Teatr Muzyczny ROMA Warszawa [1763]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

>Teatr Muzyczny ROMA napisał
    >NAJLEPSZE Z ROMY
    >
    >ostatnie 2 spektakle
    >
    >1 i 2 kwietnia

chyba maja; >?; D
  • Teatr Muzyczny ROMA

oczywiście, że maja:)

NAJLEPSZE Z ROMY

ostatnie 2 spektakle

1 i 2 MAJA

ostatnia okazja by podziwiać specjalne show składające się z największych przebojów Teatru Muzycznego ROMA

ZAPRASZAMY!

http://www.teatrroma.pl/index.php?p...
  • Maciej Kusa

Mam do odstąpienia 2 bilety na 30.04 na 19.00.
    10 rząd miejsce 6 i 7, cena, jak w Romie 2x80 zł, prośba o maila lub 600 267 805, pozdrawiam wszystkich!
  • wp

Ogromnie mi się spodobała możliwość zobaczenia 10 lat w 1 wieczór. Ogólnie byłem na Grease, Piotrusiu, Kotach, Akademii, Upiorze (jedyny spektakl, który mi się z repertuaru Romy nie podobał) i nie widziałem nigdy Wampirów! Płytę uwielbiam. Opowiedziana historia, klimat, piosenki itd. to jest po prostu najlepsze. Wiele bym dał za powrót Wampirów do Romy. Może te 2-3 utwory nie były spełnieniem moich marzeń, ale i tak jestem szczęśliwy, że udało mi się zobaczyć jeszcze TW na deskach Romy choć w takiej formie i części.
  • Paulina

Z TW było pięć utworów; )
  • martek

TW dostał największe brawa podczas spektaklu Najlepsze z Romy, na którym byłam (1 maja). Chociaż nie widziałam nigdy tego musicalu, to piosenek z niego słuchałam w domu na okrągło i może dlatego trochę się zawiodłam w Romie. Dla mnie TW jest przecudowny i uwielbiam jego klimat i opowiedzianą historię, a niestety wykonanie tych pięciu piosenek na żywo mnie nie zachwyciło. No może oprócz Wieczności. I Na orbicie serc, bo to nie była wina aktorów, tylko nagłośnienia.
    Ale mimo wszystko byłabym zachwycona, gdybym mogła jeszcze kiedyś zobaczyć TW w całości na deskach Romy. :)
  • Dev-Kosiarz umysłów

2 maja TW również dostało największe brawa. Tak było na każdym koncercie, na którym byłam. Prawie tak samo było oklaskiwane Grease. Reszta się podobała ale nie aż tak. To chyba o czymś świadczy? Szkoda, że ani jednego ani drugiego już nie będzie można zobaczyć :-(
  • Dorothea

A wiecie może, jak nazywała się dziewczynka, która grała 2 maja (nie wiem czy w inne dni też) Wendy i Rezedę?
  • Anonim

>Dev-Kosiarz umysłów napisała:
    >2 maja TW również dostało największe brawa. Tak było na
    >każdym koncercie, na którym byłam. Prawie tak samo było
    >oklaskiwane Grease. Reszta się podobała ale nie aż tak.
    >To chyba o czymś świadczy? Szkoda, że ani jednego ani
    >drugiego już nie będzie można zobaczyć :-(

Też byłam 2 maja. I zgadzam się, że piosenki TW wypadły najlepiej - zwłaszcza "Na orbicie serc".
    Mnie się także podobała Akademia Pana Kleksa - byłam na tym musicalu i uwielbiam jego piosenki.
    Ale Wampiry i tak rządzą.:) Może kiedyś wrócą do Romy?
  • Dev-Kosiarz umysłów

>ღ alex ღ napisała:

>Ale Wampiry i tak rządzą.:) Może kiedyś wrócą do Romy?

