-
K A M I Ś
Siema, ja robilam dziare jakies 2 miesiace temu... Wszystko ok, ale czasami czuje jakby mi cos pod skora od wewnatrz pelzalo... :D w miejscu gdzie mam tattoo. -
Katarina
-
< aSiA >
ja zrobiłam sobie tatuaż na stopie jakieś 3miesiące temu i dziarka zaczęła mnie piec i swędzieć ?? Czy to możliwe ,że to nadal się goi??? Czy powinnam zacząć się martwić ?? -
< aSiA >
Ja robiłam jakieś 3miesiące temu na stopie i też jakoś dziwnie czasami się czuje..piecze i swędzi...może skóra jest uczulona na barwnik :/ :D -
-
Ja Ja
odpowiedź jest prosta i zaczyna się na "p":
PSYCHIKA
to ona sprawia, że się napinamy (bo stres, bo boli, bo nie wiemy jak wyjdzie)
to ona sprawia, że jesteśmy niedotlenieni - bo (patrz wyżej) spięci płytko oddychamy ...
tatuaż to przygoda praktycznie na całe życie, więc nic dziwnego, że psychika robi swoje; ) -
Ja Ja
>Ja robiłam jakieś 3miesiące temu na stopie i też jakoś dziwnie czasami się czuje..piecze i swędzi...może skóra jest uczulona na barwnik :/ :D
Goi się - dlatego swędzi, to normalne ...
Uczulenie objawia się puchnięciem i/lub sączeniem -
Ja Ja
Mi w czasie choroby np. tatuaże puchną - szczególnie na rękach jest to widoczne.
Znam gościa, który się tatuował lata temu przy pomocy zwęglonej podeszwy zmieszanej z szamponem do włosów (ponoć kiedyś w więzieniu tak się robiło tusz do tatuowania) i mu też puchnie ... tylko że jemu oczy, bo ma tym zrobione mgiełki; ) to dopiero porażka ...
Więc nie płakać, tylko cieszyć się z dziarek; )