Tenis ziemny [3228]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Paweł B.

Jakie waszym zdanem są szanse Kubota?
  • .

Kubot jest w dobrej formie ostatnio, o Djokovicia formie wiem niewiele... jeżeli Łukasz zagra tak, ja zawsze i wymusi presje na Novaku, to nie ejst na straconej pozycji... kazdy wygrany set będzie sukcesem... ale Novak 'Kontuzja' Djokovic to nieobliczalny in minus zawodnik więc tak daję optymistycznie Kubotowi 40% szans na pełen sukces
  • Pcheł.!

cóż. ja w ogóle nie wierzę, żeby cokolwiek ugrał... no ale.. wszystko jest możliwe. ^^.
  • Anonim

Djoković-Kubot 7-5 6-3 6-2 taki przewiduje wyniki
  • 3M TENIS

a ja myśle że Łukasz moze wygrać
    Djoko ma czasem takie oderwania od rzeczywistości jeśli chodzi o jego grę, pamiętam mecz sprzed paru miesięcy gdzie grał z gościem daleko, daleko, daleko w rankingu za Kubotem i ledwo... ledwo, wygrał (cieli się tak że naprawde Djoko bezradnie rozkładał ręce i nie wiedział co robić)

czy wiadomo o której dokładnie gra nasz zawodnik?
  • Trzmielu

>3M TENIS napisał
    >a ja myśle że Łukasz moze wygrać
    >Djoko ma czasem takie oderwania od rzeczywistości jeśli
    >chodzi o jego grę, pamiętam mecz sprzed paru miesięcy
    >gdzie grał z gościem daleko, daleko, daleko w rankingu za
    >Kubotem i ledwo... ledwo, wygrał (cieli się tak że
    >naprawde Djoko bezradnie rozkładał ręce i nie wiedział
    >co robić)

Masz na myśli mecz z Jessem Wittenem na US Open? To była zupełnie inna bajka, aczkolwiek wtedy przecierałem oczy ze zdumienia i uśmiech nie schodził mi z twarzy.

Moim zdaniem przede wszystkim sukcesem będzie, jeżeli Łukaszowi uda się przez większą część meczu dotrzymywać kroku chimerycznemu Serbowi.

>czy wiadomo o której dokładnie gra nasz zawodnik?

Powinni wyjść na kort przed czwartą naszego czasu.
  • 3M TENIS

tak tak!!!!
    Witten
    do dziś pamiętam gościa, zapomniałem tylko że to z Djokiem taki mecz stoczył
    Gość z lekką nadwagą grający tak że nie wiadomo było do końca gdzie piłka poleci, jak dla mnie to był pojedynek warty zapamiętania
    tak jak roddick z "junesem el ajnałi" (sorry, ale nie wiem jak się to dokładnie pisze) gdzie piąty set skończył się 21:19 (tak pamiętam...)

ale to jak patrzyłem jak Djoko bezradnie rozkłada ręce w meczu z Wittenem- bezcenne.
  • Trzmielu

>3M TENIS napisał
    >tak tak!!!!
    >Witten
    >do dziś pamiętam gościa, zapomniałem tylko że to z
    >Djokiem taki mecz stoczył
    >Gość z lekką nadwagą grający tak że nie wiadomo było
    >do końca gdzie piłka poleci, jak dla mnie to był
    >pojedynek warty zapamiętania

Tja, taki misiek, komentatorzy śmiali się, że wygląda jak wujaszek Nadala; )

On rozbroił Djokovica swoim... amatorskim tenisem. Po prostu te jego strzały nie miały wiele wspólnego z grą do jakiej Novak zdążył przywyknąć. Krótko: wejdzie - gicior; nie wejdzie - też nic się nie stanie. Niemniej bardzo pozytywne wrażenia wyniosłem z tego spotkania.

>tak jak roddick z "junesem el ajnałi" (sorry, ale nie wiem
    >jak się to dokładnie pisze) gdzie piąty set skończył
    >się 21:19 (tak pamiętam...)

Younes El Aynaoui (żeby nie było, musiałem sprawdzić, pamiętałem tylko imię :D). Rzeczywiście, o ile mnie pamięć nie myli, był to najdłuższy set w turnieju wielkoszlemowym.

>ale to jak patrzyłem jak Djoko bezradnie rozkłada ręce w
    >meczu z Wittenem- bezcenne.

Serb nie spodziewał się takiego stylu gry. Doszła do tego jeszcze słaba tego dnia predyspozycja serwisowa i zaczęły się schody.

BTW: jeżeli chcesz pogadać o tenisie, zapraszam na forum tenis.net.pl. Nie chce mi się tutaj powtarzać tego, co tam już napisałem (m.in. dzisiejszej dyskusji nt. meczu Roddicka z Gonzalezem) :D
  • Anonim

hehe bardzo podobny wynik przewidzałem