- 1
- 2
-
Krzysztof
dlaczego pracownicy tpsa wciskaja kit, ze przeniesienie linii z abonamentem wycofanym ze sprzedazy wiaze sie ze zmiana abonamentu? nie jest to przeciez rownoznaczne
i pytanie drugie: z kim rozmawiac, by ten ktos nie cudowal w tej sprawie? chce przeniesc linie na inny adres (ta sama centrala) z zachowaniem swojego abonamentu. -
Anonim
z tego co mi wiadomo jeśli masz np plan "standardowy" albo "darmowe wieczory i weekendy" czyli już wycofane plany taryfowe i chcesz przenieść tel na inny adres to nie ma możliwości świadczenia wycofanych planów na nowym miejscu.<taka polityka firmy i koniec>
tylko w salonie TP Sa zalatwia się przeniesienia. czeka sie ok 2-3 tyg ale to też zależy od sprzedawcy.......
-
karramba
co takiego?? od sprzedawcy?? zastanów się co piszesz...
przecież to wywiad techniczny i dalsze procedury zajmują najwięcej czasu, sprzedawca przyjmuje jedynie wniosek+wymagane załączniki,
niestety przeniesienie numeru jest jednym z najdłużej realizowanych zamówień, a sprzedawcy tylko się muszą o tym od klientów nasłuchać, mimo że nie mają wpływu na czas realizacji :/ -
Anonim
nie powiedział bym chcieć = móc ........ najkrótszy termin 5 dni jaki udało mi się wymusić. <ale spr była bardzo pilna > -
-
karramba
-
Anonim
-
Anonim
-
karramba
-
Krzysztof
e tam polityka firmy, uwazam, ze bezprawne jest przenoszenie ze zmiana. poza tym znam przypadki z ostatnich 6 miesiecy, w ktorych przeniesiono numer BEZ zmiany abonamentu wycofanego ze sprzedazy.
jakby co to bede sie klocil w POK-u -
Anonim
Możesz się kłócić dowoli. POK i tak nic nie zrobi, bo nie ma uprawnień. Oni dostają procedury i koniec. -
Krzysztof
>Truteń napisał
>Możesz się kłócić dowoli. POK i tak nic nie zrobi, bo
>nie ma uprawnień. Oni dostają procedury i koniec.
no dobra, niech bedzie, ze to juz moj bol glowy
mam jednak jeszcze pytanie: czy prawda jest, ze przeniesienie numeru (a lepiej STACJI) z zachowaniem numeru jest platne? -
Anonim
-
Anonim
>Truteń napisał
>Możesz się kłócić dowoli. POK i tak nic nie zrobi, bo
>nie ma uprawnień. Oni dostają procedury i koniec.
do twojej wiadomości POK-ów już nie ma, wiec niech kloci się do woli ........
co do procedur to jak wszystko i je da się obejść :) -
Anonim
Do Twojej wiadomości:
POK - Punkt Obsługi Klienta znaczy "TELEPunkt", POS, etc. -
Krzysztof
co to jest POS i czemu na pytanie o POK pani na 9393 podala mi tylko 2 adresy w centrum warszawy? -
Anonim
Możesz sobie znaleźć na stronie - http://www.tp.pl
Klienci indywidualni -> obsługa Klienta -> sieć sprzedaży
lub pod bezpośrednim linkiem:
http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind...
i będziesz mieć wszystkie. -
syk
przeniesienie numeru czyli Number Portability regulują przepisy ustawy prawo telekomunikacyjne a nie operatorzy, powyższe nakłada na nich obowiązek udostępnienia usługi przenoszenia numerów, reguluje także cenę(tj. 61 PLN brutto ) jak również obowiązek wykonania usługi w określonym czasie czyli 21 dni.
tak to wygląda
co do planów jest kilka niecedowalnych nawet tych nowych, a co do przenoszenia to w tej chwili nie jestem w stanie z pamięci powiedzieć. Postaram się sprawdzić jeśli o tym nie zapomnę.
Pozdrawiam -
Anonim
>Truteń napisał
>Do Twojej wiadomości:
>POK - Punkt Obsługi Klienta znaczy "TELEPunkt", POS, etc.
błhahahaha ta nazwa mój drogi kolego już nie funkcjonuje .......ostatni POK w wawie znajdował się na Św Barbary. POKi służyły TYLKO do obsługi klienta, nie sprzedawały usług. Obecnie ich funkcje przejęły SS <salony sprzedaży> czyli sprzedaż+obsługa
-
Anonim
>Syki Syk/ The Soul Diggers napisał
>przeniesienie numeru czyli Number Portability regulują
>przepisy ustawy prawo telekomunikacyjne a nie operatorzy,
>powyższe nakłada na nich obowiązek udostępnienia usługi
>przenoszenia numerów, reguluje także cenę(tj. 61 PLN
>brutto ) jak również obowiązek wykonania usługi w
>określonym czasie czyli 21 dni.
>tak to wygląda
TAK to wygląda oczywiście teoretycznie ..........;)
-
-->Olcia<--
Nie ma problemu z zachowaniem abonamentu standardowego. Jeżeli zostawiasz ten sam nr. i są warunki techniczne na przeniesienie nie wymagamy zmiany abonamentu.
- 1
- 2