Sztuki Walki [5807]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Aruan

Narazie nie ma nic, ale jest pomysł.
    Jest pomysł aby nakręcić (narazie krótki -na póbę) film - parodię starych filmów Kung-fu. Wskakiwanie na drzewa, mistrz z siwą brodą, śmieszne techniki, okrzyki itp.
    Chciałby się w to ktoś pobawić? Niestety to narazie pomysł i nie ma nawet kamery. Jest za to kilka rekwizytów, strojów no i ktoś chętny by w nim zagrać; )
  • Anonim

Pytanie kto to zmontuje, kto bedzie saltami w tyl ladowal z ziemi na drzewa; ) ??
    Aktorow sie znajdzie bez liku, ale teraz potrzeba rezysera i jakis scenariusz. Pomysl niezly. Count me in!!
    pozdro
  • Aruan

W przypadku kamery cyfrowej, mógłbym to zmontować jakoś. Spadać na drzewa nie trzeba - można w krzaki; )
    Jeśli chodzi o scenariusz to jedno posiedzenie przy piwie. Najpierw trzeba by zrobić coś krótkiego żeby nabrać doświadczenia a później możemy robić "Hero" hehe; )
  • Aruan

ps. tutaj będzie oficjalnie forum na temat filmu:
    http://taekwondo.rsc.pl/forum/viewt...

Pozdrawiam
  • valkyria

Ależ to już zrobił Tarantino :P
    Jest i mistrz z siwą brodą i skakanie po klindze miecza i inne ciekawostki :D
  • Ufo aka Juggalo

eR1...spoko, na mnie jakby co mozesz li3c :)
    Nie wiem, 3 dam jeszcze rade biegac po scianach i skakac 5m wzwyz, ale jakby co to wiesz :)
    [zna3 reflektowaUbym na role mistrza z siwom brodom, takiego jak w KB v.2; ) bym tse jom moogU gUadzic i zarzucac]

z montazem, mysle nie byUoby problemu, zna3 tym i jakimis FX cyfrowymi moge sie zajac :)

Zreszta jakbyco z tego wyszUo takiego...no takiego...:) to mysle, ze byUaby opcja puszczenia tego w pewnej mUodziezowej tv (zna3 za kase :))

a tak btw. to czemu w gronie o wschodnich sztukach walki jest Capoeira? wtf!?
  • Aruan

Super, z nieba mi spadłeś! :D
    Właściwie mimo małego ciśnienia z filmem udaje się (narazie na słowo) skombinować wiele rzeczy. Teoretycznie możemy mieć:
    - chętnych ludzi - kilku się zgłosiło, różne style walki
    - trochę "zabawek", strojów itp.
    - charakteryzację - zobaczymy co z tym wyjdzie
    - człowieka z wizją realizacji storyboard (czy nam się to przyda? :P) oraz umiejętnością kadru itp itp
    - kamerę do pożyczenia - niby jest, ale to jest najważniejsze więc może też mieć jakąś dodatkową alternatywę
    - montaż, efekty fx
    - wsparcie tv, oraz b. dużego portalu filmowego
    - dużo znajomych mających znajomych, których znajomi pracują gdzieś i mogą coś.

NIE mamy:
    - pewności czy coś wyjdzie :P
    - scanariusza
    - scenografii lub wyszukanych miejsc na akcję (powiązane to jest ze scenariuszem)
    - oryginalnej ścieżki dźwiękowej, ale tym mogę się zająć i coś skomponować

Jako punkt wyjścia dla filmu uważam wakacje - pogoda dobra, ludzie mają więcej czasu itp. Niedługo przebudują forum http://taekwondo.rsc.pl/forum/ żeby nie było tylko tematem - i tam oficjalnie przeniosę dyskusję (z podkategoriami). Może coś z tego będzie :D
  • Anonim

moge pomoc przy: scenariuszu, stylizacji, kreceniu, montazu itp
    pozdrawiam
  • Ufo aka Juggalo

wakacje to dobry czas...ja sie wczoraj dowiedziaUem, ze mi w lipcu produkcje wstrzymuja, wiec bede miaU nieco wiecej czasu :/

Moge pogadac z moimi dwanymi znajomymi z Beribazu, to wtedy mozna by jakichs capoeiristoow sciagnac, choc jak to ma byc oldsql kung-fu fulm, to jakos tak nie za bardzo wiem jakby sie mogli komponowac...

