- 1
- 2
-
badzio
Szanowni Państwo
Zastanawiam się jaki trzeba płacić abonament za telefon żeby założyć neostrade
-
Anonim
Jeśli jesteś abonentem TP SA to każdy poza socjalnym wchodzi w grę.
Ale możesz też mieć tzw. Naked Neo -> Neostrada bez linii w TP. -
albo opcja tańsza niż socjalny nawet - plan tp 60 zawieszony n a365dni i odwieszony na dzień i znowu zawieszony
wychodzi 21,35zł brutto miesięcznie. -
Anonim
-
-
tzn. nie to samo
jak coś się stanie to od TP za neo przy reklamacji najczęściej dostaję zwrot całości opłaty za neo plus 50% za następny miesiąc
znajomy z freedomem ma problem - Centertel zgania na TP a TP nie rozpatrzy reklamacji bo klient nie jest stroną.
Mnie neo 6Mbit wychodzi znacznie taniej niż freedom. -
Anonim
jak Ci dziala 6mb to chyba na samej centralce mieszkasz:P
zazdroszcze:) ja mieszkam okolo 2 km od centrali i 6 mb z tego co mi wiadomo na dzien dzisiejszy no way..
aleee ...1 mb mi wystrarcza i do sciagania jak i przegladania stron bez problemu -
mam 730 metrów do centralki starego typu i jak coś się stanie to muszą techników wysyłać do restartu portu bo nie można restartować portu zdalnie nawet.
w każdym razie TP ma jeden plus -jak coś nie działa to nie ściemniają tylko - np. nie miałem neostrady 8 godzin - podstaw do reklamacji żadnych -ale reklamowałem - faktura korygująca na 119,90 zł
przeciążenia szkieletu mam na węźle do którego jestem wpięty - 50% bonifikaty miesięcznie za faktury jeśli są problemy a mam je zgłaszać.
Btw neostrada 6Mbit jest na wsi gdzie jest 40 numerów telefonów.
-
Anonim
jeśli masz tel komórkowy w Orange to tylko wchodzi w grę Orange free dom dlaczego ??? bo przy prędkości powyżej 1Mb/s masz profity w postaci pakietu zlotówek co miesiąc przez okres trwania umowy. Więc naprawdę się opłaca. CO do niedziałania freedoma to to samo cię może spotkać z neo. -
karramba
dokładnie - socjalny+freedom stosunkowo tanio wychodzi, no i dobrze połączyć to z pakietem złotówek w orange
a jeśli chodzi o zawieszenie linii to mam sprzeczne informacje, bo od osoby z CA dowiedziałam się ostatnio że klient z neo który zleci zawieszenie linii będzie miał naliczoną opłatę za zerwanie umowy, chociaż w praktyce nie zauważyłam, by komuś tą opłatę naliczono...
nasuwa mi się tylko jedno: bałagan -
ja mam od początku zawieszoną linię i zamówiłem neo na zawieszonej linii i jest ok
dodatkowo - neo jak nie chodzi to reklamuje to u dostawcy czyli w tp
jak koledze nie chodzi freedom to z tego co piszą mu z orange - oni pytają tp i tp im pisze że jest ok więc...
z punktu widzenia klienta łatwiejsze relacje reklamacyjne zachodzą w stosunkach z tp
w orange nie wiem jak dział odpowiedzialny za bsa jest rekrutowany ale - niewiele tam wiedzą... -
karramba
ale ostatnio miała miejsce pewna migracja systemowa i bardzo możliwe że klienci z zawieszeniem linii i neo będą musieli się z tym pożegnać, bo nowy system takiej relacji nie przepuści -
a co z klientami, którzy mają zawieszoną linię i jednocześnie neostradę ?
-
karramba
migracja odbywa się w kilu etapach i niektórzy klienci, z nietypowymi sytuacjami jak np. ci którzy mieli w trakcie odłączanie usługi, itp... nie zostali jeszcze zmigrowani ze starego systemu, ostateczny etap jeszcze przed nami
być może będą do klientów wystosowane pisma że trzeba zrezygnować z zawieszenia, ale ja tylko teoretyzuję
wszystko się okaże jak to nastąpi -
dla mnie to naruszenie warunków umowy. A jak mówią kierownicy czy supervisorzy ?
Bo jak zwykle miało być pięknie. Weżmie sobie pan neo na 36 miesięcy, na rok zawiesi linię, potem na jeden dzień odwiesi...znowu zawiesi na rok...jeden dzień odwieszenia i..znowu zawieszenie....
Miało być pięknie a wyszło jak zwykle ?
Mam dzwonić na 9393 o tak nieludzkiej porze ? -
karramba
ja tylko skojarzyłam to co ostatnio usłyszałam od pracownika Centrum Administracji - że zawieszenie nie może być łączone z neo, z trwającą obecnie migracją systemową,
i szczerze mówiąc skojarzyłam to dopiero teraz
a mogę się dowiedzieć coś więcej
w najgorszym wypadku możesz zlecić przeniesienie numeru na inny adres a wtedy neo zostanie odłączone bez żadnych konsekwencji finansowych
narazie jeszcze tak można -
Anonim
czasami ten najgorszy wypadek jest najlepszym rozwiązaniem jesli klient nie chce placic wysokich kar za zerwanie umowy w np przypadku cesji.....
-
karramba
ale są już plany żeby przy przeniesieniu numeru Neostrada była pozostawiana w starym lokalu przy dzierżawie łącza, a sam numer przenoszony
nie wiem kiedy ale w końcu to wprowadzą... -
Anonim
niedlugo tez wprowadza rajstopki i soczki do salonów sprzredaży ..... -
karramba
-
Anonim
nie słyszałaś ??? po likwidacji POK-ów i SS stają się "nie opłacalne" będzie to co na poczcie.......
- 1
- 2