-
dorota
Założyłam nowy wątek, bo zagadnienie dość ciekawe, a wątek który już istnieje zszedł na dyskusję o tytule.
Ponawiam więc pytanie, czy są tu zwolennicy PiSu oglądający Szkiełko? Co sądzicie o obiektywizmie programu, prowadzących oraz gości?
Zapraszam do dyskusji na temat.; ) -
Anonim
>dorota.zip napisała:
>Założyłam nowy wątek, bo zagadnienie dość ciekawe, a
>wątek który już istnieje zszedł na dyskusję o tytule.
>Ponawiam więc pytanie, czy są tu zwolennicy PiSu
>oglądający Szkiełko? Co sądzicie o obiektywizmie
>programu, prowadzących oraz gości?
>Zapraszam do dyskusji na temat.; )
NIe niema takich wszyscy zwolennicy PIS nie mogą SK oglądac gdyż Ich prezes oraz duchowny guru pseudo Ksiądz Rydzyk nie pozwala. Kazdy szanujący sie PISkołek ma obowiązek w tym czasie oglądac TV Sram -
dorota
Ja osobiście jednego znam. Wprawdzie ogląda głównie po to, żeby ponarzekać, ale za to przyjmuje entuzjastycznie wszelakie przytyki pod adresem LiDu. No i przecież od czasu do czasu pojawia się jakiś głos PiSu w telefonach do Szkiełka. To, że prezes nie ogląda, to nie znaczy, że nikt nie ogląda. Skądś czerpią te swoje zarzuty pod adresem programu. -
-
NowakDexter
>Alfajet napisał
>>dorota.zip napisała:
>>Założyłam nowy wątek, bo zagadnienie dość ciekawe, a
>>wątek który już istnieje zszedł na dyskusję o tytule.
>
>>Ponawiam więc pytanie, czy są tu zwolennicy PiSu
>>oglądający Szkiełko? Co sądzicie o obiektywizmie
>>programu, prowadzących oraz gości?
>>Zapraszam do dyskusji na temat.; )
>
>NIe niema takich wszyscy zwolennicy PIS nie mogą SK
>oglądac gdyż Ich prezes oraz duchowny guru pseudo Ksiądz
>Rydzyk nie pozwala. Kazdy szanujący sie PISkołek ma
>obowiązek w tym czasie oglądac TV Sram
Nie lubię takich wypowiedzi, bo zniżają się na taki sam poziom krytyki co Radio Maryja. Skoro nie lubimy RM to dlaczego się z nim utożsamiamy odpowiadając chamstwem na chamstwo. Jestem wierzący i rozumiem, że ludzie starsi przez to radio mają szansę się modlić itd. Ale jak widzę te wszystkie dyskusje polityczne (w dodatku jednostronne) na antenie to krew mnie zalewa. To straszne by pod przykrywką wiary propagowac czystą nienawiśc. Niesiołowski dobrze powiedział, że Rydzyk to dla niego polityk. Też tak uważam, bo moim zdaniem duchowny nie powinien mieć nic wspólnego z polityką. -
Paweu
Każdy ma prawo do słuchania takiego radia jakie mu się podoba, moja babcia słucha Radia Maryja i co?? Mam ją z tego powodu obrażać? Ja nie lubie tego medium z powodu angażowania się w politykę, ale to moje prywatne zdanie. I mimo mojego zdania na temat Toruńskiej rozgłośni, nie będe się zniżał do pewnego poziomu.
A poza tym, czy musi być zasada że każdy zwolennik PiSu ma lubić to radio? Nigdzie tego zapisanego nie ma i raczej nie będzie. Każdy, nawet zwolennik PO może słuchać RM i nikt mu tego nie zabroni. -
Marcin.
W świadomości wielu ludzi, za sprawą polityków i ojca Rydzyka, utrwalił się obraz wyborcy PiSu - aroganta bez dystansu do siebie i partii. Po części to prawda, ale są wyjątki i myślę że te właśnie wyjątki "Szkło" oglądają. Na pewno jednak jest ich niewielu, o czym świadczyć mogą wyniki plebiscytów o "Lustro SK". -
dorota
Nie utożsamiajmy zwolenników PiSu ze słuchaczami RM. Z pewnością jest wiele osób, które głosowały na PiS, a nie słuchają RM i na odwrót. -
Anonim
-
Koziołek
oj to się grubo mylisz, bo inaczej LPR byłoby w sejmie, a PiS nie byłby w niej drugą siłą -
Anonim
LPR było w sejmie, a PiS było pierwszą siłą. Mimo tego, że RM ma bardzo dużą słuchalność, to jednak target radia to nie są wyłącznie ślepi idioci z wypranymi mózgami, którzy nie widzieli jak się w Polsce żyło w ciągu dwóch lat rządów PiS-LPR-Samoobrona.
Nadal uważam, że wybory, w których wygrało PiS przespała inteligencja, a dwa lata później wyszła z ukrycia i objawiła siłę, która przewyższyła wyznawców religii Ojca Dyrektora. Ot i cała zagadka. -
nie. to nie to. PO tak wygrałó, bo duża część elektoratu, który by głosował na pomnijesze partie lub lewicę, a który nie chciał za wszelką cenę żądów PiS głósował nie za PO, ale przeciw PiS, bo wiedzieli, że tylko Platformersi mogą pokonać PiSiorów; ) Do tego dochodzi niewielki odsetek ludzi, którzy wcześniej głosowali na PiS, ale się zawiedli. Na polskiej scenie politycznej nie ma normalnej partii. ani prawicowej, ani tym bardziej lewicowej, choć dla mnie ta część sceny politycznej jest jak z Archiwum X, same smieci.