Udac, to sie uda napewno :D

O ile tylko bedziemy mieli scenariusz jakis...trzebaby zrobic sobie maraton filmowy przez te wszystkie klasyczne filmy kung-fu (ja mam tylko caUom antologie Bruce'a Lee) i poozniej cos z tego skompilowac, co mogUoby nosic miano scenariusza :)

Sciezka dzwiekowa...wiesz, moznaby sie przejsc do S.W.I.M.a, tudziez Kwazara, byc moze maja cos na skUadzie co daUoby sie wykorzystac, ew. podpalic ktooregos z nich do tego pomysUu :)

Bedzie dobrze, nie jestem pewien, 3 wyjdzie z tego film, ale napewno bedziemy mieli przy tym qpeu zabawy; D
  • Aruan

Jak wstrzymują produkcję? Ale dostęp do sprzętu monterskiego by był?

Aha, teraz oficjalne miejsce o filmie jest tutaj:
    http://taekwondo.rsc.pl/forum/viewf...

Mamy tam podkategorie i możemy dodawać tematy. Prośba do wszystkich, którzy chcę się przyłączyć do napisania tego w temacie "Kto chciałby nam pomóc i jak?" - będzie wtedy jasne i klarowne. Oczywiście nikt potem nie zmusi do przybycia, ale będzia wiadomo kto co i jak.
    Dojdzie też temat o scenariuszu.

Czyli let's go to http://taekwondo.rsc.pl/forum/viewf...
  • Ufo aka Juggalo

no to ja tam ide :)

produkcje ws3mali...zna3, produkcje programow, ale ja nadal bede mial zajecie (z programow tylko liste tygodnia montuje)...ale spoko, to ponoc tylko na lipiec (aqrat lipiec planowaUem przezna3c na prace w trybie hard), a w sierpniu juz ma wszystko wrocic do normy :) (mam nadziejeu :))
    Ale z tym lipcem to moze byc nawet na reke, bo sprzet bedzie sobie lezaU odUogiem i bede miaU do niego Uatwy dostep :) W poozniejszych miesiacach, mysle, ze tez nie byUoby wiekszych problemoow :)

• tomalanka

A gdzie chcecie to kręcić? :)

Jako, że moja sztuka walki nie jest tak widowiskowa, jak taekwondo, a poza tym nie wyglądam jak Seagal (to chyba dobrze w gruncie rzeczy) no i po kontuzji kolana mogę najwyżej wymachiwać piąstkami - to ja się mogę zająć scenariuszem. W końcu usiłuję od ładnych paru lat zarabiać pisaniem na życie.

• Ufo aka Juggalo

gdzies pomiedzy Bangkokiem, a Bronxem; )
    3li w Warszawie i okolicach zapewne :)
  • tomalanka

Aj. No to ja tylko zdalnie :))
  • Yogi

czy ma ktos taki stary filmik jak " powrot do 36 komnaty" ??
  • Mr.Going

ej borewicz ''powrot do komnaty..''widzalem raz i zachwycil mnie ten film..wypas total ale tez go szukam i nic:(...pozdro
  • Anonim

na treningi łazić......a nie jajca z pożądnych ludzi robić se...........uuuu ha ha ha ha
  • Ufo aka Juggalo

...to mi przypomniaUo, ze miaUem pisac scenariusz :)
  • Anonim

szukam filmu 18 KOMNAT SHAOLINU
  • Anonim

wtft
| |

Sztuki walki, a także sporty i systemy, oraz wszystko co ma związek z tematem: sprzęt, dieta, pr...

Fotki

Miejsca grona (1)