Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Aur!nko

• 03/07/2007 13:01
    Czy nie wydaje Wam się, że TWS'i przyjadą do Polski w przyszłym roku np. na wakacje?? Dla mnie wystarczającym powodem są wszystkie polskie akcenty u Jacka i Meg opisane w wątku pod takim samym tytułem. Poza tym to nawet jeśli Jack nie przyjedzie do Polski jako lider TWS'ów, to pewnie zrobi to przyjeżdżając do Nas jako The Racounters, bo pod koniec przyszłego roku będą wydawac kolejną płytę... Trzymam mocno kciuki, żeby się tak stało. A może Wy macie jakieś inne argumenty przemawiające za przyjazdem Jack'a i Meg do- jakby nie było-OJCZYZNY(przynajmniej dla 50% TWS'ów)
  • EAT SHIT

• 03/07/2007 13:06
    ale bez sensu temat (znowu)
    Taki temat można by założyć jakby sie znało jakieś konkrety np:kiedy i gdzie koncert
  • pejczi.

• 03/07/2007 13:49
    dokładnie, ja jak zobaczyłam ten temat, myślałam że będą na 100% w polsce...
  • Transcendentna Energia

• 03/07/2007 15:06
    Ej, co Wy gadacie - dobry temat by wspomnieć, że Strajpsi planują powrót do Europy jakoś na jesieni i zahaczą o Szkocję. Jack pół Szkot pół Polak, więc ja sobie nie wyobrażam, żeby nie wpadli do nas.
  • Bonejangles

• 03/07/2007 16:56
    Szczerze mowiąc, to ja tez sie nabralam jak zobaczylam temat;) Juz sie chcialam pochwalic sie siostrze... Mi tez sie zdaje ze niedugo powinni do Polski zawitac;)
  • robert

• 03/07/2007 17:02
    Jeśli już, to 25% TWS jest polskiego pochodzenia.
  • Bonejangles

• 03/07/2007 17:18
    polskie pochodzenie nie oznacza, ze jest sie w 100% Polakiem
  • Transcendentna Energia

• 03/07/2007 18:12
    o jezuuu, o czym ten temat w ogóle? Ja Wam mówię, że przyjadą. Stawiam na listopad (zapamiętajcie moje słowa :P )
  • Bonejangles

• 03/07/2007 19:13
    Ten listopad?? Ja obstawiam przyszly rok, miesiąc... jeszcze sie zobaczy;p
  • Justynka

• 03/07/2007 19:23
    a gdzies na tym gronie czytalam, ze jack powiedzial, ze wpadna :)
  • Bonejangles

• 03/07/2007 19:27
    Pozostaje pytani: kiedy?
    Kto jeszcze obstawia;p??
  • Justynka

• 03/07/2007 19:50
    przy okazji promowania swojej plyty :p ale na stronie to cos do listopada nic ciekawego nie ma... :>
  • robert

• 03/07/2007 20:03
    Nie ważne kiedy, ważne, żeby w Warszawie grali. Lub w Trójmieście, bo tam mam się gdzie podziać.
  • Aur!nko

• 03/07/2007 20:09
    Na Stadionie Śląskim też są dobre warunki;) Teraz tam grają Red Hot Chili Peppers, a mnie tam nie ma :( Ale na TWS'ów to nawet na koniec świata dotrę (no nie tak dosłownie:P)
  • EAT SHIT

• 03/07/2007 21:21
    > Na Stadionie Śląskim też są dobre warunki;) Teraz tam grają Red Hot Chili Peppers, a mnie tam nie ma :( Ale na TWS'ów to nawet na koniec świata dotrę (no nie tak dosłownie:P)

A JA MYśLę żE GóWNO PRAWDA !!!
  • jsnpncz

• 03/07/2007 23:34
    1. Raz już tu byli na niezapomnianym Openerze, więc wiedzą że potrafimy zgotować ciepłe przyjęcie.

2. Icky Thump sprzedaje się nieźle.

3. W ostatnim wywiadzie dla Trójki Jack wspomniał, że chciałby jeszcze odwiedzić Polskę podczas nadchodzącej trasy.

4. "Polskie akcenty" idą jak widać w dziesiątki.

Zatem prawdopodobieństwo że przyjadą, jest :) Będę gdziekolwiek blisko by nie zagrali. Jak nie Polska, to może u naszych sąsiadów gdzieś chociaż...
  • Aur!nko

• 04/07/2007 00:41
    > 1. Raz już tu byli na niezapomnianym Openerze, więc wiedzą że potrafimy zgotować ciepłe przyjęcie.
    >
    > 2. Icky Thump sprzedaje się nieźle.
    >
    > 3. W ostatnim wywiadzie dla Trójki Jack wspomniał, że chciałby jeszcze odwiedzić Polskę podczas nadchodzącej trasy.
    >
    > 4. "Polskie akcenty" idą jak widać w dziesiątki.
    >
    > Zatem prawdopodobieństwo że przyjadą, jest :) Będę gdziekolwiek blisko by nie zagrali. Jak nie Polska, to może u naszych sąsiadów gdzieś chociaż...

