Tatuaż [11140]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ¤ Zgred ¤

Gdy idziesz do dobrego studia, to raczej nie powinieneś przejmować się alergią na tusz o jakimś kolorze. Mamy bardziej rygorystyczne przepisy odnośnie tego, niż np. w USA, gdzie dziarają byle gównem.
    Jeśli testy będziesz miał wykonywane w formie skórnej, to nie musisz się przejmować osłabieniem organizmu, ponieważ będzie ono znikome.
  • Anonim

A kiedy moja alergolog zobaczyła u mnie tatuaż, to stwierdziła, że może od tego mam duszności, a jeśli nawet nie, to, że w przyszłości istnieje możliwość, że barwnik zacznie był uczulający (i nie miała tu na względzie pojawianie się jakichś krostek czy tym podobnych, tylko problemy z oddychaniem)? Nie wiem, co mam o tym sądzić, ale już i tak za późno :D
  • Papug

przyzwyczaj się, że lekarze grożą często czym popadnie, jak dziarę widzą.. niezaleznie od tego, jak bardzo bezsensownie to brzmi..
  • Anonim

No tak tez pomyślałam, ale nie chciało mi się z nią kłócić :]
  • Anonim

Tydzień temu kolorowałam swój bluszcz. Wiadomo, goił się, to i swędział. Silniejsze niż poprzednio doznania tłumaczyłam głębszymi wkłuciami, potówkami, czymkolwiek. Swędzenie przypominające pełzanie robaków pod skórą i NAPRAWDĘ drapiący sweter od dwóch dni było coraz silniejsze. Dziś, po niemal nieprzespanej nocy, obudziłam się pokryta od stóp do głów puchnącą, swędzącą wysypką. Czy tusz mógł wywołać tak silną reakcję? Strupki z tatuażu już się w większości złuszczyły, natomiast jest on teraz nieregularnie powybrzuszany. Dodam, że ja i mój chłopak jesteśmy nieprawdopodobnie przeziębieni, a wczoraj kupiłam sobie herbatkę imbirową. Nigdy nie miałam alergii, nic mnie nie uczulało. Oczywiście idę do lekarza, ale może ktoś kiedyś spotkał się z czymś takim i mógłby coś mi doradzić :(
  • Aga Woz

hej ,zrobilam sobie tatuaz w poprzednim roku ale w tym roku przerobilam go na inny ,mam nowy od jakis 3 miesiecy i ladnie sie zagoil ale od 4 tygodni strasznie mnie swiedzi i pojawila sie sucha skorka na tatuuu.Co robic ???Myslalam ze to swedzenie spowodowanie jest zmiana plynu do kapieli ale nie.wrocilam do sarego inadal swedzi i jest sucha skorka?POMOCY!
  • Aga Woz

PROSZE O POMOC!
  • Em

Imho to niekoniecznie musi być alergia. Mnie swędziało jak cholera do ok. 4-5 po zrobieniu dziary, zwłaszcza powyżej kostki. Dziaracz rzekł, że barwnik pod skórą musi się ułożyć i może się tak zdarzyć. Na szczęście przestało już swędzieć.
    A suche może dla tego że drapiesz? Nawilżaj i już.

Nie upieram się. Zawsze to może być alergia lub grzybica, albo syflis (hmmm.... czy ten ostatni swędzi?)
  • zbysio hihi

ja wam powiem tak swedzenie jest normalna rzecza ale takie cos jak wyplywanie tuszu to juz organizm sie broni i wraz z osoczem wyplywa dzaiabalem brata i wywalilo mu caly tusz ale naszym bledem bylo robienie mieszanym tuszem polecam PEREŁKE Z FIRMY ASTER wiem ze jest ok bo mam sam nim robione i nic nie wyblaka zreszta zapytajcie ludzi co byli w zakladzie karnym jaki tusz poleca ten lub sadze milego dziabania sadzy nie polecam bo piecze jak skur............ na sloneczku i mamy pieczone ramie pozdrawiam Zbylo ZMC
  • Marasia; ))

Hej, zagląda tu ktoś jeszcze ? :) bo jesli tak to mam pytanie. Chcę sobie zrobić mały tatuaż, napis. Nie jestem alergiczką, na farbe do włosów też nie reaguje jakoś dziwnie (nie wiem czy to ma coś ze sobą wspólnego, ale piszę wrazie jakby co; )). Tatu ma być czarny. Jaką firme polecacie ? Co będzie najlepsze...? No strasznie się boję, że może mi coś po tym wyskoczyć i nie będzie miło :( (a nie mam niestety czasu na zrobienie próby, a pare dni później konkreta; /)
  • Nieroztropna Zuzanna

firme?
  • Marasia; ))

No firme, pewnie jest tego trochę. albo inaczej, jaką farbe polecacie ?; ))
  • MorbidSoul

niema czegos takiego jaka farbe polecacie to nei castorama, do ciala sa barwniki a jakiego uzyc od kwestia tatuatora, co preferuje itp

Intenza, star bright, a jesli chodzi o czarny to Kurosumi
  • agata agata

9 miesiecy temu zrobilam sobie tatoo i wyladowalam w szpitalu na 1,5 miesiaca wiem ze jestem uczulona na czerwony zolty i bialy barwnik teraz chcialabym poprawic to cos na moich plecach( po alergii nie przypomina to tatuazu) moje pytanie brzmi czy istnieje mozliwosc alergii na czarny tusz????
  • natalia roz

witam!

niestety jako nowy uzytkownik, nie moge pisać prywatnych wiadomości a chciałabym do dwóch osob.
    Mianowicie chodzi mi o alergię na ciemno rozowy barwnik...

Również mnei to dotkneło :/

Poczatkowo uczulenie bylo malo widoczne..jednakze po3tygdoniach posmarowałam sie zwyklym balsamem i mnei masakrycznie wysypało; /

Swędzi, i jest mega wypukle;/
    wapno i masc z wit a nie pomagają...

jak to u Was przechodziło?
  • MorbidSoul

ja mam uczulenei na cherry bomb, miejsca gdzie zostal uzyty ten barwnik sa nadal wypukle a minal juz dobrze ponad rok od tatuowania.

od dermatologa dostalem masc, dzieki ktorej baaaaaaardzo sie to zmniejszylo ale nie jest plaskie.

teraz atakuje to miejsce laserem i widze, ze to pomaga
  • natalia roz

Fajnie, ze ktos odpisal... ja niestety do mojego dermatologa sie nie mogę dodzwonic;/
    Mozesz mi napisac na prv swojego maila? Poniewaz nie moge wysylac wiadomosci jeszcze a chcialabym się wymienić spostrzezeniami :)
| |

Sztuka najbliższa ciału. Tutaj dowiesz się co, gdzie, jak i dlaczego. Najpierw jednak przeczytaj ...

Fotki

Miejsca grona (9)