Szkło Kontaktowe [2005]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Łosiek

Od dłuższego czasu już to zauważyłem a nie miałem gdzie wygłosić swojej opinii :)

Uważam, że ten program już dawno powinien się skończyć. Był dobry przez 2 lata bo było sporo fajnych informacji i śmiechu ale teraz jest to wyłącznie dalesze wyciąganie kasy przez prowadzących i gości. Nie ma żadnych ciekawych tematów a rozmowy są tak flegmatyczne, że się chce spać. Nie wspominam już dzwoniących babć, dziadków itp którzy ciągle gratulują świetnego programu, który wcale świetny już nie jest, większośc czasu gadają, że oni to nie będą gratulowac, słodzić i chwalić. Trzeba wiedzieć kiedy coś skończyć ale ja się nie dziwię kasa leci a przyjśc i poisiedzieć to nie jest wielka "praca".
    A ostatni wyjazd prowadzących i gości do Austrii ? Darmowe wakacje i żadnych ciekawych rozmów i napewno niewielka oglądalnośc bo nie ma chyba wielu ludzi którzy po obejrzeniu meczu na Polsacie przełączaliby sie na przynudzającą grupkę panów i wysłuchujących telefonów z gratulacjami.
    Ciekawe czy jest tu ktoś kto się ze mną zgazda?? :)
  • Anonim

Sam fakt, że Szkło emitowane jest już nawet w soboty a planuje się także niedzielne odcinki, świadczy o tym, ze jesteś w mniejszości. Gdyby słupki oglądalności spadały, to inwestorzy nie waliliby kasy w program.
    Program nie jest nudniejszy. Po prostu rzeczywistość już nie dostarcza bon motów na miarę Leppera czy Giertycha.
  • Łosiek

Coraz mniej tematów a oni dowalili 4ą część <głupek> Niedugo do północy będą tam siedzieć i opowiadać te same dowcipy i historie ze swojego prywatnego życia. A filmików jest już kilka w trakcie tej godziny a reszta to nudna gadka starszych panów któzy nie mają chyba co w domu robić.
  • Anonim

Pavretto, nikt Ci nie karze siedzieć razem z nimi. :)
    Szkło fajne jest.
  • Łosiek

Kiedyś oglądałem i nie mogłem sie doczekać nastepnego dnia i godziny 22 a teraz nie oglądam bo ile można słuchać zdania " dzien dobrynawet nie wiecie jak sie ciesze ze sie WRESZCIE dodzwonilem/lam gratuluje programu i jestescie moją ulubioną parą (dochodzi już 60ta sekunda czyli koniec czasu) a teraz chce poruszyc temat bla bla bla bla (kończ pan juz) bla bla bla no to do widzenia i jeszcze raz gratuluje bla bla bla <lol>
    Widać ze nie mają już nic do powiedzenia bo nawet te przerwy jak mowią to są gorsze niż u polityków brakuje im tematów to widac a teraz tylko jeszcze o piłkarzach gadają czy wyjdą z grupy i ile to cudów musi się zdarzyć no ludzie no.
  • Anonim

Pamiętaj, że ten program generowany jest niejako przez polityczną rzeczywistość. Jak były afery, jak był Giertych, Lepper, Beger i Ziobro, to było co wyśmiewać. Teraz jest tego mniej, nie ma afer, rozwalania laptopów itp. Dlatego program pewnie jest nudniejszy, bo zycie publiczne jest troche mnie barwne i ubogie w "postacie wielkiego formatu".; )
    Telefony, to telefony i S i M a teraz takze inni nie maja wpływu na to, co ktos powie.
  • Łosiek

Właśnie dlatego powinni skończyć ten program (przynajmniej na czas wakacji kiedy już zupełnie nic sdię nie dzieje więc nie wiem o czym bedą gadac, pewnie o tym ze jest susza i trzeba deszczu) a oni jeszcze wydluzyli do 4 czesci program jak ostatnio widzialem <głupek> Ale czego sie dla kasy nie robi.
  • Gentlemen's Jazz

po czesci zgodze sie z pavrettem
  • Łosiek

A w której częsci się zgadzasz a w której nie?? :)
  • Paweu

Oczywiście jest coraz mniej tematów, z powodu coraz mniejszej ilości głupich posłów w Sejmie. ale uważam, że szkło to o wiele lepszy program, niż nadawane w tym samym czasie Szymon majewski Show czy Kuba Wojewódzki...
  • Anonim

bez dwóch zdań!
  • ju

A ja sie zgadzam...; ) Faktycznie od szkła wieje nuda na kilometr. niestety tematy już się skończyły... Pozdrawiam
  • Łosiek

