The Smashing Pumpkins [311]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jeśli ktokolwiek ma jakieś b-side'y zespołu Smashing Pumpkins proszę o kontakt na tym forum celem wymiany. Z góry dziękuję i pozdrawiam
  • zagatka

a co to b-side'y??
  • Anonim

B-side'y (bootlegi) to niepublikowane, trudnodostępne nagrania danego zespołu. B-side'm jest między innymi kawałek Nirvany pt. "Verse Chorus Verse" (nie ma nawet własnego tytułu, znaczy to tyle co "zwrotka refren zwrotka"). Posiadacie takowe?
  • Anonim

To znaczy, że nie posiadacie?!
  • zagatka

no ja niestety nie mam....
  • viscera

mam pudelkowe wydanie taki lunchbox "the areoplane flies high"(5 cd singli z mellon collie) do tego singiel"lull" i jakiegos pirata unplugged (ale fajne wydanie) i jeszcze singla z machiny plus cos co sie zwie "we salute you naked man" ale to mam na kasecie tylko
    b-singli procz pisces nie mam
  • Anonim

b-side'y to są akurat utwory pochodzące z b-stron singlii. przykładowo maxi singiel "zero" oprócz utworu tytułowego zawiera b-side'y. to tylko w ramach sprostowania; )
  • Anonim

mam dużo różnych.
    dem, koncertowek, starych nagran, nagran The Marked. jakis konkret?:)
  • sweter

i ja mógłbym się podzielić. jeśli kogoś interesują koncerty lub takie sprawy, zapraszam na "inne" :) forum Smashing Pumpkins, gdzie jest dużo konkretów na ten temat :) :

http://nagrock.board.dk3.com

czasami długo się ładuje, ale warto poczekać :)
  • kryształ górski

Sweter czy to nie ciekawe, że na gronie jest więcej Sp fanów niż na naszym pięknym forum ???

How could this happen ?? :)

• Anonim

b-side'y znajdziesz też na płytce dołączanej swego czasu do 'greatest hits' :)
  • Wojtek

Poszukajcie lepszego serwera na wasze forum!

Jeżeli dobrze pamietam Lycos we włoszech hostuje darmowe serwery z 20-megabajtową bazą MySQL (nie wiem ile byłoby to szybsze i czy w ogóle by było, ale to co jest nie jest fajne i może powinniście się zastanowić nad alternatywą).

• Wojtek

Chyba to jednak było kiedyś - teraz wszystko co ciekawe jest płatne.
  • kryształ górski

Ej no... są dni że da się kilka postów wlepić :))

A dla Corganka warto się chyba powięcić :)
  • Anonim

ostatnio zakupiłem płyte z b-side-ami
  • Vedono

Ja mam singiel "Ava Adore" i tam są dwa bonusy: "Czarina" i "Once In A While", no a dzisiaj przyszedł singiel "Stand Inside Your Love" z dodatkowym songiem "Speed Kills" - słucham cały czas i nie mogę przestać; ) Rewelacja !!!
    A w drodze "Tonight, Tonight" z dodatkowymi...6 (!!!) piosenkami:
    1. Tonight, Tonight
    2. Meladori Magpie
    3. Rotten Apples
    4. Jupiter's Lament
    5. Medellia Of The Gray Skies
    6. Blank
    7. Tonite Reprise

Już nie mogę się doczekać !!!
  • Infi

Tonight tonight (czy raczej tonite, tonite) to zdecydowanie najbardziej nostalgiczny i spokojny zestaw b-sidów jaki wydały Dynie. Piosenki prościutkie, akustyczne, nie mniej bardzo przyjemne.
  • Vedono

Dla mnie bomba; ) Tylko żeby w miarę szybko singiel do mnie dotarł, bo nie bardzo mi się widzi zbyt długie oczekiwanie !
  • Vedono

No i dotarł :] Faktycznie mocno spokojne te songi i jakoś specjalnie mnie nie grzeją...no ale to kwestia osłuchania pewnie. Pierwszy odsłuch raczej leniwy...
  • Anonim

Ludzie wystarczy z torrenta ściągnąć całą dyskografię, gdzie są nawet demówki ze studia... Osobiście polecam nagrania z 88-90, typu "East" i "There it goes", dobry jest też cover Stonesów "Stray Cat Blues", szkoda że ich nie wydali na płycie.
  • 1
  • 2
| |

Dla wszystkich fanów kultowej grupy Billy'ego Corgana.

Fotki

Miejsca grona (0)