sztuka nowoczesna [2188]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • da da da

Najwiekszy przedstawiciel PopArtu.
  • Anonim

no i?
  • da da da

piszcie co o nim myslicie.
  • fran

ale jakie jest pytanie ?
  • Karola

Warhol fajnego miał banana.
  • fran

masz na mysli okladke velvet underground & nico
  • Karola

Yes, sir.
  • aurelia333

ja lubie warhola, byl kreatywny i nawet to ze wynajmowal ludzi ktorzy robili za niego prace bylo oryginalnym pomyslem
  • Karola

Hhahaha, byłam dzisiaj w zacnym muzeum i tam bałwochwalczo rajcowałam się "oryginalną" pracą Warhola, autoportretem-dyptykiem; ignorancja z mojej strony, teraz myślę sobie, a fe.

Co sądzicie o 'oryginalności' obrazów Endiegio? Mam na myśli nie oryginalność w sensie innowacyjność/odrębność etc., tylko kwestię powielania. Czy to, co wisi w muzeach jako 'Warhol' jest bardziej wartościowe, niż wielkoformatowy, klejony, home-made picture? Czekam na opinie.
  • fran

po pierwsze najczesciej nie obrazy a serigrafie czyli sitodruk , czyli wiele odbitek. bardziej liczy sie kontekst sito moz3e przygotowac asystent , rembrandt tez takich mial , normalne , ale zawsze na koncu jest ten dotyk namacalny autora, w wypadku warchola przejawia sie to doskonalym wyczuciem koloru, o samych fotografiach ktorych uzywa nie mozna powiedziec ze sa jego , sa kolazem tego co widzi dookola
  • Stefan

warholtotakipedal byl,nieno. ? ?/ / / artyprowokacja2008bezspacjizią ąą - online since 2112

wrocilem sobie na chwile do was.
  • fran

zupelnie nie potrzebnie
  • aga

jego pomysły są orginalne i wieczne i to się liczy w sztuce żeby ludzie zapamiętali cię na długoooooo
  • Stefan

i zeby cie na koszulce wydrukowali.
  • Karola

Myślicie, że można już gdzieś legalnie dostać koszulki z Sasnalem?
  • fran

prosze nie mieszaj Andiego z błotem
  • Karola

>fran napisał
    >prosze nie mieszaj Andiego z błotem

Nie żebym porównywała Sasnala do Andiego, Fran, broń Boże, źle mnie zrozumiałeś. Że taki mały offtop w temacie o AW to przypadek, dygresja a propos tego, że w sztuce chodzi o to, żeby Cię na koszulkach drukowali. Pod tym względem jednym z największych artystów jest Che Guevara, a Sasnal - który prawdopodobnie jeszcze nie ma koszulek - nie liczy się. :)
  • fran

http://www.allegro.pl/item382835381...
    prosze bardzo
  • Karola

a jednak :/
  • Anonim

warhol miszcz :)