Szkoła Podstawowa nr 54 w Wa-wie [341]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Panna Joanna

Tak... osobny wątek dla pani Ireny - myślę że osobą tą można spokojnie nazwać legendą SP 54 - chyba każdy przeszedł przez jej ręce i posłusznie ćwiczył grę na flecie i śpiewanie przy pianinie. Co z tej pani i jej lekcji utkwiło Wam w pamięci ?; )
  • Anonim

do dzis nie potrafie czytac z nut :P, zapamietalem selekcje osob w 3ciej klasie podstawowki gdzie spiewalem "pies kudlaty" czy jakos tak; ]
  • Panna Joanna

Hehehe! :P Mnie eliminacje do klasy "muzycznej" ominęły. Pamietam za to jakimi epitetami darzyła nasza klase, zwłaszcza gdy ktoś był niegrzeczny. Można było usłyszeć np: "Ty gadzino!" albo " Ty bezczelne dziewuszysko!" albo "Będziesz sie śmiać baranim głosem!" lub "Uważaj! Ja sie z tobą ożenie!"
  • Anonim

hehe :D
  • Anonim

ja to zycie poswiecilem grafice, zaczynajac w podstawowce, co odbijalo sie na mojej nauce; P lecz nie zaluje, dzis sie ciesze z tego, ze robie to co lubie a nawet mi za to placa :P
  • Panna Joanna

No tak... jednym słowem pogratulować :) Serio :) Ja też powinnam była zająć sie czymś ciekawszym niż gra na flecie :P
  • Anonim

nie ze wszystkim tak sie da; ] grafiki komputerowej nikt mnie nie nauczy, trzeba uczyc sie samemu, a np zawodu chirurga sie samemu nie naucze, trzeba sie szkolic; ]
  • Anonim

PAni Bielawska rulezz...a zwłaszcza jak trza było z osobna na FLECIE grać...ihehiehiehe
  • Scoti

Ja z lekcji pani Bielawskiej to pamiętam tylko tyle, że wszyscy się jej bali u nas w klasie.A kiedyś na swoim "ulubieńcu", czyli Łysym złamała legendarną linijke, po której nastąpiła era kolorowego patyka.
  • Panna Joanna

Serioooo?????? O rany!!! Hahahahahaha! Biedny Łysy!
    Jakoś linijki nie pamiętam, za to kolorowy patyk - jak najbardziej: pani Bielawska taktowała nim lub groziła :P
  • Scoti

U nas to częsiej groziła, ale moze to od klasy zależało
  • Anonim

ALE MILO:)
    nasza KOCHANA PANI IRENKA doczekala sie wlasnego wątku na forum:)
    WITAJCIE KLASO "D":)
  • Azazel

No nie a wiecie ze rocznik 90 nigdy nie poznał pani Bielawskie odeszła im akurat( zaraz po naszym odejściu; /(87)). Ja tam od P. Irenki to pamiętam że kiedys jak opowiadała że bedzie jakies świeto Szopenowskie i rekonstrukcja jego pogrzebu to ja spytał ktos czy wykopia go z grobu. Na to pani I zaczeła mu bluzgać od swietokratców, profanatorów debili itp. :P
  • Anonim

nigdy nie zapomne jak kazała mi grać na flecie a ja do niej, że nie działa :) podeszła zaintrygowana, rozebrała go na części zagląda do środka a tam napakowane mnóstwo papieru! myślalem, że ją krew zaleje! wstawiła mi tradycyjnie pałe i każe grać następnej osobie, a tam taka sama sytuacja :P śmiechu było od groma no a potem jak zwykle pogadanka na wychowawczej z p.Wężyk...
  • Scoti

dobre.u nas nikt nigdy nie chciał śpiewać.szczególnie dobry w wymyślaniu "odroczenia" był Janisz potrafił przez pół roku "mieć" grype lub jakieś przeziębienie
  • .:Aga:.

Ale co to był za stres na jej lekcjach!!! I te śpiewki przy pianinie... =)
  • marcin-jogo

I te apapierki po cukierkach w pianinie, ziemia w kawie, kreda w kawie awanturki,skrzypiace krzesło awanturki piszczące flety i jej walenie łapą w biurko hmmm wtedy to może było coś nie tak ale teraz tego brakuje; (
  • edith

zapominacie jeszcze o stukaniu kluczem w biurko żeby uciszyć klasę. Kiedyś mi powiedziała jak śmiałam się z niej jak śpiewa że żmiję na własnym łonie wychodowała,
  • Scoti

oj takich zmij to ona dużo chodowała, tylko my żmije jakoś nie czułyśmy sie chodowane raczej wprost przeciwnie
  • Grono.Net

hehe to wy mieliscie przejebane jakiees zycie my dostalismy ja dopiero w 8 klasie i jak zobaczyla z jaka ciezka mlodzierza przyjdzie jej pracowac "8B -85" to opuscila sobie gre na flecie ale nas stara meczyla ze spiewania a nie wiem czy wiecie ale ona byla podobno baletnica tylko ze ta jej dupa nie przemawia do mnie czyzby az tak przytyla
| |

Grono poświęcone niezapomnianej szkole podstawowej nr 54, która niestety już nie istnieje.

Fotki

Miejsca grona (0)