The White Stripes [765]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • szklana krewetka

http://www.rollingstone.com/rockdai...

Jakoś tu nieruchawo, więc zarzucam nowy temat; ]

Od czasów Elephanta TWS wydawali nowy album co 2 lata, więc tym razem trochę się spieszą. Może Jack puścił tę wiadomość w obieg po to, żeby dać znać fanom, że Meg ma się już w porządku.
    Oklaski na stojąco dla tej pani :)!

W każdym razie, czego spodziewacie się na nowej płycie? I co chcielibyście na niej usłyszeć?

Osobiście uważam że Jack ma zamiar pokierować zespołem na trochę odmienne tory. Taką tendencję wykazywał Icky Thump, z swoimi dudami i rytmami lekko latynoskimi. Chociaż chciałabym, żeby było na niej więcej Strajpsowego surowego gitarowego brzmienia i perkusji używanej z gracją orangutana jestem pewna, że czy tak czy tak płyta będzie zajebista; ]
  • karolina

o w pytę, ale będzie. nie jestem pewna, czy nurty z icky thumpa będą kontynuowane, możliwe, że pójdą w inną stronę, ale naprawdę nie robi mi to różnicy, ponieważ jestem przekonana, że cokolwiek zrobią, będzie zajebiste. no cóż, ślepe zaufanie to jest to.
  • szklana krewetka

Myślę, że nurty z IT nie będą kontynuowane, a pojawią się inne nurty, których jeszcze nigdy w Strajpsach nie było. To w nich właśnie uwielbiam, że nie są zespołem, jakby to ująć, statycznym, tylko ciągle się zmieniają. Och i ach.
    Tak, popieram, ślepe zaufanie.
  • Aur!nko

Tak, to będzie zupełnie coś nowego, jednak jednocześnie zachowującego ten wypracowany przez ponad 10 lat charakterystyczny dla nich styl: ostry przester gitar, dużo solówek, zróżnicowane piosenki o skocznych rytmach i takie, których można się bać słuchać w nocy... do tego prosta perkusja ze wzmożonym napierdalaniem w talerze podczas refrenu^^' Tak! Oto cali Strajpsi :D
  • Maciek

tam pisze ze pracują nad kolejną płytą a nie że ją wypuszczą od razu
  • Aur!nko

Historia zna i takie przypadki... Zeppelini jedną ze swoich płyt od początku do końca zrobili w 72h. Tzn. napisali teksty, muzykę, nagrali w studio i krążek był już gotowy po 3 dniach... Oni są POTĘŻNI!!

No cóż, ale czasy, kiedy wydanie płyty było banalnie proste minęły...

Ale popatrzcie np. na Porcupine Tree... Oni wydają płyty średnio 2 razy do roku...

Resztę dopowiedzcie sobie sami :)
  • szklana krewetka

Poza tym Strajpsi miewali tak, że płytę nagrywali w tydzień
| |

Dla fanów Marthy Megan White i Johna "Jacka White'a" Anthony'ego Gillisa, czyli po prostu duetu THE...

Fotki

Miejsca grona (0)