-
solea.pl
długo wam sie goiło?
ja robiłem miesiąc temu i strupów już nie mam ale dziwnie to wygląda. po pierwsze jest jeszcze bardzo czarny i nie wyblakł (to jest podobno normalne) a po drugie miejscami tak jak by się skóra łuszczyła. nie wiem jak to nazwać dokładnie. dodam, że cały czas natłuszczam, wg. zaleceń tatuatora.
pozdrawiam
A -
ZenEH..
-
solea.pl
no mam nadzieję, że będzie....;)
to mój pierwszy tatuaż i mam małą schizę, że coś nie tak zrobione, albo nie tak jak trzeba pielęgnowałem
-
S.
-
-
solea.pl
S. > hehe... no właśnie zastanawiam się. bo jak ostanio byłeś u mnie to też tak mówiłeś a z drugiej strony znajomi którzy widzieli, powiedzieli, że dziwnie to gojenie :/ stad te schizy;)
pzdr -
S.
-
Anonim
najpierw jest gojenie zewnętrzne - schodzenie skóry itd... później natomiast jest gojenie pod skórne takie jakby "ułożenie sie tuszu pod skórą" - skóra moze być wrażliwa , zaczerwieniona - moze sie troche łuszczyć - zależy wszystko od organizmu , od tatuatora , od barwnika itd... niema co sie martwić - mozesz co jakiś czas smarować sobie jakimś mleczkiem (balsamem) nawilżającym - napewno przyspieszy to gojenie -
TOMEK
-
Anonim
Ja robiłem tydzień temu i skórka schodzi.Dalej smaruje Alantanem jak mi zalecano,ale wyskoczyły mi takie małe coś ala pryszcze na nodze.Myśle,że to albo od ogolenia nogi; O,albo od foli:) -
poganiacz koz aka analterrorist
wyluzuj bedzie dobrze
mi sie czerwony barwnik nie przyjal;/
trzeba bedzie znow orac
pozdroo -
Anonim
ja nie wg strupów ani krwi nic :P niektórzy sie przyglądają dokładnie bo on wcale nie wygląda jak prawdziwy,czasem sama sie zastanawiam czy to nie henna <lol2>ale za takie pieniadze u znajomego nie moze byc :P juz mi sie wygoiło.. w sumie , a robilam tydzien temu ?:) <no prawie sie wygoiło hehe > -
Anonim
u mnie bez problemów się goiło. Bez ranek itp. Delikatny strupek - tak jakby wierzchnia warstwa koloru schodziła. -
Anonim
no u mnie tesh cos takiego jakby ta pierwsza farba złaziła .. ale troche tylko wyblakł , dalej jest czarny :) i ładny , natłuszczam non stop , a mowie zaraz po dziarganiu mialam tylko zaczerwienioną skóre,no i kontury tatoo odznaczaly sie jakby tak ręką przejechac :P ale sweet sie goi :) -
Anonim
u mnie minimalnie wyblaklo , szczegolnie ze juz dobre pare lat mam tattoo -
Anonim
Ja mam dziare już prawie rok. to normalne ze coś takiego wyskakuje to proces gojenia. ale mi nawet teraz czasami sie pojawia ale znika. Tak musi być -
Anonim
mi sie dobrze goilo.zero strupow nie bolalo chociaz na kosci mam biodrowej.nie blaknie tez to chyba dobrze:)) -
Anonim
-
Anonim
-
Coś planujesz, a później ...
Natka, ale to dziwne, że u Ciebie nie było żadnych strupów, to mnie trochę dziwi, bo nie spotkałem się jeszcze z ich brakiem przy gojeniu, wracając do wcześ niejszych wypowiedzi to nie smarujcie nigdy żadnymi balsamami jak chcecie natłuszczać, bo posiadają one w składzie różne substancje które nie każda skóra i organizm przyjmuje, poza tym natłuszczając wazeliną najwcześniej dwa dni po dziaraniu szybciej się goi i bez żadnych prolemów. -
Anonim
ale ja tez nie mialam nawet 1 ranki ani strupka, mój tatuaz po zrobieniu byl jak wygojony .. wogole niektorzy mi nie wierzyli ze to prawdziwy , swietnie sie przyjal ,wlasnie to dziwne ja wiem , ale jednak ..:)/ co do natłuszczania .. uzywalam altanu plus:)