Ja tam wolę Wojewózkiego i Majewskiego bo to są programy dla młodzieży a oglądacze szkła to są zazwyczaj wiekowi ludzie którzy nie wiem po kiego tam dzwonią i przez swój pogarszający się słuch wypytują "jestem już na antenie?" "halo? czy mnie slychac?". Słuchanie starego kawalera Andrusa z jego przytłumionym głosem to strata czasu albo Daukszewicza któy się jąka jak cholera i tylko jest " proszę szybko zapowiedziec 2ą część -> Daukszewicz : Zaa Zaa aaa praa szaam na na dru gą gą częśśśćććć" i w kółko się witają przedstawiają już chyba 2 lata a ludzie dzwonią i nie wiedzą jak się nazywa ten co obok komentuje. No luu luu dzie no no. A Wojewódzki jaki jest taki jest ale zawsze można się uśmiać i ładnie go ubierają w przeciwieństwie do obsady szkła : marynarki, czarna skóra Daukszewicza i czerwony t-shirt <głupek>. i jeszcze Ci nowi komentatorzy w szkle : zamiast zaprosić Kryszaka albo kogoś z kabaretu Ani mru mru albo moralnego niepokoju to wzieli kolejnych nudziarzy. A wyobrazcie sobie jakie jaja by były jakby był ktoś z kabaretu jako komentator. Teksty Zimińskiego by były na szarym końcu a tak w porownaniu z resztą sztywniakó Zimiński cały czas jest najśmieszniejszy w tym całym zestawieniu.
  • Anonim

Są gusta i guściki. Na szczęście na ma przymusu oglądania Szkła ani obowiązku męczenia się przy Szymonie i Wojewódzkim.
    A porównanie SMS i Wojewódzkiego do Szkła jest jak najbardziej nie na miejscu. Pierwsze dwa to programy rozrywkowe. Szkło to "lżejsza" publicystyka.
  • Łosiek

No pewnie - można czytac Bravo, Rzeczpospolitą albo kupić Logo i zastanowić się nad kupnem czegoś oryginalnego ale ile można miętolić jedno. "Cytryna ma jakąs tam ilośc soku w sobie i więcej niż ma w sobie nie da się wycisnąć"
  • Anonim

Nie rozumiem Ciebie. Jak mi sie coś nie podoba, to nie oglądam/nie czytam i przede wszystkim nie zawracam sobie tym głowy. A Ty rozwodzisz się nad programem, który Ci sie nie podoba i tracisz czas na pisanie o tym na forum.
  • Łosiek

Żeby skrytykować trzeba obejrzeć - obejrzałem. Krytykuje się tam gdzie są zwolennicy bo tu każdemu wszystko sie podoba w tym programie a ja mówie ze wcale tak nie jest i jak ktoś mi mówi że to nie wina programu tylko otoczenia to ja właśnie się pytam dlaczego dalej to ciągną. Ale tu chyba wszyscy są zaślepieni super oprawą tego programu że niewiele osób jest tego samego zdania co ja :).
  • Anonim

Bez przesady z zaślepieniem, to nie Radio Maryja; )

Mnie po prostu dziwi, że ciagniesz tą dyskusję jakby to była walka co najmniej o złote kalesony. Nudzi Cię program, ok. I teraz odpowiedź na Twoje pytanie dlaczego to ciągną: A ciagną to dalej, co już wyjaśniłam Tobie zdaje się w pierwszym moim poście, bo jesteś w mniejszości i na Szkło nadal jest zapotrzebowanie widzów i skoro słupki rosną (a przynajmniej nie maleją) to oni robią program. Wierz mi, że gdyby im oglądalność spadała, to nie robiliby odcinka w sobotę i jeszcze w niedzielę (co nastąpi niebawem). :)
  • Novy

Moim zdaniem zrobiło się nieco nudno bo zmianie rządu na ten PO. :D za mało wieśnioków typu roman czy lepper :D
  • Łosiek

Coca-Cola jest tez bardzo popularna i uwielbiana przez miliony ludzi ale sprzedawana jest po jednej butelce za 3,70 zł a nie po 2,3 itp bo duzo ludzi ją lubi. Jest 1Litrowa i 2 Litrowa a nie ładują 5 Litrów w kubeł. Szkło jest fajne 5 razy w tygodniu ale nie w weekend albo wakacje kiedy nic sie nie dzieje bo każdy ma WOLNE. Poza tym jest tyle ciekawszych programów w tv że nie mozna by obejrzec nic innego w calosci bo trzeba by przełączac o 22 na szkło co jest absurdem. Fakty są fajne jakie są ale dowalanie Faktów po faktach jest tez wielką przesadą. Niedlugo będą Wiadomośći po wiadomościach i Wydarzenia po Wydarzeniach. Ale prywatna tv to prywatna mają kasę to ładują w 10 osób tylko że to jest zgroza. Tak jak powiedział Jan Nowicki jak był gościem Kuby Wojewódzkiego - jak to możliwe że facet zapowiadający dziennik (Durczok, inni też) jest gwiazdą i dostaje 60 tys miesiecznie. Jaka z niego gwiazda? No lu lu dzieee. I tą efektowną puentą uważam dyskusje za zamkniętą :) :) :)
  • 1
  • 2
| |

grono miłośników świetnego programu satyrycznego Szkło Kontaktowe....:) telefon dla widzów : ...

Fotki

Miejsca grona (0)