-
Anonim
-
karramba
-
Krzysztof
jak najbardziej jestem zainteresowany tym, co powinno byc w teorii, bo teoria = prawo a z prawnego punktu widzenia poradze sobie.
sprawa dotyczy abonamentu niedrogiego. dzis takze wzialem odpowiednie formularze z telepunktu i nie ma absolutnie zadnej wzmianki o zmianie abonamentu. w takim wypadku nie maja prawa zmienic. -
-->Olcia<--
Pracuje w salonie nie na 9393...dzwoniłam w tej sprawie do administracji i zostało potwioerdzone. Nie zmieniamy planu telefonicznego przy przeniesieniu nr...Przynajmniej ja tego nigdy nie robię. -
-
Krzysztof
>-->Olcia<-- napisała:
>Pracuje w salonie nie na 9393...dzwoniłam w tej sprawie do
>administracji i zostało potwioerdzone. Nie zmieniamy planu
>telefonicznego przy przeniesieniu nr...Przynajmniej ja tego
>nigdy nie robię.
a w ktorym salonie pracujesz? chetnie podejde bo nie chce rozmawiac z kims, kto mi na sile bedzie wciskal jakies tanie wieczory i weekendy czy inny syf :) -
Krzysztof
>-->Olcia<-- napisała:
>Nie ma problemu z zachowaniem abonamentu standardowego.
>Jeżeli zostawiasz ten sam nr. i są warunki techniczne na
>przeniesienie nie wymagamy zmiany abonamentu.
powiedz jeszcze prosze kiedy jest wiadomo i kto decyduje czy sa warunki techniczne :) -
-->Olcia<--
Firma zewnętrzna która realizuje wywiad techniczny...jeżeli nie będzie warunków zaproponują aneks 10-cio miesięczny, co znaczy, że w terminie do 10 miesięcy tp zobowiązuje się ten nr przenieść. -
Anonim
>-->Olcia<-- napisała:
> 10 miesięcy tp zobowiązuje się ten nr przenieść.
w teoretycznie oczywiście, bo jeśli ci tego nie zrobi będzie ci płaciła odszkodowanie....
Co do zmiany planu to ja otrzymałem dzisiaj sprzeczne inf, stare plany są zmieniane na nowe <tak przynajmniej twierdzi "najdoskonalsza".....> -
Krzysztof
>Hard Drug napisał
>Co do zmiany planu to ja otrzymałem dzisiaj sprzeczne inf,
>stare plany są zmieniane na nowe <tak przynajmniej twierdzi
>"najdoskonalsza".....>
a w jakim trybie? ot tak sobie czy po podpisaniu umowy? jesli nie bedzie nigdzie podpisu to sprawa przed uke z gory wygrana -
Keny
>Syki Syk/ The Soul Diggers napisał
>przeniesienie numeru czyli Number Portability regulują
>przepisy ustawy prawo telekomunikacyjne a nie operatorzy,
>powyższe nakłada na nich obowiązek udostępnienia usługi
>przenoszenia numerów, reguluje także cenę(tj. 61 PLN
>brutto ) jak również obowiązek wykonania usługi w
>określonym czasie czyli 21 dni.
>tak to wygląda
>co do planów jest kilka niecedowalnych nawet tych nowych, a
>co do przenoszenia to w tej chwili nie jestem w stanie z
>pamięci powiedzieć. Postaram się sprawdzić jeśli o tym
>nie zapomnę.
>Pozdrawiam
Number Portability to przeniesienie numeru miedzy operatorami ..jesli sie myle to poprawcie . -
Wassyl
Poprawiam :)
NP to przeniesienie numeru pomiędzy operatorami lub zmiana lokalizacji zakończania usługi podstawowej wraz zachowaniem numeru (zachowanie numeru jest możliwe oczywiście z zakresie danego kierunku np. (12))
pozdrawiam.
BTW. takie pytanie się pojawiło.: Przy przeniesieniu nie ma przymusu zmiany planu taryfowego nawet jeśli ten nie istniej już w nowych ofertach (bo w cenniku wszystkie istnieją jeśli chociaż jeden użytkownik takowy posiada). Jeśli konsultant przyjmujący zlecenie powiedział że "trzeba" zmienić plan bo inaczej się nie da, to proszę złożyć skargę imienną i reklamację a plan zostanie przywrócony.
pozdrawiam. -
Krzysztof
udalo mi sie przeniesc numer z zachowaniem abonamentu niedrogiego, z czego jestem niewyobrazalnie szczesliwy :)