Nie wrócą.
  • Anonim

Przeszłam się na "Najlepsze..." przede wszystkim ze względu na wielką tęsknotę za "Miss Saigon", ale cudownie było zobaczyć przynajmniej po kilka utworów z każdego musicalu.
    ""Nie dziś jest na to czas" z "Crazy For You" było dla mnie wspaniałą rekonstrukcją strzępek wspomnień, które pozostały po tamtym spektaklu , po którym z resztą niewiele pamiętam.
    Wszyscy wspaniale śpiewali - żałuję tylko, że gdy byłam na koncercie za drugim razem p. Podgórskiemu wysiadł mikroport podczas wykonywania "Na orbicie serc". Gdy śpiewała Malwina Kusior czuć było na sali rosnące napięcie ,które niestety gdzieś uleciało gdy głos Krolocka okazał się bardzo cichy.
    I tak wyszło świetnie. Niestety takie problemy się zdarzają ,ale mimo wszystko pierwszy raz widziałam Krolocka w wykonaniu p. Podgórskiego i bardzo mi się podobało.
    Fragmenty "Grease" były jak dynamit. Energetyczne, wesołe - z wielką radością się oglądało. :)
    A oglądając "Miss Saigon" łzy kręciły się w oczach od pierwszych nut "Z marzenia mego film" do końca "Ostatniej nocy świata". :]
    No i czymś niesamowitym było usłyszenie "Dlaczego to miasto nie chce spać..." . Damian Aleksander i Ewa Wlazłowska tworzyli śliczny duet. Utwór w ich wykonaniu niemal przenosił w czasie. :)
    "Najlepsze z Romy" były dla mnie dwoma wieczorami pełnymi emocji.
    Żałuję , że tylko dwoma.
  • karina

>Dev-Kosiarz umysłów napisała:
    >>ღ alex ღ napisała:
    >
    >>Ale Wampiry i tak rządzą.:) Może kiedyś wrócą do
    >Romy?
    >
    >Nie wrócą.

noo i nas zgasiłaś :(
  • Dev-Kosiarz umysłów

>karina napisała:
    >>Dev-Kosiarz umysłów napisała:
    >>>ღ alex ღ napisała:
    >>
    >>>Ale Wampiry i tak rządzą.:) Może kiedyś wrócą do
    >>Romy?
    >>
    >>Nie wrócą.
    >
    >noo i nas zgasiłaś :(

Nie, nie zgasiłam bo ten temat był wałkowany już od dawno. I wszyscy wiedzą, że Wampiry nie wrócą. Gdyby Ci się chciało trochę poczytać grona romowego to byś wiedziała o tym.
  • karina

Spokojnie. Nie mówię o treści, lecz o formie - takie 'Nie wrócą.' jest nieco brutalne dla osób, które wciąż żywią się nadzieją.

Na 'Najlepszych z Romy' byłam dwa razy. Bardzo pozytywnie zapadły mi w pamięć piosenki z Crazy for You, chociaż nigdy wcześniej ich nie słyszałam, w Piotrusiu Panie dzieciaki znacznie lepiej śpiewały za pierwszym razem, ale oczywiście wielkie gratulacje dla nich. Po Miss Saigon spodziewałam się więcej, za to pozytywnie zaskoczyła mnie Akademia Pana Kleksa i Grease. Koty i TW tak jak oczekiwałam a nawet lepiej ; ] Ogólnie to mogłabym oglądać ten spektakl godzinami :)
  • she's like the wind

>karina napisała:
    >Spokojnie. Nie mówię o treści, lecz o formie - takie 'Nie
    >wrócą.' jest nieco brutalne dla osób, które wciąż
    >żywią się nadzieją.

Czy ja wiem, czy to takie przyjemne żywić się nadzieją, jeśli wiadomo, że TW nie wróci?
    Osobiście wolałabym się nie łudzić, kiedy na coś nie ma szans.

A żeby nie było tylko offtopa to napiszę, że ja byłam na Najlepszych z Romy raz i uśmiałam się na nich co niemiara :D Nie wszystkie moje wybuchy śmiechu były rozumiane przez ludzi siedzących obok, ale trudno; -) Nie każdego musi śmieszyć to samo.
| |

Zapraszam serdecznie fanow Teatru ROMA w Warszawie, opowiadajcie co Wam sie tam podoba a co nie, co ...

Fotki

Miejsca grona (2)