-
Anonim
Tym razem chciałem zaproponować dyskusję na temat ludzi zapraszanych przez redaktorów Sianeckiego i Miecugowa oraz jakie jest nasze nastawienie na bieżące tematy omawiane w programie "Szkło kontaktowe" :) -
Anonim
Wczoraj na ten przykład (jako że dopiero wieczorem wróciłem do domciu nie znając wiadomości dnia) strasznie spodobała mi się wypowiedź Adama Małysza, którą omawiali Miecugow ze swoim gościem.
Co prawda dzisiaj od rana trąbią w TV że to był tekst nie godny mistrza, ale wg mnie należało się ze strony naszego Adasia taki pstryczek w nosy pseudo dziennikarzy goniących za sensacją gdzie się da...
Swoją drogą BRAWO Panie Adamie, w pełni Pan zasłużył na to zwycięstwo ! -
Angie
No tak to prawda...
Nie wiem czy to o to chodz ale ja lubie watki clipow i podkladania do tego muzyki. To bywa naprawde zabawne;-) Ostatnio pokazali polityka ktory sobie dlubie w uchu i pozniej strzepuje... no wlasnie nie doszlismy do tego co to bylo;-)... -
Gagol
Uważam, że co jakiś czas nasi szanowni redaktorzy powinni zapraszać "świeżą krew". Nowi goście wprowadziliby trochę świeżości. W żadnym wypadku nie chodzi mi o to, że nie lubie obecnych gości, wręcz przeciwnie. Miło byłoby poznać zdanie również innych ludzi-"specjalistów od komentowania z ironicznym zacięciem". -
-
Angie
To prawda. Mogliby zaprosic jakas kobiete. Byloby jakies porownanie. Sami faceci to nie jest dobry pomysl... -
Anonim
-
Angie
-
Anonim
Mnie "Szkło" zaczyna trochę nużyć - faktycznie potrzebna by była jakaś zmiana. Może gościa, a może formy programu - nie lubię czuć, że dziennikarze siedzą sobie i gadają o niczym przez godzinę - czasami goście (zwłaszcza ten "emeryt" w okularach) są kiepsko zorientowani w tym, co się aktualnie dzieje. Prowadzący też mogliby serwować żarty wyższych lotów - ale to wymagałoby dłuższego przygotowania.... Nie potrafię dokładnie określić, co mam na myśli, ale powinni urozmaicić program - nudne wypowiedzi widzów i powtarzanie w kółko tej samej scenki z politykiem przez 15 minut nie jest już dla mnie takie zabawne. Ten program mógłby być np. 3 razy w tygodniu, ale w zamian oferować trochę bardziej błyskotliwe poczucie humoru - tak żeby telewidzowie mogli się też dowiedzieć czegoś ciekawego (co nie byłoby plotką czy ich wymysłem, tylko zawierało jakieś informacje), a nie tylko oglądali jeszcze raz to, co było 2 godziny temu w "Faktach". -
Angie
Zauwaz jednak ze to wlasnie w "Faktach" czesto wykorzystuje sie materialy ze "Szkla" a biorac pod uwage ze to jest rowniez program polityczny (Szklo) to niby skad maja brac info.?? Bo chyba nie z "Wydarzen". -
Anonim
Nie chodzi mi o "info" w stylu 'dziś podpisano pakt stabilizacyjny", tylko o jakieś CIEKAWOSTKI, informacje OGóLNIE związane z polityką, ale nie uwagi w stylu 'poseł Gadzinowki to filozof, bo powiedział jedno dziwne zdanie, które zarejestrowały nasze kamery" - powtarzane przez 15 minut. Chodzi mi o to, że ich rozmowy powinny mieć trochę więcej treści - tak żebym słuchając ich pomyślała "Wow! Nie wpadłabym na to/ nie wiedziałam o tym" itp. -
Angie
Trzeba tez brac pod uwage ze nasi politycy nie sa zbyt lotni a upominanie ich za to ze mowia niepoprawnie non stop to zly pomysl (nie twierdze przy tym ze o takie informacje ci chodzilo i one cie bawia).
Tak trudno przedstawic madra aczkolwiek zabawna wypowiedz jakiegos posla, jest to prawie niemozliwe. Gdybysmy mieli tylko inteligentnych poslow... Nie mozna miec wszystkiego niestety... Z braku kultury poslow trudno zrobic dobry scenariusz na program.
Zgadzam sie z twoja poprzednia wypowiedzia dotyczaca tego ze program nie powinien byc codziennie. Moze jakies podsumowanie tygodnia??
Na poczatku cieszylam sie ze program wydluzyl sie o te bodajze 20 min. Teraz uwazam ze to zly pomysl. Ostatnie 10 min. jest czesto nuzace. Widac ostatnio ze aby widzow "przytrzymac" przed telewizorem po przerwie na "informacje" nie konczy sie jakiegos watku. Nie wiem czy to dobra metoda (jesli wlasnie chodzi o to ze Szklo przezywa kryzys) ale zobaczymy. -
Anonim
Mi też nuży oglądanie "Szkła' przez godzinę - bo okazuje się, że nie prowadzący nie bardzo wiedzą, o czym mają mówić. -
Anonim
Jak wam się podobało wczorajsze szkło ??? hehehe fajne były dwa telefony widzów gdy kobitka powiedziała "nie życzę sobie aby prezydent mojego kraju się tak ośmieszał, chodził byle jak ubrany... zróbmy ściepę narodową na porządny garnitur" na co potem Daukszewicz z Sianeckim doszli do wniosku że skoro Prezydenta ubiera żona Ludwika Dorna to służby specjalne mają chyba w tym interes, aby głowa państwa polskiego wyglądała jak pokraka hehehe
Druga sprawa to riposta pewnego człoweka "jest pan geniusem panie redaktorze, doskonale pan wyszedłz tej sytuacji" i tu muszęsięzgodzić z jedną z gronowiczek, która zarzuciła Sianeckiemu większą poprawność polityczną, gdyż ów telewidz zarzucił właśnie tendencyjność w migawkach politycznych i komentarzach :-)
A jak Wy na to patrzycie ? -
Anonim
-
Martini:*
-
ala janowska
-
Hanah
Trochę chyba niefortunne to porównanie, gdyż to programy absolutnie innego sortu...
Co do Szkła to i mnie potrafi znudzić, szczególnie teraz, kiedy już tylu odlotowców nie ma na Wiejskiej. Niemniej jednak, ten program ma miażdżącą przewagę na innymi tego typu interaktywnymi magazynami - bywa nudnawy, ale nigdy ŻENUJĄCY. Od czasu do czasu śledzę sobie na antenie TOK FM Woobie Doobie i niestety, ale czasami słuchać hadko. Podobnie było z Krzywym Zwierciadłem w Superstacji. Nie wiem czy to w ogóle jeszcze emitują?