Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • jsnpncz

• 21/02/2009 12:52
    Wczoraj Jack i Meg po raz pierwszy od długieeego czasu pojawili się na żywo :)

http://www.youtube.com/watch?v=Ijh3...
  • Dragon

• 21/02/2009 14:13
    Dziękuje ci, poimprezowe uczucie, ze dzeki tobie, przybylem na to grono!
    Dziekuje za wklejenie tego linka!
    Dzieke ze Meg i Jack działaja i wydadza plyte <tak musi byc i bedzie!>
  • Dominika

• 21/02/2009 22:12
    najelpsza wiadomość jaka moglam przeczytac; )
  • MJ

• 21/02/2009 22:32
    Aranż jest tak jakby... nieudany? Meg najlepszą perkusistką nigdy nie była, za to gitarzystką jest żadną. Wokal też brzmi podejrzanie słabo i robiła raczej za statystkę.
    Cały występ pociągnął Jack i chwała mu za to. Generalnie obawiam się, że WS najlepsze lata mają już za sobą. Nie byłoby to złe - powinni pozostać legendą.
  • Aur!nko

• 21/02/2009 22:50
    Uff... doczekałam się potwierdzenia informacji :D

No to możemy świętować :D Sobota wieczór to dobry czas na opicie tego wydarzenia ^^'

A co do wypowiedzi pana nade mną:
    1)cały wizerunek TWS zawsze się opierał na tym, że Meg była w cieniu Jack'a, a jedynie (a może i aż) dodawała smaczków zespołowi, w związku z czym tworzą taką spójną całość.
    2)okres Elephant i White Blood Cells to faktycznie był ich najlepszy czas, ale wszystko przed nami... A jeśli chodzi o nazywanie ich legendą-wstrzymajmy się do momentu, kiedy Jack już się doczeka wnucząt... W moim mniemaniu określenie "legenda" jest zarezerwowane dla zespołów z conajmniej 20letnim stażem... Co nie zmienia faktu, że faktycznie zrewolucjonizowali alternatywnego rocka i legendarni to oni będą... :)
    3)świat nabrał kolorów, dla uściślenia: czarno-czerwono-białych :)
  • MJ

• 22/02/2009 00:31
    1. Tak, a teraz cień jest większy i ciemniejszy.
    2. Coś mi jednak mówi, że średnia mniemań przechyliła szalę legendarności już jakiś czas temu.
    3. Agreed.
  • jsnpncz

• 22/02/2009 08:35
    Nie powinniśmy raczej oceniać kondycji TWS po tym występie. To raczej tylko taki przyjacielski gest w stosunku do gospodarza tego talk-show i jedna z nietypowych akcji, które przyszły im do głowy (jak one note show w Kanadzie) Najważniejsze, że pojawili się razem na scenie. To bardzo dobry znak :)
  • MJ

• 22/02/2009 12:06
    Kondycja WS ściśle zależy od kondycji Meg, a ta na moje oko nie jest najlepsza.

Nie jestem wielkim zwolennikiem reaktywacji. Są Raconteursi, więc dobrej muzyki mi nie brak:)
  • Aur!nko

• 22/02/2009 13:20
    Owszem, Racounters po części rekompensują tą stratę... Ale mimo wszystko wolałam, jak działały dwa zespoły... Brakuje mi nowych brzmień WS, dlatego tak bardzo czekam, aż zaczną znowu tworzyć. Poza tym TR i TWS to dwie różne bajki...
  • Kapsi

• 22/02/2009 16:27
    Meg na gitarze no cóż cóż coś nowego ale mam nadzieje że nadal będzie na perkusji w TWS no i czekam aż coś nowego się pojawi bo TR to jak wyżej inna bajka więc
  • karolina

• 22/02/2009 20:06
    więc.
  • Dragon

• 23/02/2009 20:41
    a ja nie lubie TR. Nie mozna mowic ze TR zastepuja TWS, bo nigdy tak nie bedzie! Reaktywacji pasków tez nie będzie, bo oni nadal są <3
    a mi sie akurat podoba ta partia perkusyjna na gitarze w wykonaniu Meg! I tez uważam, ze moze daleko temu wykonaniu "we are going to be friends" do ideału, ale jakos mnie pochłoneło, ze sluchalem tego w kołko... Czy Meg jest w ciązy? bo ta sukienka wygląda na BARDZO ciążowa
  • Kapsi

• 23/02/2009 22:11
    Nie sądzę ale cóż nawet jak tak to mi wisi. W każdym razie tak TR TWS nigdy nie zastąpią chociaż i ten i ten zespół lubię
  • MJ

• 24/02/2009 19:44
    Moim zdaniem TR wcale nie padł tak daleko od TWS. Taka tylko subiektywna opinia.
  • Aur!nko

• 24/02/2009 22:15
    ...a to jest uwarunkowane dominacją Jack'a... On dużo siebie wnosi do TR i TWS... dlatego słychać, że brzmienia są podobne, chociaż tak różne...
| |

Dla fanów Marthy Megan White i Johna "Jacka White'a" Anthony'ego Gillisa, czyli po prostu duetu THE...

Fotki

Miejsca grona (0)