Telekomunikacja Polska - grono pracowników [396]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

niech zgadnę pracujesz na 9393 .......
  • karramba

nie trafiłeś
  • Krzysztof

jak najbardziej jestem zainteresowany tym, co powinno byc w teorii, bo teoria = prawo a z prawnego punktu widzenia poradze sobie.

sprawa dotyczy abonamentu niedrogiego. dzis takze wzialem odpowiednie formularze z telepunktu i nie ma absolutnie zadnej wzmianki o zmianie abonamentu. w takim wypadku nie maja prawa zmienic.
  • -->Olcia<--

Pracuje w salonie nie na 9393...dzwoniłam w tej sprawie do administracji i zostało potwioerdzone. Nie zmieniamy planu telefonicznego przy przeniesieniu nr...Przynajmniej ja tego nigdy nie robię.
  • Krzysztof

>-->Olcia<-- napisała:
    >Pracuje w salonie nie na 9393...dzwoniłam w tej sprawie do
    >administracji i zostało potwioerdzone. Nie zmieniamy planu
    >telefonicznego przy przeniesieniu nr...Przynajmniej ja tego
    >nigdy nie robię.

a w ktorym salonie pracujesz? chetnie podejde bo nie chce rozmawiac z kims, kto mi na sile bedzie wciskal jakies tanie wieczory i weekendy czy inny syf :)
  • Krzysztof

>-->Olcia<-- napisała:
    >Nie ma problemu z zachowaniem abonamentu standardowego.
    >Jeżeli zostawiasz ten sam nr. i są warunki techniczne na
    >przeniesienie nie wymagamy zmiany abonamentu.

powiedz jeszcze prosze kiedy jest wiadomo i kto decyduje czy sa warunki techniczne :)
  • -->Olcia<--

Firma zewnętrzna która realizuje wywiad techniczny...jeżeli nie będzie warunków zaproponują aneks 10-cio miesięczny, co znaczy, że w terminie do 10 miesięcy tp zobowiązuje się ten nr przenieść.
  • Anonim

>-->Olcia<-- napisała:

> 10 miesięcy tp zobowiązuje się ten nr przenieść.

w teoretycznie oczywiście, bo jeśli ci tego nie zrobi będzie ci płaciła odszkodowanie....

Co do zmiany planu to ja otrzymałem dzisiaj sprzeczne inf, stare plany są zmieniane na nowe <tak przynajmniej twierdzi "najdoskonalsza".....>
  • Krzysztof

>Hard Drug napisał
    >Co do zmiany planu to ja otrzymałem dzisiaj sprzeczne inf,
    >stare plany są zmieniane na nowe <tak przynajmniej twierdzi
    >"najdoskonalsza".....>

a w jakim trybie? ot tak sobie czy po podpisaniu umowy? jesli nie bedzie nigdzie podpisu to sprawa przed uke z gory wygrana
  • Keny

>Syki Syk/ The Soul Diggers napisał
    >przeniesienie numeru czyli Number Portability regulują
    >przepisy ustawy prawo telekomunikacyjne a nie operatorzy,
    >powyższe nakłada na nich obowiązek udostępnienia usługi
    >przenoszenia numerów, reguluje także cenę(tj. 61 PLN
    >brutto ) jak również obowiązek wykonania usługi w
    >określonym czasie czyli 21 dni.
    >tak to wygląda
    >co do planów jest kilka niecedowalnych nawet tych nowych, a
    >co do przenoszenia to w tej chwili nie jestem w stanie z
    >pamięci powiedzieć. Postaram się sprawdzić jeśli o tym
    >nie zapomnę.
    >Pozdrawiam
    Number Portability to przeniesienie numeru miedzy operatorami ..jesli sie myle to poprawcie .
  • Wassyl

Poprawiam :)

NP to przeniesienie numeru pomiędzy operatorami lub zmiana lokalizacji zakończania usługi podstawowej wraz zachowaniem numeru (zachowanie numeru jest możliwe oczywiście z zakresie danego kierunku np. (12))

pozdrawiam.

BTW. takie pytanie się pojawiło.: Przy przeniesieniu nie ma przymusu zmiany planu taryfowego nawet jeśli ten nie istniej już w nowych ofertach (bo w cenniku wszystkie istnieją jeśli chociaż jeden użytkownik takowy posiada). Jeśli konsultant przyjmujący zlecenie powiedział że "trzeba" zmienić plan bo inaczej się nie da, to proszę złożyć skargę imienną i reklamację a plan zostanie przywrócony.

pozdrawiam.
  • Krzysztof

udalo mi sie przeniesc numer z zachowaniem abonamentu niedrogiego, z czego jestem niewyobrazalnie szczesliwy :)