sztuka nowoczesna [2188]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • fran

koniec swiata
  • menora

że koniec to dla kobitek czy mężczyzn?
    nu niewątpliwie, coś mogłoby krachnąć, ale chyba dobrze by tak było.. :-D
  • fran

jasne najpierw trzeba zburzyc zeby budowac
  • norma

ja nie bardzo rozumiem o co tutaj dyskutować
    skoro galeria ma takie założenia, to niech je sobie ma
    a meżczyźni mogą załozyc galerio-kawiarnie męskom i każdy bedzie zadowolony
  • menora

męskĄ to i może; -) choć, czy każdy będzie zadowolony? :>
    a temat warty przedyskutowania, tak sobie myślę, a niech tam sobie robią co chcą, ciekawe, co z tego wyniknie.. :-D
  • norma

ja nie bardzo rozumiem o co tutaj dyskutować
    skoro galeria ma takie założenia, to niech je sobie ma
    a meżczyźni mogą załozyc galerio-kawiarnie męskom i każdy bedzie zadowolony
  • fran

>norma napisał
    >ja nie bardzo rozumiem o co tutaj dyskutować
    >skoro galeria ma takie założenia, to niech je sobie ma
    >a meżczyźni mogą załozyc galerio-kawiarnie męskom i
    >każdy bedzie zadowolony

tylko ze jak faceci wyjda z takiego zalozenia to bedzie to propagowanie szowinizmu i zaraz zjada sie feministki bojkot robic i przyczepiac sie lancuchami do drzwi, a moze niech to beda tylko czarne artystki lesbijki wegetarianki , czysta glupota czysciutka
  • monty_fr

zalozysz meska kawiarnie to zaraz cie okrzykna ze to jest szowinizm i dyskryminacja kobiet , feministki zafajdane
  • DisappearPoint

macie problemy naprawdę :rotfl:
    a jakby założyli klub dla łysych i wystawiali tylko łysych?
    Jakby była galeria wystawiająca tylko męskie prace - nie miałabym nic przeciwko, chociaż niektórzy biorą mnie za feministkę.

A wogóle to po co to całe "pierniczenie" nie ma temat. co? :)
  • monty_fr

po to pierniczenie ze otwarte dla kobiet dzwi galerii od lat juz kilkudziesiu Sa szeroko otwarte dlq kobiet. A wciaz ptobuje sie ukazac je jakby"przymkniete" i proponuje kolejny sztutrm na to co otworem syoii. Oj mlode artystki, przyjedzie Abakanowicz i wam pokarze jak sie wchodzi do Zachety!
  • Anonim

od usrania jest tych bab teraz... Wiecie co? Ja sama tak mam, nie wiem czemu, ale szczerze mowie. widze jaką prace w jakiejś broszurce np i jak czytam, ze jakiejs laski, to od razu mi sie mniej podoba... Bo obok jest jej zdjecie, jak pieknie pozuje do zdjecia... I w ogole (poza malymi wyjatkami) te prace takie infantylne sa jakies...
  • .Carpe Diem, de bon matin, ...

coś w tym jest, kobiety mają inna percepcję sztuki chyba a że sama 'sztuka' stała się 'modna' to 'artyski' się biorą znikąd i pozują do zdjęc by byc 'trendy'.
  • fran

opowiesci o artystkach sa bardziej pikantne niz o artystach , moze jest na to zapotrzebowanie