-
goś.
http://wydarzenia.o.pl/2010/03/plec...
Był ktoś z was na tej wystawie?
Jak wrażenia?
Moim zdaniem warto na nią pójść, szczególnie, że pokazuje dorobek artystów Europy wschodniej, można w końcu odpocząć od zachodu, który ciągle nas zalewa w życiu codziennym; )
Część prac wydaje mi się strasznie konformistyczna, robiona pod władze socjalistyczne(wizerunki rodziny), ale jest też sporo bardzo ciekawych zdjęć, obrazów...
Wizerunek tej wystawy jest trochę rozdmuchany i nieprawdziwy, dlatego zachęcam, żebyście sami sprawdzili.
(tym bardziej, że w czwartki Zachęta za darmo; ]) -
wołek.
ja byłem! :-)
wystawa świetna - było na czym zawiesić oko i nad czym podumać, chociaż oczywiście nie wszystko do mnie musiało trafić. trzeba zarezerwować sobie trochę czasu, bo prac jest dużo. wybacz m. taką ogólnikowość ale w kwestii sztuki współczesnej jestem początkujący, nie zawsze wiem jak nazwać swoje odczucia czy do czego się odwołać.
podobał mi się też film jako "impreza towarzysząca", ale to był jakby inny gatunek rozrywki (film o pierwszym udźwiękowionym filmie serbskim; zabawne i ciekawe) -
kαsiα
byłam również i polecam! :)
zgadzam się z poprzednikami- bardzo miło, że napłynęła do nas sztuka ze wschodu. mi najbardziej podobały się zdjęcia, dobrze działały. prac owszem dużo, potrzeba czasu. ja niestety "na szybko" w czwartek, ale mam zamiar wybrać się kolejny raz i wolniej. -
artlover.
byłam w wakacje i zaiste wystawa bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. :) -