Sztuki Walki [5807]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • dominica

Sama trenuję...pomimo tego,że jestem drobna. Rodzice i znajomi popierają moją pasję...jednak gdy w szkole się dowiedzieli była nieco inna reakcja... ja uważam, że to nawet lepiej gdy kobieta trenuje jakąś sztukę walki. Dzięki temu jest pewniejsza siebie, czuje się bezpieczniejsza...jednak nic na siłę, jeśli ktoś nie czuje się w tym sporcie dobrze to powinien zrezygnować....pozdro dla wszystkich trenujących muay-tai!!!
  • Kińczyk

Wg. mnie to nic dziwnego. Nie uważam, że tylko mężczyźni nadają się do trenowania sztuk walki. Jak to powiedział Mestre Pastinha: "Capoeira jest dla mężczyzn, kobiet i dzieci; jedynymi, którzy nie powinni się jej uczyć są ci, którzy nie chcą." To, wg. mnie tyczy sie wszystkich sztuk walki.
  • Sil

Czy to nie dziwne, ze zakladane sa takie glupie tematy?
  • Martitka

Ja uważam ,że to bardzo dobrze ,że dziewczyny trenują sztuki walki ,powinno być ich coraz więcej -to nie jest sport tylko dla facetów przecież, sama się o tym przekonałam trenuje juz ponad 3 miesiące i strasznie sie w to wkręciłam!
  • .

sam wolalbym zeby moja dziewczyna trenowala jakies walki - czulbym sie wtedy spokojniejszy czasem..
  • BU

Co za temat, kolejny "z głębin dupy".
    Dziewczyny, jak ćwiczycie sztuki walki to ćwiczcie, i róbcie to dla siebie.
    A nie na każdym kroku szukacie bezsensownego potwierdzenia wśród bandy kretynów: czy to normalne?, czy to nie dziwne?, czy to wypada?, czy to przystoi?, czy to bardziej kobiece niż balet? czy mięśnie brzuch przydadzą się przy rodzeniu? itp.
    Bu
  • Josephe:]

ja mając 15 lat przećwiczyłam 8, i jakoś nie mam takiego dylematy czy to normalne, większość moich koleżanek "wykruszyła się" bo szkoła, bo chłopak, bo coś, w sumie zawsze jest coś.Doriana, masz racje, tego nie robi się na pokaz...<chociazw niektórych przypadkach tak może być>
  • Anonim

Moja dziewczyna i ja ćwiczymy Tang Soo Do i powiem wam ze ludzi to dziwi ze dziewczyna ćwiczy sztuki walk
  • megablasta von bigshoot'a

>Doriana napisała:
    >czy mięśnie brzuch przydadzą się
    >przy rodzeniu?

właśnie przydadzą się?
  • Użytkownik usunięty.

Nie wiem nigdy nie rodziłem ale na wszelki wypadek ostro ćwiczę;)
  • Lucas

>Doriana napisała:
    >Co za temat, kolejny "z głębin dupy".

Jak poetycko powiedziane :D
    Doriana ta głębia musi być tak wielka jak rów Mariański...a pragne zauważyć że największą głębią dupy jest mózg więc to pewnie tam rodzą się takie tematyczne stworki; ).

P.S.Umieścili logo NTJ w zdjęciach tego grona,jesteśmy sławni; )
  • .samotna Pasażerka

wracając do tematu... to jest fajne ze dziewczyny trenuja sztuki walki. ja trenuje od wrzesnia i poznalam duzo dziewczyn na treningach i 2 sa nawet mistrzyniami swiata (zawody z karate na malcie)
  • BU

>megablasta von bigshoot'a napisał
    >>Doriana napisała:
    >>czy mięśnie brzuch przydadzą się
    >>przy rodzeniu?
    >
    >właśnie przydadzą się?

Nie wiem, ja jak się rodziłam to mi się nie przydały :)))

• BU

>Lucas napisał
    >P.S.Umieścili logo NTJ w zdjęciach tego grona,jesteśmy
    >sławni; )

To ja umieściłam, nie mogłam już patrzeć na superpasującedotematu zdjęcia Alias :P
    Pozdrawiam!
  • Anonim

ja jakoś nie widze nic dziwnego w tym że dziewczyna trenuje jakąś sztuke walki.. ja sama trenuję od niedawna sztukę zwaną Capoeira z bratem i jest spoX i nikogo jakoś to nie dziwi czy nie wiem co..
  • Qśmier

Fajnie jak kobiety cwicza i czsami nawet lepiej im to idzie niz facetom ale po co z tego robic wielkie halo dla mnie to normalka tylko za nienormalne uwazam to gdy dziewczyny cwicza z chlopakami bo to juz jest przesada.
  • BU

>Qśmier napisał
    >Fajnie jak kobiety cwicza i czasami nawet lepiej im to idzie
    >niz facetom ale po co z tego robic wielkie halo dla mnie to
    >normalka tylko za nienormalne uwazam to gdy dziewczyny
    >cwicza z chlopakami bo to juz jest przesada.

No tak, Qśmier jasno określił co jest "normalne" a co nie; P
    Jak na człowieka, który w jednym zdaniu zdołał zamieścić taki ładny paradoks ( lepiej im idzie niż facetom - jak ćwiczą z chłopakami to już jest przesada) to myślę, że można go uznać za eksperta w tej dziedzinie :))))))))))))))))))
  • Degenerado

Doriana nic nie kumasz, nie ma zadnego paradoksu, skoro idzie im lepiej niz facetom to nie powinny cwiczyc z chlopakami.... zeby im krzywdy nie zrobic
  • dominica

heh...ja ćwiczę z chłopakami...na moich treningach jestem jedyną dziewczyną;) i to nie jest w żaden sposób nie normalne....
  • Quan

ciagniecie ten temat na sile... a moderator moglby w koncu cos znow zadzialac...
| |

Sztuki walki, a także sporty i systemy, oraz wszystko co ma związek z tematem: sprzęt, dieta, pr...

Fotki

Miejsca grona (1)