Telekomunikacja Polska - grono pracowników [396]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Krzysztof

dlaczego pracownicy tpsa wciskaja kit, ze przeniesienie linii z abonamentem wycofanym ze sprzedazy wiaze sie ze zmiana abonamentu? nie jest to przeciez rownoznaczne

i pytanie drugie: z kim rozmawiac, by ten ktos nie cudowal w tej sprawie? chce przeniesc linie na inny adres (ta sama centrala) z zachowaniem swojego abonamentu.
  • Anonim

z tego co mi wiadomo jeśli masz np plan "standardowy" albo "darmowe wieczory i weekendy" czyli już wycofane plany taryfowe i chcesz przenieść tel na inny adres to nie ma możliwości świadczenia wycofanych planów na nowym miejscu.<taka polityka firmy i koniec>

tylko w salonie TP Sa zalatwia się przeniesienia. czeka sie ok 2-3 tyg ale to też zależy od sprzedawcy.......
  • karramba

co takiego?? od sprzedawcy?? zastanów się co piszesz...
    przecież to wywiad techniczny i dalsze procedury zajmują najwięcej czasu, sprzedawca przyjmuje jedynie wniosek+wymagane załączniki,
    niestety przeniesienie numeru jest jednym z najdłużej realizowanych zamówień, a sprzedawcy tylko się muszą o tym od klientów nasłuchać, mimo że nie mają wpływu na czas realizacji :/
  • Anonim

nie powiedział bym chcieć = móc ........ najkrótszy termin 5 dni jaki udało mi się wymusić. <ale spr była bardzo pilna >
  • karramba

to szacun; ] nie wiem jak Ci się to udało hehe
  • Anonim

kochana znajomości i litość błahahahahahaaa
  • Anonim

szkoda że usunęłaś post ........
  • karramba

był chyba zanadto kontrowersyjny; ]
  • Krzysztof

e tam polityka firmy, uwazam, ze bezprawne jest przenoszenie ze zmiana. poza tym znam przypadki z ostatnich 6 miesiecy, w ktorych przeniesiono numer BEZ zmiany abonamentu wycofanego ze sprzedazy.

jakby co to bede sie klocil w POK-u
  • Anonim

Możesz się kłócić dowoli. POK i tak nic nie zrobi, bo nie ma uprawnień. Oni dostają procedury i koniec.
  • Krzysztof

>Truteń napisał
    >Możesz się kłócić dowoli. POK i tak nic nie zrobi, bo
    >nie ma uprawnień. Oni dostają procedury i koniec.

no dobra, niech bedzie, ze to juz moj bol glowy

mam jednak jeszcze pytanie: czy prawda jest, ze przeniesienie numeru (a lepiej STACJI) z zachowaniem numeru jest platne?
  • Anonim

za przeniesienie placi sie ok 61 zł doliczane do pierwszej faktury
  • Anonim

>Truteń napisał
    >Możesz się kłócić dowoli. POK i tak nic nie zrobi, bo
    >nie ma uprawnień. Oni dostają procedury i koniec.

do twojej wiadomości POK-ów już nie ma, wiec niech kloci się do woli ........

co do procedur to jak wszystko i je da się obejść :)
  • Anonim

Do Twojej wiadomości:
    POK - Punkt Obsługi Klienta znaczy "TELEPunkt", POS, etc.
  • Krzysztof

co to jest POS i czemu na pytanie o POK pani na 9393 podala mi tylko 2 adresy w centrum warszawy?
  • Anonim

Możesz sobie znaleźć na stronie - http://www.tp.pl
    Klienci indywidualni -> obsługa Klienta -> sieć sprzedaży
    lub pod bezpośrednim linkiem:
    http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind...
    i będziesz mieć wszystkie.
  • syk

przeniesienie numeru czyli Number Portability regulują przepisy ustawy prawo telekomunikacyjne a nie operatorzy, powyższe nakłada na nich obowiązek udostępnienia usługi przenoszenia numerów, reguluje także cenę(tj. 61 PLN brutto ) jak również obowiązek wykonania usługi w określonym czasie czyli 21 dni.
    tak to wygląda
    co do planów jest kilka niecedowalnych nawet tych nowych, a co do przenoszenia to w tej chwili nie jestem w stanie z pamięci powiedzieć. Postaram się sprawdzić jeśli o tym nie zapomnę.
    Pozdrawiam
  • Anonim

>Truteń napisał
    >Do Twojej wiadomości:
    >POK - Punkt Obsługi Klienta znaczy "TELEPunkt", POS, etc.

błhahahaha ta nazwa mój drogi kolego już nie funkcjonuje .......ostatni POK w wawie znajdował się na Św Barbary. POKi służyły TYLKO do obsługi klienta, nie sprzedawały usług. Obecnie ich funkcje przejęły SS <salony sprzedaży> czyli sprzedaż+obsługa

• Anonim

>Syki Syk/ The Soul Diggers napisał
    >przeniesienie numeru czyli Number Portability regulują
    >przepisy ustawy prawo telekomunikacyjne a nie operatorzy,
    >powyższe nakłada na nich obowiązek udostępnienia usługi
    >przenoszenia numerów, reguluje także cenę(tj. 61 PLN
    >brutto ) jak również obowiązek wykonania usługi w
    >określonym czasie czyli 21 dni.
    >tak to wygląda

TAK to wygląda oczywiście teoretycznie ..........;)
  • -->Olcia<--

Nie ma problemu z zachowaniem abonamentu standardowego. Jeżeli zostawiasz ten sam nr. i są warunki techniczne na przeniesienie nie wymagamy zmiany abonamentu.
  • 1
  • 2