TCh na pw roku 05-06 [118]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

do tych, ktorzy pisali egz z chf w pierwszym terminie:
    czy powtorzyly sie pytania z zestawow z zeszlych lat???
    czekam na odp;)
    i z gory dzieki;)
  • Madzik

Tak, pytania były wręcz identyczne.
  • Anonim

bardzo dziekuje
  • Amma

z termodynamiki na 8 powtorzyło sie 7. natomiast ze spektry na 4 powtorzylo sie 1. przynajmniej ja nie mialam tych pytan a sporo egzaminow mialam. zycze powodzenia
  • Anonim

a byly grupy?
    mozna bylo sciagac?
    jak pamietacie ktores z pytan ktore bylo...to napiszcie...
    dzieki;*
  • kasia

ze spektry tez duzo sie powtorzylo... tylko z nowymi elementami :)
    pilnowaly dwie panie, takze jesli bedziesz chciala scigac to mysle ze nie bedzie problemu (o ile bedzie tak jak na 1. terminie)

a z pytan...
    spektra:
    1. moment przejscia dla rotatora sztywnego, oscylatora harmoniczengo i elektronu w jamie potencjalu i na tej podstawie dla kazdego wyprowadzic reguly wyboru
    2. napisac wyrazenia na wartosci srednie momentu pedu, energie potencjalna dla oscylatora i cos tam dla wodoru, i objasnic wszystkie wielkosci we wzorze oraz napisac przewidywany wynik (nie trzeba liczyc)
    3.co zrobic, co zbadac zeby yznaczcy dlugosc czasteczki i stalaa silowa dal czasteczek HCl i H2.
    4.narysowac obsadzenie i wszystkie mozliwe przejscia dla
    a)rotatora sztywnego
    b)osylatora harmonicznego
    c)oscylatora anharmonicznego
    d)czasteczki etenu
    e)atomu wodoru

• kasia

a termy to wiekszosc sie powtorzyla z zestawow . dla mnie mnie byly dwa nowe pyatnia: zerowa zasada termodynamiki i narysowac P,T diagram fazwowy wody i wyjasnic na czym polega anomalia....
  • Anonim

bardzo bardzo fajnie...to zrobie sobie dobre sciagi...bo to szystko juz gdzies slyszalam trzeba tylko dobrze pomniejszyc...;)
    a duzo osob zaliczylo....??:)
  • Anonim

bardzo bardzo fajnie...to zrobie sobie dobre sciagi...bo to szystko juz gdzies slyszalam trzeba tylko dobrze pomniejszyc...;)
    a duzo osob zaliczylo....??:)
  • Madzik

bardzo mało z tego co widziałam.... masa miała dopytkę, dwie osoby 3.5 kilka 3...
| |

Oto grono dla wszystkich, których chemia zauroczyła (albo i nie) w roku 2005 i z tego powodu znale...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)