-
Anonim
No to zaczynamy komentować, bo dzisiaj był pierwszy spektakl. Ja już jestem padnięta, więc wy zacznijcie, a ja swoje trzy grosze wtrącę jutro:) Pozdrawiam -
Anonim
-
Anonim
Christine Kaja
Upior Damian
Raoul `Marcin
Carlotta Ania G.
Madame Giry Kasia W.
a reszta to raczej druga obsada -
lucrecia
No więc tak:) Dekoracje - ogromne, majestatyczne, jeden wielki przepych:) Aż miło patrzeć na to wszystko:) Niejednokrotnie wysuwane na oczach widzów a to spod sceny, a to z jej boku. Cudo! Słynne schody - tak wielkie, że artyści znajdujący się na nich wydawali mi się bardzo mali;) Chandelier - przepiękny, ale mógłby być trochę większy:P No i scena jak spadł tak średnio mi się podobała - brakowało w tym jakichś większych emocji, elementu zaskoczenia i przerażenia
Muzyka - oszałamia i ogarnia z każdej strony:) Gigantyczne brawa dla pana Pawłowskiego:)
Aktorzy - Damian Aleksander swoim głosem działa prawdziwe cuda - mogłabym go słuchać godzinami:) Christine i Raoul - super brzmieli razem:) Jak na ich pierwszy występ przed publicznością ekstra. Carlotta - Ania Gigiel grała po prostu genialnie:) Zarówno kunszt aktorski, jak i głosowy - bomba:) Strasznie jeszcze mi się podobał Firmin w wykonaniu Pierczyńskiego:) Przeuroczy:) (Chwilami brzmiał zupełnie jak stary kochany profesor Abronsius:P) Madame Giry tak średnio mi się podobała - trochę sztucznie
Póki co brakuje mi trochę więcej emocji i uczucia. Ale to się z pewnością niedługo narodzi i będzie super:) -
-
Bunny_Kou
A jak Ida? Slyszalam generalnie negatywne opinie na "obie Giry", dlatego czekam na jakis dluzszy opis ich dokonan -
Anonim
Dekoracje są wspaniałe. Po prostu boskie. Kiedy żyrandol leciał do góry w pierwszym akcie na początku trudno opisać co wtedy poczułam :) -
Anonim
>Bunny_Kou napisała:
>A jak Ida? Slyszalam generalnie negatywne opinie na "obie
>Giry", dlatego czekam na jakis dluzszy opis ich dokonan
Nie widziałam Idy. Widziałam tę pierwszą dziewczynę. Nie podobała mi się. Jak dla mnie zbyt sztuczna. Ale musi coś w sobie mieć skoro gra tę rolę. Tylko może ja tego nie widzę. -
Anonim
-
Anonim
>Użytkownik usunięty. a écrit
>Nie widziałam Idy. Widziałam tę pierwszą dziewczynę.
Kasia Wach :)
>Nie podobała mi się. Jak dla mnie zbyt sztuczna. Ale musi
>coś w sobie mieć skoro gra tę rolę. Tylko może ja tego
>nie widzę.
pewnie jeszcze się rozkręci, w końcu to był pierwszy spektakl a ona dopiero co skończyła szkołę baletową (albo jest w ostatniej klasie..? nie pamiętam), więc może jeszcze nie czuje się do końca pewnie :)
-
lucrecia
No mi też ona jakoś tak średnio.. Najpierw myślałam, że to Ida, ale.. nie pasowała mi do Idy;) W ogóle obie Giry nie za bardzo mi się podobały.. Może się rozkręcą;) -
beti
A był tam gdzieś Marcin Wortmann? Może jako dyrygent, pan Reyer, albo grał jakieś epizody? :) -
Anonim
Oj grał , grał. W maskaradzie i jako pomocnik Don Juana w tej operze. -
madziula
-
Dżastina
-
Anonim
Ohoho. Mnie panie Giri nie zachwyciły.
Ania Sztejner jest zdecydowanie najlepsza, jeśli chodzi o rolę Madame, a zobaczymy jak będzie z Idą. Wierzę, że będzie moją ulubioną Meg:)
Debiutanci byli stremowani, ale mają potencjał, więc myślę, że się "wyrobią" i będzie ok. :)
Co do upiora to Damian oczywiście daje radę, ale liczę, że da z siebie jeszcze więcej. Natomiast Carlotta to najlepiej zagrana rola wczorajszego spektaklu. Moim skromnym zdaniem oczywiście:)
Ktoś tu napisał, że było mało dramaturgii w scenie, kiedy spada żyrandol. Muszę się z tym zgodzić.
Muzyka to oczywiście majstersztyk, a orkiestra jest fenomenalna. Dołączam sie do braw dla Maćka Pawłowskiego!
-
Hihoteczka
-
zdziśka
-
-
Anonim
-
lucrecia
CUDOWNI BYLI! Piosenka, którą śpiewają wspólnie po filmie mi się strasznie spodobała, a tutaj lubię ją jeszcze bardziej:) W roli Firmina był Pierczyński, ciekawi mnie jeszcze strasznie jak zagra go Szydło:) Szkoda, że nie można obu panów zobaczyć razem, bo obu bardzo lubię:)
A tak na marginesie - po spektaklu miałam jakieś sny związane z Upiorem - przez głowę mi się przewijały poszczególne sceny i te niesamowite dekoracje:) Naprawdę wielkie wrażenie to robi