-
Anonim
Witam wszystkich miłośników Tatr!
W poprzednie wakacje miałem tą(ę) :) przyjemność być pierwszy raz w Tatrach (nie licząc wycieczki w szkole podstawowej na Gubałówkę i kolejką linową na Kasprowy). Co tu dużo mówić, zakochałem się. Niestety w tym roku z różnych względów nie mam z kim się wybrać a bardzo bym chciał jechać ponownie w te cudowne góry. Więc mam pytanko czy nie wybiera się ktoś w tym roku w okolicach sierpnia? Mieszkam 20 km od Wawy.
Pozdrowienia dla wszystkich!
-
idę spać
ja bym się wybierał, ale dużo wcześniej, tzn. jakoś za tydzień i mniej-więcej na tydzień. głównie na słowację. też jeszcze nie mam z kim jechać (bo wymyśliłem ten wyjazd pół godziny temu). jak ktoś chętny - dawać znać! -
idę spać
ja bym się wybierał, ale dużo wcześniej, tzn. jakoś za tydzień i mniej-więcej na tydzień. głównie na słowację. też jeszcze nie mam z kim jechać (bo wymyśliłem ten wyjazd pół godziny temu). jak ktoś chętny - dawać znać! -
Anonim
ja szukam kompana w Tatry, ale w terminie 1-7 wrzesień :-). Jedziemy we trójkę, a mamy zarezerwowany pokój 4-osobowy w schronisku w dolinie pięciu stawów. -
-
P
mozna rezerowac schronisko np. na lipiec? jest to wogole mozliwe? gdzie to sie robi? Tylko telefonicznie? -
Anonim
Ja będę w Tatrach w sierpniu po raz tysięczny :) Jeśli potrzebujesz jakiejś względnie dobrej rady, to chętnie służę. Razem ze znajomymi traktujemy Tatry jak nasz drugi dom... Pozdrawiam* -
Anonim
Za tydzień to trochę za szybko, muszę jeszcze popracować nad kondycją :/ -
mgr Małgosia
-
mgr Małgosia
-
Anonim
>Paulina G napisała:
>mozna rezerowac schronisko np. na lipiec? jest to wogole
>mozliwe? gdzie to sie robi? Tylko telefonicznie?
Jesli chodzi o dolinę pięciu stawów to można to zrobić korzystając z formularza na stronie schroniska, chociaż osobiście radzę telefonicznie :-) -
grypzu
-
OSA
Ta...tylko jest jeden problem! Zawsze (przynajmniej dla mnie) kaza wplacic zaliczke(od 50zł do 100zł). -
idę spać
> Za tydzień to trochę za szybko, muszę jeszcze popracować nad kondycją :/
ja nie potrzebuję pracować nad kondycją. jadę tam po to żeby umrzeć. -
Anonim
>OSA napisała:
>Ta...tylko jest jeden problem! Zawsze (przynajmniej dla
>mnie) kaza wplacic zaliczke(od 50zł do 100zł).
Ależ jaki to problem? Zaliczka to chyba naturalna sprawa. Wiadomo, że schron się chce jakoś zabezpieczyć żeby ich z rezerwacją w konia nie zrobić. Nie jeden gagatek pewnie by zarezerwował a potem się nie pojawił. Z takim dziadostwem trzeba walczyć no i zaliczka jest najprostszym sposobem - płacisz, nie pojawiasz się, to tracisz zaliczkę; -) -
mir123bych
>ja nie potrzebuję pracować nad kondycją. jadę tam po to żeby umrzeć.
hehe podziwiam jak ja trenuje to i tak kończę tak samo jak Ty w połowie szlaku :D -
Anonim
tez bym chciala w granicach sierpnia wrzesnia jechac ale samej mi sie nie chce. -
Paulina
Też bym chciała, mi by pasowało na początku sierpnia;
Mam ochotę na Orlą i Rysy; )
pozdr -
Anonim
-
P
kiedy najpozniej trzeba sie za to zabrac zeby byly jakiekolwiek szanse na nocleg? ile dni przed wyjazdem w lutym-sierpniu? Rozumiem, ze lozko bedzie? a nie podloga?; ))
A co sadzicie o takim problemie... nie wiadomo przeciez jaka bedzie pogoda. Rozumiem, ze to moje ryzyko tak?? -
Anonim
ryzyk-fizyk. a im wcześniej zabierzesz się za rezerwację tym większe prawdopodobieństwo, że dostaniesz pokój. kwestia jeszcze pory roku w której zamierzasz się wybrać. wiadomo, że latem w górach jest więcej ludzi, więc i miejsce trzeba zaklepywać dużo wcześniej. My pokój w DPSP zarezerwowaliśmy już spory czas temu (luty, marzec), żeby nie było niespodzianek. Teraz pozostaje tylko liczyć na pogodę :-)