- 1
- 2
-
Dwayne
Ok. Wiadomo, że ambitne texty piosenek były zawsze mocną stroną Stinga. Tematyka zmieniala się począwszy od czasów 'The Police' a skończywszy na okresie zapoczątkowanym przez 'Marcury Falling' i zakończonym (jak narazie :) ) na 'Sacred Love'.
Ja osobiscie ulozylem sobie wlasna klasyfikację tematyki i wyrozniam 4 okresy: początkowy ('The Police'); Jazzowy ('The Dream Of The Blue Turtles' - 'Nothing Like The Sun'); dekadencki ( 'The Soul Cages', 'Ten Summoners Tales' ); oraz tzw. apoteoze miłości ( od 'Mercury Falling' po 'Sacred Love'). Ciekaw jestem jak inni to widzą. Ale, ale... wracając do tematu. Za szczyt elokwencji i przemyśleń w wykonaniu Stinga uważam wlaśnie płyte '... Nothing Like The Sun'. Texty piosenek takich jak ' The Lazarus Heart', 'History Will Teach Us Nothing', 'Secret Marriage', ponadczasowego 'Englishman'a...' czy wreszcie sam pomysł na tytuł płyty, to diamenty najwyższej próby.
Jak myślicie?? :) -
Anonim
najbardziej lubie u Stinga, ze idzie swoja droga, a jednak jego muzyka jest bardzo roznorodna i trafia i do mlodych i do starych. ja chyba tez sklonilabym sie do plyty "Nothing Like The Sun"...jest piekna :) a najpiekniejszy kawalek z niej to "Fragile".
nie umiem jednak zyc bez Policjantow, "rozwalaja mnie" >:) marzeniem jest uslyszec ich razem na zywo.
-
Dwayne
A które, konkretnie utworki policyjne??
P.S. Tylko nie pisz, że wszytkie :) -
Anonim
oczywiscie "Roxane", "Message In A Bottle", "Don't Stand So Close To Me", "De Do Do Do, De Da Da Da" i "Every Little Thing She Does Is Magic". jest jeszcze pare kawalkow z "Synchronicity" (1983), ale najslawniejsze jest "Every Breath You Take", ktore jest szlagierem :)
a Ty? jakie najbardziej kawalki police'ow loobisz? -
-
Anonim
i zapomnialam o "So Lonely".
moglabym jednak pisac w nieskonczonosc >:) -
Dwayne
Ja też mógłbym pisać w nieskończonosć :) Generalnie wszystkie z Twojej listy +
- 'Synchronicity II',
- 'Wrapped Around Your Finger',
- 'O My God',
- 'Spirits In The Material World',
- 'Secret Journey',
- 'Don't Stand So CLose To Me' (wersja 1986),
- 'Voices Inside My Head',
- 'Walking On the Moon',
- 'Bring On The Night', (jeszcze wlepsze w wykonaniu samego Stinga)
... reszte perełek mi zabrałaś :)
-
Dwayne
-
Anonim
oj tak, wiele ich...tez zapomnialam dodac kilku z Twojej listy. heheh.... kazdy kawalek jest rewelacyjny.
-
Anonim
a ja rozplywam sie przy Omega Man i Every Little :) lubie tez tekst do On Any Other Day... Ale zmaniakowalem sie juz tak ze slucham nawet Stinga w wersji country :P -
krichot
Był jeszcze taki fajny numer "Pirate's Bride", ale to solowe z singli. A z Polisów to chyba najbardziej wyżej wspomniany "Wrapped...". Ja jeszcze lubię "Dead End Job" z samych początków :) -
Anonim
"Don't Stand So Close To Me", i "Every Little Thing She Does Is Magic". natomiast to co pozniej napisal Sting to do dzis mnie fascynuje. Kocham piosenke Fragile, ktora jest miejscem numer 1 wsrod moich ulubionych piosenek, a takze Thousend Years. I jedna, ktora odkrylam na soundtracku "Angel Eyes"- rozbroila mnie. Jeszcze instrumentalny kawalek "Saint Agnes and the burning train"- geneza tytulu, trzeba byc Stingiem :) -
Anonim
Sait Augustine in Hell... z solowych Stinga to jest moj numer 1 :) aj karramba kocham demona w tym kawalku :) -
krichot
A "My one and only love?" To chyba w tym numerze jak mocno posłuchasz to możesz usłyszeć trzask ognia z kominka ... bez bajeru. Ponoć nagrywali to u Stinga w domu (jeszcze w UK) i było zimno, to chłop napalił w piecu i pękające drewno się nagrało na taśmę czy tam co innego...
I koniecznie "You were meant for me" z filmu "Object of my affection" - film pamiętam słabo, ale piosenkę dobrze. :) -
Anonim
no w ogole piosenki filmowe maja swoje klimaty... tu flecik, tam harfa... masa :) -
Anonim
z piosenek filmowych to jak wczesniej wpsomnialam uwielbiam "Angel eyes" jest tak niesamowite -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
I Burn For You to jeden z najpiekniejszych utworow jakie slyszalem :) masa :) jakby co to moge na maila mp3 podeslac :D tylko z plytki audio zrripuje :) -
Anonim
robi wrazenie :) szczerze, jest swietna. I wlasnie sobie przypomnialam o tej, ktora dostala oscara (chyba w zeszlym roku) ale nie pamietam tytulu :( -
Anonim
hmmm... zadna piosenka Stinga nie dostala oskara... moze zlotego globa? UNTIL? :)
- 1
- 2