Sztuki Walki [5807]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • -Reks-

Witam
    Moze temat byl, ale nie widze:]
    Teraz chodze na Shorinji Kempo... ale uwazam ze jest tu za malo 'walk' ciagle tylko technika itp...
    Wiec pytam sie co mi polecacie albo powiedzcie jaka sztuka jest dla kogo...
  • MisiaŁ

to zalezy od Ciebie. jak masz dozo pary w łapach to wystarczy jak nauczysz sie uderzać, lecz niepolecam. niewiem jak jest z Shorinji Kempo, ale jak ja zaczynałem Karate Kyokushin to walk niebyło wcale. dopiero na wyrzszym poziomie "wtajemniczenia", po tym jak została opanowana technika, zaczeły sie sparingi. Ćwicząc na począdku praktycznie samą technikę, puźniej nawet niezorjętujesz sie ze komuś sprawiłeś łomot :D, dobrze technicznie zadane uderzenie moze powalić kazdego. Jak ktoś zacznie sie z tobą lac to ręce i nogi seme będa blokowały ciosy (oczywiście nie dosłownie :D). PZDR
  • Grande C & Grande D

n/c

polecam Sambo

sparingi od pierwszego treningu
  • Anonim

A ja nic nie polecam. Za to rzuce haslo:

Kazdemu wg jego potrzeb... prosty, sierp, kolanko... mawaha na ryj...

; PPPP

pozdro
  • Anonim

Zalezy co chcesz osiagnac.
    Jak chcesz sie szybko nauczyc bic uniwersalnie(i na ulicy i na solowie) to box, albo lepiej kickboxing albo jeszcze lepiej thajboxing
    Jak chcesz sie nauczyc bic aby moc oprawic 'kazdego' to bij

Do tych powyzej mozesz dodac jeszcze krav mage.

Jak chcesz poprostu sobie pocwiczyc cos dla lepszego samopoczucia, poprawy sprawnosci itd i nie jest umiejtnosc realnego naparzania nie jest Twojm piorystetem to zapisz sie np: na karate.

Jak chcesz poznac prawdziwe sztuki walk przez duze S i W to kung-fu

Ale oprocz wyzej wymienionych jest cala masa bardzo ciekawych i wspanialych styli i systemow walk i ciezko wymienic je wszystkie. Lepiej napisz co konkretnie chcesz osiagnac i w jakim czasie a wtedy moze ktos Ci doradzi.

Tylko musisz poszukac pozdanego klubu, bo w marnym to sobie bedziesz mogl chodzic dla samego chodzenia.
  • Anonim

A i jeszcze zalezy jakie masz predyspozycje fizyczne.

p.s.
    Sory za bledy w wypowiedzi wyzej, jestem po wypadzie z kumplami na piwko i widac tego efekty :P
  • Anonim

ile razy można wałkować ten sam temat ?? to tak jak ciągle się pytać czy lepsza jest dla Ciebie blondynka, ruda czy brunetka ? każdemu według potrzeb...poza tym ten temat był chyba z 500 razy
  • Miu Miu ^^

hehe ja chodze na tekwondo i jest superr :p <lol>
  • zuźka

ja planuję isć na oficerkę..no i przydało by się znać jaką sztukę walki.....na co mam się zdecydować?
  • Kasiunia

proponuje ju-jitsu :)
    Pani oficer :)
  • Seba

A ja proponuje Shotokan lub Kick - Boxing,
    ja trenuje to i to i musze przyznac ze jestem zadowolony...
  • -Reks-

To myśle o bjj tylko ile to miesiecznie kosztuje?
  • Adun

http://www.copacabana.pl masz tu cennik bjj w wawie... jewst jeszcze klub na gwardi i LL na powazkach...
  • RUBASZ

powiedz (Reks) czy pomogly ci te wszystkie wypowiedzi w podjeciu dezyzji na temat treningow??

a tak na marginesie to moze wytlumacz mi (przynajmniej sie postaraj) o co chodzi w tresci pytania bo nie lubie myslec o sobie jako o kims ograniczonym ale sensu nie widze...

nie wiem czy zrozumialem:
    karate, kung-fu - dla lysych;
    krav-maga, sambo - dla grubych;
    judo, ju-jitsu - dla kulawych;
    boks - dla przystojnych;
    kick-boxing - dla garbatych
    a taekwon-do - dla IQ pow. 150
    itd, itp...

• Anonim

kolega EWIDENTNIE faworyzuję bokserów i taekwondoków :>>>
  • Dobry.

A mnie dobija, że i tak każdy będzie faworyzował styl który trenuje. Poza tym, jakim trzeba być tępym młotkiem, żeby podejmować decyzję z jakim stylem się wiązać na podstawie czyjejś wypowiedzi na gronie...
    Może by tak poczytać deczko? Inaczej ma się pojęcie o S W, jak kolega 2 posty wyżej był uprzejmy napisać.
  • Czarnulka:)

Dokładnie,trzeba wybrać co by się chciało robić i co kogo bardziej interesuje:)
  • Anonim

No ale to zadna rewelacja ...
  • Reksio

Dobry:
    poczytac co? Ksiazki ktore sa pisane przez specjalnistow w jakims stylu ktorzy beda pisac ze ich styl jest najlepszy? Zreszta czytanie o sztukach walki w pewien sposob mija sie z celem.
    Najlepsza metoda to zapytac kogos doswiadczonego, kogos kto trenowal rozne rzeczy jednak nie kazdy ma dostep do takich ludzi wiec potrafie wybaczyc komus kto pyta o to na forum internetowym.

Samemu jednak powstrzymam sie od radzenia bo nie uwazam sie za zaden autorytet :/
    Trenowalem 3 lata karate zrezygnowalem bo do mnie to nie trafialo, ale to moja opinia. Teraz trenuje judo ale nikogo niemam zamiaru przekonwac ze to jest wlasne TO.
  • Reksio

Moglem przed wyslaniem przeczytac to co napisalem.
| |

Sztuki walki, a także sporty i systemy, oraz wszystko co ma związek z tematem: sprzęt, dieta, pr...

Fotki

Miejsca grona (1)