-
Anonim
jak w tytule. mile widziane uzasadnienie.
jak dla mnie dwójka, za ten mroczny klimat i młodego Vito. -
Pani Magister Królowa Eeva
Ja tam lubię każdą część... nie moge powiedzieć którą najbardziej...
Pierwszą, za Marlona i Sonnyego i za scenę kiedy Sonny bije Carla..
Drugą za młodego Vito, za scenę kiedy Michael mówi do Freda że ten złamał mu serce..
Trzecią za Vincenta i tekst "Nephew, from this moment foward you can call yourself Vincet Corleone"..
:))) -
Grono.Net
PIERWSZA CZESC jest zdecydowanie najlepsza, mnie osobiscie najbardziej podoba sie pierwsza scena:
rozmowa Don Vito z Amerigo Bonasera, to bylo genialne
druga scena ktora wyjatkowo mi sie podoba jest samo zakonczenie gdy Michael stal sie Donem i przywrocil miejsce rodziny na nalezne miejsce; ) -
Grono.Net
chodzi mi dokladniej o ten moment gdy jego zona poszla po drinki i zobaczyla kim stal sie jej maz; ) -
-
O tak, to była fantastyczna scena... miałam kiedyś kadr z niej na pulpicie, ale zdjęcie mi sie gdzieś zapodziało :( -
Anonim
-
-
Anonim
muzka plus te slowa "Czy wyrzekasz sie grzechu" i M. odpowiada "Tak" a calosc przepleciona scenami zabijania konkurencji... -
herbata
-
Anonim
Uwielbiam wszystkie części. Pierwszą za cudownego Marlona Brando i przystojnego, młodego Al Pacino. Drugą za Roberta de Niro, jako młodego Vito. Trzecią zaś za Andy Garcia.
Moje ulubione sceny to w : cz. I, ostatnia scena, gdy Michael staje się prawdziwym donem i drzwi do gabinetu się zamykają,
w cz. II, gdy Michael mówi, że Fredo złamał mu serce, w cz. III, gdy Michael wspomina swoje życie, a potem umiera.
Wszystko to "udekorowane" jest wspaniałą muzyką. Moim zdaniem to najlepszy film jaki, tylko powstał, gdyż pokazuje życie mafii od innej, prywatnej strony, ukazuje miłość do rodziny i nie tylko. Po prostu nie da się opisać słowami tego filmu.... -
herbata
-
Grono.Net
Hmm gdyby nie obsada film byłby taki sobie. Ogólnie wolę Dawno temu w Ameryce. -
Anonim
-
Grono.Net
Cóż raczej źle się wyraziłem :> Gdyby nie obsada pewnie bym go nie obejrzał. Mówię że jak dla mnie to taki średni jest ten film. Książki nie czytałem więc może się za nią wezmę. A jeśli chodzi o film to ciągniee się on jak guma, dlatego wolę Dawno temu w Ameryce. -
Rafał
ten film to najlepszy film swiata! mistrzowska obsada, mistrzowskei wykonaine, mistrzowski scenariusz i rezyseria! najlepsza oczywiscie pierwsza czesc bo byla piersza ale druga i trzecia tez niczego sobie! trzecia w szczegolnosci! mogl bym ten film ogladac milon razy! w zadnym innym fil\mie nie mozna wczuc sie tak idealnie w klimat mafii wloskiej w ameryce! KOZAK!! -
Anonim
a tak btw:
ja wczoraj odswierzylem sobie "Prawo bronxu"... i tez polecam... no i oczywiscie "Chlopcy z ferajny"! -
Anonim
-
Anonim
oglądając film miałem warażenie, że Sonny z "Prawa Bronxu" to Sonny i Don Vito w jednej osobie?? -
Anonim
-
Anonim
tak, o niego mi chodzi. Sonny z Prawa Bronxu działa jak Santino "Sonny", a mówi i myśli jak Vito. co wy na to??
ps. zresztą można zrobić osobny topic filmy gangsterskie. niby jest takie grono, ale nic się tam nie dzieje, zresztą tu jest więcej osób.