Teatr [6225]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Marta Malewska

Hejka:)
    Czy ktoś już widział tę sztukę ?
    I jak wrażenia?

Pozdrawiam
  • enchanted.

niebywałe, z e z największego grone o teatrze nikt jeszcze się nie wyp
    ;>)
  • Suracik

już były osoby i jest na ten temat dyskuaja tylko w watku musicale
  • Anonim

Myślę, że tej sztuce należy się oddzielny wątek. Bez wątpienia jest ona nieporównywalna. Ja byłam i szczerze jestem zachwycona. Roma słynie z najdziwniejszych trików ale to co zobaczyłam podczas "Upiora w operze" przebiło wszystko.Poza tym aktorzy byli swietni, a najbardziej podobała mi się Barbara Melzer w roli Carlotty. Zauroczyła mnie tez muzyka, a konkretnie kilka piosenek. Polecam wszystkim tym którzy jeszcze nie widzieli. Magia teatru nie zna granic :)
  • ad

Cudnie; ) Ja już mam bilety na maj. I również słyszałam, że sztuka jest niesamowita!
  • Alchimativa

Niesamowita ? Na nią brak określeń- byłoby za mało...
    Należę do grona osób ,które są bardzo wybredne i czepieją się najdrobniejszych szczegółów,wszystko musi byc idealne -w skrócie, perfekcjonizm, a w przypadku ,,Upiora w operze" ... znalazłam zaledwie kilka drobiazgów,które mi trochę nie pasowały, a to wiecej niz dobrze :P
    Dekoracje,rekwizyty...to ,co znajdowało się na scenie robiło ogromne wrażenie, nigdy nie miałam okazji ogladac czegoś równie dobrego ,że już o aktorach nie wspomne... bo nie dość ,iż obdarzeni pieknym głosem ,to na dodatek sami wygladali jak anioły :) -nic, tylko zazdrościć
    Jestem pod wielkim wrażeniem zarówno głównych postaci,jak i tych drugoplanowych . Idealne głosy . A zapamietane fragmenty melodii towarzyszą mi do dziś

Tym,ktorzy mają to dopiero przed sobą ,szczerze zazdroszczę, bo gdyby nie fakt ,że wszystkie bliety już zamówione ,poszłabym na to jeszcze raz...i jeszcze raz...i jeszcze raz...i jeszcze...

• Anonim

hmmm, więc ja zacznę od ALE
    pewnie jestem czepialska
    ale koty mi się bardziej podobały - może przez większy nacisk na taniec, ruch
    z tego samego powodu moja ulubiona scena w upiorze to maskarada ( i tego mogę słuchać cały czas, nie tylko oglądać)
    efekty specjalne robią wrażenie tego nie trzeba w sumie podkreślać...
    ...miałam się czepiać, ale jakoś mi nie wychodzi...
    przechodząc do sedna
    ...ja po prostu nie lubię głosu damiana aleksandra; )
    hmm..nie wyszła mi ta konstruktywna krytyka...miała taka być, ale no cóż
    no niezłe to było :)
  • Alchimativa

A ja z koleji uwazam ,ze ,,Koty" przy tym lezą plackiem. Jacy ludzie, takie gusta :P
    A jesli chodzi o glos Upiora...tak,faktycznie -z poczatku to i ja się krzywiłam,ale później doszłam do wniosku,że jest wprost genialny :)
  • dorota

ha, ide na Upiora w maju :D
  • Marta.

ha, ja również; )
  • Anonim

po 'kotach' powiedziałam sobie, że więcej nie pójdę już na żaden musical. 'upiór w operze' obronił musicale w moich oczach dość zgrabnie.

efekty i dekoracja były fantastyczne. tutaj nie mogę się doczepić do niczego.
    jednak niektóre sceny za bardzo się ciągnęły(scena na cmentarzu znużyła mnie), a te, które były energiczne(np. bal) trwały króciusieńko.

ale summa summarum b.polecam.
  • Anonim

Tak. Scenografia genialna poprostu! Efekty specjalne, żyrandol- świetne! I aktorzy. Poportu genialny musical. Polecam baaaardzo równiez.
  • Alchimativa

>masia. napisała:
    >po 'kotach' powiedziałam sobie, że więcej nie pójdę
    >już na żaden musical. 'upiór w operze' obronił musicale
    >w moich oczach dość zgrabnie.
    >
    >efekty i dekoracja były fantastyczne. tutaj nie mogę się
    >doczepić do niczego.
    >jednak niektóre sceny za bardzo się ciągnęły(scena na
    >cmentarzu znużyła mnie), a te, które były energiczne(np.
    >bal) trwały króciusieńko.
    >
    >ale summa summarum b.polecam.

to jednak zalezy ,od gustu..
    ja wolalam scene na cmentarzu,niz maskarade, ale jacy ludzie takie gusta. A faktycznie niektóre sceny były juz zbyt rozciągnięte, teraz kiedy o tym wspominasz, to przypominam sobie,ze ta na dachu mnie przynudziła
    i chwilami było zbyt słodko, ale to i tak szczegóły biorąc pod uwagę całość .
    Nadal polecam :)

• Anonim

'upiór' był świetny. scenografia po prostu piękna, aktorzy grali świetnie. ale najlepszy byl moim zdaniem marcin mroziński. do tej pory nie lubilam postaci raula, bo wydawal mi sie malo męski, a marcin zagral go świetnie
  • Mary

Ja byłam. Scenografia cudowna, no i ta muzyka;) najbardziej podobał mi się spadający żyrandol. Jesli ktoś ma bilety na zbyciu to ja chętnie pojdę drugi raz;) <3
  • Anonim

21 czerwca obejrzę pierwszy raz. @_@
  • p

to genialnie, mi sie udało zdobyć bilet na 13 maja i zapowiada się świetnie skoro tak się wszyscy zachwycają. Mam nadzieję ze spędzę niezapomniany wieczór w teatrze.; )
  • ruda paskuda

ja miałam bilety na 19 kwietnia, ale padłam na anginę i musiałam sobie odpuścić... do dzisiaj nie mogę przeboleć. :(
  • Amelia

Ja byłam pierwszego dnia po premierze (tak mi się fajnie trafiło :)mimo, że wolę inny rodzaj teatru Upiorem też byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Plastycznie jest olśniewajacy (od kulis również, bo i tam udało się mi wejść - jako że z wycieczką szkolną, ale zawsze; ) i niesamowicie dopracowany w każdym szczególe (nawet świeczki i wosk na pulpicie Eryka są prawdziwe (dotknęłąm i sprawdziłam :) Ciekawa jestem płyty. Ktoś wie kiedy mają zamiar wydac? (ja coś o maju słyszałam, ale juz połowa miesiąca i o płycie nic a nic, więc może coś mi się pomieszało)
  • Anonim

byłam i polecam; ) bardzo fajne; D trochę przynudzają w pierwszym akcie xD ale jestem zadowolona że byłam
| |

Czy Teatr jest opisywalny? Czy potrzebuje ułożenia w konkretnej semantycznej szufladzie znaczeń...

Fotki

Miejsca grona (15)