-
Anonim
do tych, ktorzy pisali egz z chf w pierwszym terminie:
czy powtorzyly sie pytania z zestawow z zeszlych lat???
czekam na odp;)
i z gory dzieki;) -
-
Anonim
-
Amma
z termodynamiki na 8 powtorzyło sie 7. natomiast ze spektry na 4 powtorzylo sie 1. przynajmniej ja nie mialam tych pytan a sporo egzaminow mialam. zycze powodzenia -
-
Anonim
a byly grupy?
mozna bylo sciagac?
jak pamietacie ktores z pytan ktore bylo...to napiszcie...
dzieki;*
-
kasia
ze spektry tez duzo sie powtorzylo... tylko z nowymi elementami :)
pilnowaly dwie panie, takze jesli bedziesz chciala scigac to mysle ze nie bedzie problemu (o ile bedzie tak jak na 1. terminie)
a z pytan...
spektra:
1. moment przejscia dla rotatora sztywnego, oscylatora harmoniczengo i elektronu w jamie potencjalu i na tej podstawie dla kazdego wyprowadzic reguly wyboru
2. napisac wyrazenia na wartosci srednie momentu pedu, energie potencjalna dla oscylatora i cos tam dla wodoru, i objasnic wszystkie wielkosci we wzorze oraz napisac przewidywany wynik (nie trzeba liczyc)
3.co zrobic, co zbadac zeby yznaczcy dlugosc czasteczki i stalaa silowa dal czasteczek HCl i H2.
4.narysowac obsadzenie i wszystkie mozliwe przejscia dla
a)rotatora sztywnego
b)osylatora harmonicznego
c)oscylatora anharmonicznego
d)czasteczki etenu
e)atomu wodoru
-
kasia
a termy to wiekszosc sie powtorzyla z zestawow . dla mnie mnie byly dwa nowe pyatnia: zerowa zasada termodynamiki i narysowac P,T diagram fazwowy wody i wyjasnic na czym polega anomalia.... -
Anonim
bardzo bardzo fajnie...to zrobie sobie dobre sciagi...bo to szystko juz gdzies slyszalam trzeba tylko dobrze pomniejszyc...;)
a duzo osob zaliczylo....??:) -
Anonim
bardzo bardzo fajnie...to zrobie sobie dobre sciagi...bo to szystko juz gdzies slyszalam trzeba tylko dobrze pomniejszyc...;)
a duzo osob zaliczylo....??:) -
bardzo mało z tego co widziałam.... masa miała dopytkę, dwie osoby 3.5 kilka 3...