Tatuaż [11140]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Moja znajoma pani dermatolog zastanawia sie wlasnie nad zakupem sprzetu do BEZBLIZNOWEGO usuwania tatuazu (do tej pory usuwala tattoo tylko tradycyjnymi metodami, ktore zwykle pozostawiaja blizny) W polsce nie ma jeszcze wielu miejsc, w ktorych przeprowadzane sa podobne zabiegi, poniewaz sprzet ten jest nieslychanie drogi. W tym miejscu pojawia sie pytanie do Was - jak myslicie - czy w naszym slonecznym kraju (w szczegolnosci mowa o okolicach poznania i poznaniu) znajdzie sie zapotrzebowanie na tego typu uslugi? Co o tym myslicie?

• zwierzak

Przede wszystkim nie istnieje cos takiego jak bezbliznowe usuwanie tatuazu. Jakbys poczytala to grono to bys o tym wiedziala. Zawsze zostaja jakies slady.
  • Anonim

no wlasnie, chodzi o to, ze ponoc mozna usuwac tattoo tak, ze sladow niemal nie ma, lub sa praktycznie niewidoczne. prawde mowiac - nie wiem, na czym to polega. to jakas stosunkowo nowa metoda i nie jest ogolnie dostepna.

osoba, ktora poprosila mnie o zaciagniecie waszej opinii w tej kwestji jest lekarka i usunela w zyciu juz nie jeden tatuaz w sposob tradycyjny. zastanawia sie tylko, czy inwestowac cale swoje oszczednosci w specjalistyczny sprzet, czy tez to olac.
  • BiNiOL sr.

Biorąc pod uwagę ilość zjebanych tatuaży, jakie widziałem, to uważam, że popyt na taką usługę powinien być spory. Ludziska dziabią się gdziekolwiek lub całkiem przypadkiem, a potem nie wiadomo co z tym "fantem" zrobić...
  • Anonim

Fakt..nie kązda dziabe idzie potem "zakołwerować". I zostaje nam, no..taka głowa wikinga robiona 15 lat temu, domowym sposobem tuż nad cyckiem..; )
  • slom

myśle że popyt byłby zajebisty... tylko czym wtedy byłby tatuaż, gdyby po tygodniu można go usunąć bez śladu...
  • Anonim

>slom napisał
    >myśle że popyt byłby zajebisty... tylko czym wtedy byłby
    >tatuaż, gdyby po tygodniu można go usunąć bez śladu...

fakt,fakt...
  • Anonim

No slyszalem co o nowych sposobach usuwania, zdaje sie ze jakies nowe lasery, inna dlugosc fali, jakis tam techniczny belkot. Nie wiem jak usuwaja, podobno niezle. Ale takim laserem przeciez twoja pani dermatolog moze sie poslugiwac rowniez do usuwania jakichs innych rzeczy - piegow, przebarwien, plam, kaszakow i innego smiecia, czy sie myle? Bo jesli dla samych tattoosow, to nie wiem czy warto, zalezy, ile to badziewie kosztuje...
  • psycho catfish

>slom napisał
    >myśle że popyt byłby zajebisty... tylko czym wtedy byłby
    >tatuaż, gdyby po tygodniu można go usunąć bez śladu...

mysle ze to by nie było takie tanie ze każdy by sobie robił "tygodniowe dziary". Ale już wyobrażam sobie te kolejki rodziców ze zbuntowanymi nastolatkami co sobie po cichu dziare zrobiły...:P
  • Papug

pozostaje tez kwestia ceny takiego zabiegu, bo w kraju krezusow raczej nie zyjemy; )
  • zwierzak

>2YT4U napisał
    >No slyszalem co o nowych sposobach usuwania, zdaje sie ze
    >jakies nowe lasery, inna dlugosc fali, jakis tam techniczny
    >belkot. Nie wiem jak usuwaja, podobno niezle. Ale takim
    >laserem przeciez twoja pani dermatolog moze sie poslugiwac
    >rowniez do usuwania jakichs innych rzeczy - piegow,
    >przebarwien, plam, kaszakow i innego smiecia, czy sie myle?
    >Bo jesli dla samych tattoosow, to nie wiem czy warto,
    >zalezy, ile to badziewie kosztuje...

Nie wiem jak jest w przypadku tatuazy, ale powiedzmy, ze na laserach troche sie znam i jesli chodzi o znamiona, plamy, przebarwienia, piegi itp. to na razie zaden laser (niezaleznie od dlugosci fali) nie usuwa w 100%.

• psycho catfish

a co sobie usuwałes:>??
  • Anonim

z tego co widzialem, to usuwanie dziary jest jakos dziesieciokrotnie drozsze od jej zrobienia, wiec nie balbym sie tygodniowych tatuazy

zwierzak ma miecz swietlny, czasem sie pojedynkujemy
  • Anonim

sam tatuaz jest ingerencja w warstwe tzw skory wlasciwej
    wybawienie tuszu nawet jesli sie uda calkowicie, nie likwiduje samej blizny

na szczescie jezeli ktos juz robil sobie tatuaze i teraz nie jest z nich zadowolony, raczej zdecyduje sie na cover up niz na ich usuwanie.

no bo jak juz raz sie sprobuje hehe to nie ma odwrotu
  • Anonim

a ja znalazl takie cos
    http://www.netscape.com/viewstory/2... http%3A%2F%2Fwww.pixelitdigita l.com%2F%3Fp%3D24&frame=true
  • zwierzak

Poza tym, co powiedzial Manki, ze mamy miecze swietlne, to jeszcze jest to powiedzmy jeden z podstawowych tematow na mojej specjalizacji na studiach. Tzn same lasery, a nie ich dzialanie na skore. Nie zmienia to jednak faktu, ze biofotonike i wykorzystanie laserow w medycynie tez mialem :P
  • Rudson

o zobaczcie jaki dumny, az spuchl z tego zadowolonia; P
  • zwierzak

E tam. Nie ma byc z czego dumnym. Po prostu to fajne i juz :P
  • zwierzak

A dumny moglbym byc jakbym skonczyl studia w terminie, bo nielicznym sie to udaje.
  • Papug

tere fere, wszyscy wiedza, ze juz jestes o 5 cm wyzszy z dumy :P
  • 1
  • 2
| |

Sztuka najbliższa ciału. Tutaj dowiesz się co, gdzie, jak i dlaczego. Najpierw jednak przeczytaj ...

Fotki

Miejsca grona (9)