-
Anonim
Taka jest wersja lansowana przez PO w mediach. Takie były hasła w kampanii wyborczej: "Zagłosujcie na nas bo LiD nie ma szans i jestesmy jedyną opcją". Być może część ludzi głosowała tak, jak "partyjni mówili do nich z telewizora". Mam po prostu swoją własną opinię. -
nie no, rozumiem, ale ja znam wielu lewaków. Normalnie głosowaliby na LiD ale cykali się PiS, więc wybrali PO. Podoba mi się coś takiego; )
-
-
ptasio
w jakichś badaniach wyszło, że na PiS głosują ludzie z niższym wykształceniem, jak również ludzie mieszkający na wsi, ale znam też paru zwolenników Pis którzy są dość inteligentni, ale tak naprawdę swoje poglądy wynieśli z domów, zreszta rodzina kształtuje nasz światopogląd, wyznajemy taką religie jak nasi rodzice, mamy podobne poglądy, ja np. uważam się za "centrowca"/"liberała" popieram program PO, ale nie wierzę, że uda im się wprowadzić te ważniejsze reformy, bo niestety będą dążyć do wygranej w następnych wyborach. Mnie marzy się rząd prawie wszystkich opcji politycznych tj. PO, LiD(i Sld i Partii Demokratycznej) i PSL-u. Mam nadzieję, że w Polsce nie pojawi się już nikt kto spróbuje wprowadzić autorytaryzm. -
boomshanka
>nowakdexter napisał
>Nie lubię takich wypowiedzi, ...
taki młody, a taki rozsądny, gratuluje i to szczerze. co do zwolenników pis, to jest to w jakichś 80% grupa, która najłatwiej manipulować, nie mówię tu o internautach;D są, to głównie ludzie, którzy po 90 wiecej stracili niz zyskali... a moze inaczej, skończyło się pałtne opier***anie. chociaz sfera socjalna nadal u nas jest 100 lat za murzynami i może powoli zostanie rencistą staje się sprawa uzasadnioną, ale nadal w narodzie pokutuje mania narzekania. nie wiem, czy to z powodów jedynie kulturowo-religijnych... w sumie we wschodnich landach wystarczyło 50 lat zeby zaszczepić nieróbstwo. Czy może poprostu tak juz mamy. prywatyzacje były przeprowadzone co najmniej nie kompetentnie, ale rynek wciąż się rozwija. ludzie jednak lubią narzekać, a na ten elektorat liczy pis, które jest partia po stokroć bardziej populistyczna aniżeli mulat i sp. dopóty, dopóki świadomość polityczna polaków będzie się zamykać na myleniu romów z rumunami i uwazaniu, że każdy niemiec to podstepna swinia, z dołka bedzie trudno wyjąć. ale to mam nadzieje powoli, acz sukcesywnie sie zmienia. moi dziadkowie (pozdro dziadek) są akurat przeciwnikami pisu, ale to dlatego, ze dziadek jest byłym wojskowym i realia polityczne sledzi na bierząco, wie kim sa i skąd sie wzieli kaczyńscy.
kolejna sprawa, to kwestia kompleksów kaczyńskich, braku kultury... szczególnie wobec kobiet... jak człowiek 1,5m w kapeluszu może podnosić rękę kobiety całujac ją w nią... nawet nie patrzac w oczy:/ któraś z pielęgniarek powinna mu sprzedać wtedy liścia.
no i szacunek na arenie miedzynarodowej, a raczej jego brak zarówno dla kaczyńskich jak i ich rządu wraz z koalicją:/
kończac wywód, elektorat pisu będzie zawsze istnieć, bo zawsze beda istnieć ludzie obwiniajacy za swoje niepowodzenia wszystkich, byle nie siebie. -
...mateusz...
-
Anonim
-
Novy
>olga.letycja napisała:
>Maja z Wrocka to siostra Edwarda ze Szczecina :D
Haha, rozwaliła mnie. :D Dobrze, że Miecugow to potraktował z żartem i ją wyśmiał a nie tak jak z Edwardem :)
Swoją drogą, ja rozumiem, że można krytykować kogokolwiek bo ktoś się może nie podobać. Ale i tak uważam to za złe, bo wolę krytykę jeśli się kogoś pozna np. nie jestem za PiSem, ale znam ich idee programowe które mi nie pasują, więc ich nie popieram a nie, że ich nie lubię za krzywy ryj itp itd. Ostra krytyka i obrażanie kogoś za nic, tylko za to, że nie jest "z nami" to, wybaczcie, ostra ślepota i głupota... jeszcze większa. To co napisałem odnosi się do wszystkich. Prawica, lewica, liberałowie, komuniści, metale, dresy, żyrafy, pancerniki itp. Wybaczcie długą wiadomość, ale musiałem o tym napisać, to było takie egoistyczne spełnienie doładowania własnej moralności.
No i oczywiście, serdecznie pozdrawiam wszystkich :) -
Anonim
Mnie rozwaliło to, ze ona cały czas powtarzała, że Miecugow ma wypchany portfel złotówkami, a on jej na to, że dostaje pensje w euro.
Poza tym mam beke z ludzi, którzy tak poważnie podchodzą do sprawy i się podniecają niezdrowo. Ten program dotyka wszystkich od koalicji po opozycję. Więc nie kumam zarzutów, że Szkło się uwzięło na PiS. Jak Komorowski mówi "w dwutysięcznym szóstym" to Szkło go poprawia. Jak Cymański znowu walnie jakimś bon motem to Szkło to komentuje. I tak samo jest ze wszystkimi. Więc bez przesady z tą stronniczością. :) -
...mateusz...
to niestety potwierdza że dużo zwolenników PiS-u to ludzie o zamkniętych umysłach, z którymi niemożliwa jest jakakolwiek dyskusja...