- 1
- 2
-
Anonim
Był ktoś na 'Kotach' ?
Wybieram się w ten piątek,ale nie wiem czy to był dobry wybór? -
Stabilizacji czas
Jul - wybór zdecydowanie najlepszy. Ja po obejrzeniu przez kilka dni nie mogłam się odnaleźć w realnym świecie. Myślę, że piatkowa rozrywka nastroi cię pozytywnie na resztę weekendu. Najlepszym dowodem na ewenement tego arcydzieła są wielbiciele musicalu z grona:
http://grono.net/forum/28227/0/
:) -
Kassij
łojej! byłam właśnie w niedziele... rewelacja! zdecydowanie polecam :)) -
Anonim
Właśnie wróciłam.
Powiem,że niezłe,ale jakoś nie byłam zachwycona,albo może za dobrze byłam nastawiona?
Polecam,ale podstawówce.
Pozdrawiam,
Jul. -
-
Anonim
-
don't even aks
o nie. osobiście kotów nie polecam. tzn. byłam jakieś 3 lata temu, więc mozliwe, ze troche sie w tej kwestii zmieniło.
ale. spektakł opowiada o kotach, ale właściwie brak w nim fabuły. składa się on z piosenek o słowach, które trudno zrozumieć przy dosc dużym nagłośnieniu.
scenografia, poruszanie się aktorów oczywiście bomba.
ale spektakl z którego da się coś zrozumieć a spełnia wszystkie cechy dobrego przedstawnienia na poziomie teatru Roma jest chcoiażby Taniec Wampirów.
polecam! -
Anonim
taka jest specyfika spektaklu, że niewiele w nim fabuły, a wszystko dlatego, że Musical jest napisany na podstawie wierszy Eliota. -
Tomek
-
polidaktyl
Podzielam zdanie aguut.
Dodatkowo aktorzy śpiewają naprawde niewyraźnie lub sprzet tak czyni. Ale warto iść bo to jednak legenda w dodatku juz jej niebedzie za kilka dni -
Anonim
-
Jula
powiem wam, że zrozumiałam spektakl dopiero za 2 razem i dopiero wtedy sie zakochałam...
-
Anonim
To nie było nic zachwycającego.
trochę nudne...
i może bardziej kierowane do młodszych dzieci?
nie wiem.
mnie także,nie rzuciło na kolana.
nic szczególnego...
-
Justine
Ja byłam wczoraj i szczerze mówiąć jestem....zachwycona! Wszystko mi się podobało! Wystrój, kostiumy, układy taneczne,śpiew...wszystko... jak dla mnie po prostu super... Z miłą chęcią poszłabym jeszcze raz:)
Polecam wszystkim! -
NotoriousBG
NO niestety z tego co pamietam a bylem kilka lat temu troche mnie rozczarowal ten musical...jest dosc specyficzny ale o gustach sie nie dyskutuje, wiec jednym moze sie podobac...a innym;w tym mnie; niekoniecznie. Jak juz ktos wczesniej wspomnial troche przereklamowane, ale mozna pojsc bo to w końcu legenda;] -
Anonim
>SK napisała:
>Koty nie Koty a ja tesknie za....Tancem z Wampirami..:)
Tancem Wampirow :))) -
Anonim
>aguut napisała:
>spektakł opowiada o kotach, ale właściwie brak w
>nim fabuły.
spektakl nie opowiada o kotach-zwierzetach... koty sa odzwierciedleniem ludzkich zachowan... taki byl zamysl spektaklu i zrodlo libretta, na podstawie ktorego zostalo stworzone to wlasciwe...
>składa się on z piosenek o słowach, które trudno zrozumieć przy dosc >dużym nagłośnieniu.
zrozumiec mozna bardzo dobrze, ale zalezy to oczywiscie od miejsca, w ktorym sie siedzi
>ale spektakl z którego da się coś zrozumieć a spełnia wszystkie >cechy dobrego przedstawnienia na poziomie teatru Roma jest >chcoiażby Taniec Wampirów.
to zupelnie inna poezja, dlatego nie mozna porownywac tych dwoch tak roznych spektakli
...mnie Koty urzekly dopiero za drugim razem (na ktorym sie nie skonczylo)... polecam kazdemu... :))) aktorzy znakomici, muzyka, ruch sceniczny, taniec, scenografia, wszystko...
...o przereklamowaniu tez nie mozna tu mowic... to spektakl non replica, wiec niezupelnie odnosi sie do oryginalu... -
Andziaczek
miałam iść ale zrezygnowałam(wolałam koncert) i juz nie bede miała okazji isc :/ ...mój kolega mówił, ze usnął... mama twierdzi ze poczatek jest nudny... po przerwie nawet nawet... :/ -
Anonim
jesli nie interesuja kogos musicale, nie odnajdzie w Kotach tego czegos... niestety... to zupelnie inna sztuka... -
an.
mam to szczęście mieszkać w Warszawie, więc w Teatrze Roma bywam dość często jednak nie na Kotach. Bardzo lubie musicale, ale ten mnie nie powalił. Kostiumy, choreografia itp wspaniałe (w końcu to Roma i nakład 3 mln zł) ale reszta....brak fabuły sprawił, że wyszłam nieco znudzona po prawie 3h. Duzo wieksze wrażenie zrobiły na mnie takie projekty jak "Taniec Wampirów, Miss Saigon, czy z pozoru dziecinny Piotruś Pan.
Koty jako widowisko - tak. ale nic wiecej. bez rewelacji.
popieram opinie przereklamowania. ( nagłośnienie wypchnęło z repertuaru TW) -
eithelsirion
a mi się koty podobały ponieważ są na podstawie jednej z książeczek które babcia czytała mi w dzieciństwie:) nie widziałam co prawda kotów w teatrze roma ale w muzycznym w gdyni były bardzo fajne:)
- 1
- 2
Czy Teatr jest opisywalny? Czy potrzebuje ułożenia w konkretnej semantycznej szufladzie znaczeń...
Miejsca grona (15)
-
Studio Pantomimy Body Art Fusion Juliusza Słowackiego, Poznań
-
Teatr Łaźnia Nowa Nieznana, Kraków
-
Teatr Druga Strefa Magazynowa 14a, Warszawa
-
Teatr Muzyczny - ROMA Nowogrodzka 49, Warszawa
-
KLUB WYTWÓRNIA Łąkowa , Łódź
- Dodaj miejsce