Popieram, popieram;)
  • Yorick

• 04/07/2007 08:18
    Wszystko to piękne i fajne, ale to jeno gdybanie. Wystarczy rzut oka na stronę Stripesów. Tour promujący Icky Thump opuścił Europę, i leci już teraz tylko po Kanadzie i USA. Ostatni koncert w Albuquerque w listopadzie, i koniec. Poczekamy sobie na koncert. Oby nie do wydania kolejnej płyty.
  • Transcendentna Energia

• 04/07/2007 10:04
    Ostatni koncert w Albuquerque jest 11 października. Informacja o dużej brytyjskiej trasie na jesieni została podana przez kilka wyspiarskich źródeł, więc ja nie mam wątpliwości, że wracają do Europy. Pewnie długo nie zabawią, bo będzie to przystanek pośredni przed trasą po Azji i Australii, która szykuje się na końcówkę roku (koło grudnia). Tak więc do Europy wracają na pewno, pytanie, czy zechce im się zahaczyć o nas.
    A że na stronie jeszcze nic o tym nie ma to akurat najmniejszy problem. Grunt, to szukać innych źródeł - w końcu o koncercie w Polsce można było się dowiedzieć przynajmniej kilka tygodni przed oficjalną informacją :]
  • pejczi.

• 04/07/2007 12:07
    a gdyby jednak nie było żadnych wiadomości o koncercie w polsce, można by się uprzeć i napisać do nich (nie mam na myśli samych jacka i meg, ale jacyś ludzie to przeczytają). jest jakiś adres na ich stronie ( http://www.whitestripes.com/contact...
  • Aur!nko

• 04/07/2007 12:25
    tylko teraz musi znaleźc się ktoś, kto się podejmie organizacji takiego przedsięwzięcia... Pewnie to nie problem, ale zawsze trzeba by znaleźc firmę, która by się tym zajęła... A właśnie, nasunęła mi się taka myśl... może My-Gronowicze zaczęlibyśmy się kręcic koło tego tematu, co?? Jakieś petycje, załatwianie organizatorów, kontakt z menadżerami TWS'ów?? Trzeba jakoś ruszyc to z miejsca...
  • pejczi.

• 04/07/2007 15:37
    przecież to właśnie napisałam.
  • Aur!nko

• 04/07/2007 16:44
    Bo właśnie Ty, pejczi, zainspirowałaś mnie do napisania tego posta;) Tylko mój był bardziej rozbudowany;) Ale tak na poważnie, to od czego by tu zacząc, żeby prace koncertowe ruszyły z miejsca??
  • Transcendentna Energia

• 04/07/2007 17:54
    Poszukaj bogatego sponsora :D

A tak na poważnie - ludzieeee, co Wy chcecie w 5 osób wywalczyć? Piękna idea i inicjatywa, ale nie wydaje mi się, żebyśmy mogli mieć na to jakikolwiek wpływ. Musielibyśmy mieć dobrze zorganizowany i duży fanklub, żeby ktoś brał coś takiego na poważnie. Jak będą chcieli przyjechać, to znajdą sposób i przyjadą. A jak nie będą, to i zaproszenia, honory i gruba kasa raczej nie zmienią ich zdania. O. Tak mi się wydaje przynajmniej; )
  • Bonejangles

• 04/07/2007 19:11
    Oczywicie, ze beda chcieli;D
  • robert

• 04/07/2007 22:12
    Jeśli każdy zrzuci się po jakiś milion, może dwa miliony dolarów, to zagrają nawet na księżycu.
  • Aur!nko

• 04/07/2007 22:33
    wiecie co?? ja się na poważnie zastanawiam, co by nie napisac do jakiejś firmy, która zajęłaby się organizacją koncertu;)
  • Bonejangles

• 04/07/2007 23:09
    Jak juz kogos znajdziemy, to niech bedzie w Warszaeir, bo mnie dalej nie puszcza
  • Transcendentna Energia

• 04/07/2007 23:22
    >Kate; ) napisała:
    >wiecie co?? ja się na poważnie zastanawiam, co by nie
    >napisac do jakiejś firmy, która zajęłaby się
    >organizacją koncertu;)

Firmy? Firmy to podejmą się organizacji pod warunkiem, że sprzeda się tyle biletów, żeby zapełnić stadion w Chorzowie :] Tu trzeba uderzać do jakiegoś pasjonata z koneksjami. Kaczkowski może? :>
  • robert

• 04/07/2007 23:22
    Popieram przedmówczynię.
  • Aur!nko

• 05/07/2007 12:09
    >Transcendentna Energia napisała:
    >Firmy? Firmy to podejmą się organizacji pod warunkiem, że
    >sprzeda się tyle biletów, żeby zapełnić stadion w
    >Chorzowie :] Tu trzeba uderzać do jakiegoś pasjonata z
    >koneksjami. Kaczkowski może? :>

Ale są ludzie, którzy zajmują się organizacją imprez bardziej kameralnych, że tak powiem. Przecież są w Polsce miejsca, gdzie mieści się mniej niż 60 tysięcy ludzi, a koncerty się tam odbywają bez problemu. LUDZIE, TROCHĘ WIĘCEJ WIARY!!

• Bonejangles

• 05/07/2007 12:52
    No nie wiem...Nie wiem czy podejmą sie tego zadania- w Polsce chyba nie ma jeszcze tak duzo fanow TWS...
  • Aur!nko

• 05/07/2007 13:12
    Ale TWS'i byli już raz w Polsce na Opener'ze. Co prawda to był festiwal, a nie koncert, ale zostali bardzo miło przyjęci i Jack wyraził tam swój stosunek do Polski. Więc dlaczego nie chciałby wrócic do nas?? A może pojedzie sobie do Krakowa razem z Meg odwiedzic mamusię Jack'a i tak przy okazji odstawią mały niezobowiązujący koncercik;)
  • pejczi.

• 05/07/2007 13:30
    właśnie to miałam napisać.

"Odbywający się po raz trzeci w Gdyni Open'er Festival zgromadził w tym roku rekordową ilość widzów i gwiazd. Sprzedano wszystkie bilety(...)"
  • Bonejangles

• 05/07/2007 13:38
    Aha- wiec jezeli o to chodzi, to nie ma sie co martwic;)
  • Transcendentna Energia

• 05/07/2007 15:04
    >Kate; ) napisała:
    >Ale są ludzie, którzy zajmują się organizacją imprez
    >bardziej kameralnych, że tak powiem. Przecież są w Polsce
    >miejsca, gdzie mieści się mniej niż 60 tysięcy ludzi, a
    >koncerty się tam odbywają bez problemu. LUDZIE, TROCHĘ
    >WIĘCEJ WIARY!!

To może ja sprecyzuję: oczywiście, że odbywają się mniejsze koncerty, wiem, bo bywam :] Odbywają się, bo zespoły jadą w trasę, zakładają, że chcą wpaść do Polski, kontaktują się ze swoim tour managerem, a on szuka sali i wynajmuje firmę, która zajmuje się organizacją na miejscu. Tak więc jeśli Strajpsi będą chcieli wpaść, to wpadną. A jakbyśmy chcieli ich tu na specjalne zaproszenie, to są potrzebne nie firmy od organizacji, tylko w pierwszej kolejności sponsorzy. A takich, którzy zainteresują się koncertem, co tu mówić, mało u nas popularnej kapeli, najłatwiej znajdują osoby właśnie pokroju Kaczkowskiego, który ich przekona, że niekoniecznie chodzi o zysk, ale o ideę. Nie wiary, a rozsądku; ) Ale fajnie, że Wam się chce. Ja tam czekam i liczę, że Strajpsi zorganizują się sami z siebie; )
    PS. Fajny graf Chada :D

• Aur!nko

• 05/07/2007 18:00
    hehe, dzięki za PS.; )

A tak poza tym, to wg tego, co napisałaś, to możnaby im dac lekko do zrozumienia poprzez maila np., że chcielibyśmy ich zobaczyc w Polsce i czekac, co oni na to powiedzą; ) Może zapomniał Jack o ojczyźnie :P I trzeba mu przypomniec, że ma mały funclub w Polsce;) Podejrzewam, że na koncercie zjawiłoby się nie więcej niż 15-20 tysięcy osób (wersja optymistyczna;)) Myślę, że mają trochę fanów, bo na przedwczorajszym koncercie RHCP w Chorzowie w przerwach puszczali m.in. I Think I Smell A Rat i sporo osób podśpiewywało sobie;) A to już coś;)
  • pejczi.

• 05/07/2007 21:54
    wg mnie lepiej (i łatwiej) jest po prostu napisać na jakiś z tych adresów podanych na ich oficjalnej stronie niż organizować koncert. po prostu trzeba do nich napisać i chociaż spytać czy mają w planach koncert w polsce.
  • pejczi.

• 05/07/2007 22:42
    ps. właśnie maluję pokój. zgadnijcie na jakie kolory? :D
  • robert

• 05/07/2007 22:47
    Biały, czerwony i czarny!
| |

Dla fanów Marthy Megan White i Johna "Jacka White'a" Anthony'ego Gillisa, czyli po prostu duetu THE...

Fotki

Miejsca grona (0)