Szczecin [2023]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • dyingbride

meldujcie mi ziomki, czy ów nadal działa na Wojska Polskiego? Nigdzie idziej nie trafilam na te pyszne cuda. W Bydgoszczy mamy cos na kształt szczecinskich (nawet w 3 smakach), ale toto sie nijak umywa do szczecinskich przysmaków.
  • Pandora

nie pamiętam, czy jest ten na Wojska Polskiego, ale na pewno jest na Wyszyńskiego, przy dworcu głównym PKP i na Niepodległości; ) jesli jeszcze jakieś gdzies prosperują, to proszę dodać :)
  • BluesHarp

Oczywiscie, ze dziala. Jedyne prawdziwe PRL'owskie paszteciki sa wlasnie na Wojska Polskiego, przy rogu z Jagiellonska.
    Mniam :)
  • dyingbride

uff.... kamien spadl z serca. :o))) To chyba jedna z niewielu rzeczy, ktore przetrwały historyczne wiatry i przeciągi!
  • faithe

oo tak, paszteciki wizytowka szczecina:D
  • Grono.Net

a ja myslalem ze zelazka
  • LoRd uLtrA zLo

Te paszteciki sa the best na Wojska Polskiego, a najlepsze jest ze w barze nic sie prawie nie zmienia ciagle ci sami pracownicy i wypasiony system sprzedazy. Podchodzisz do kasy dostajesz paragonik i idziesz do 2 babki po odbior paszteciora. Jak bylyby jeszcze te zajebiste kubki do barszczu co kiedys to juz bylby hit hitow. Wchodzisz tam i cofasz sie o jakies 20 lat. A co do smakow to tez jakies powprowadzali inne ser pierczarki itp. ale nie ma to jak stary paszteciak z miesem kupiony w cieple popoludnie od babki stajacej przed barem ze swoim wozkiem w ktorym na dobra sprawe sam pan Bog nie wie co trzyma. No to tyle o tym pieknym historycznym miejscu. Dodam tylko jeszcze ze moja ciotka jak przyjezdza z niemiec to kupuje na powrot ich minimum 50 i mrozi je juz w domu:]
  • dyingbride

ni ema juz tych brązowo-kawowych ceramicznych kubków?? Nie opowiadaj, ze podaja barszczyk w bulionowkach? Lub, niedajboze, w plastikach.. :o/
  • LoRd uLtrA zLo

no najwiekszy bol swiata czyli plastikowy kubeczek :/ jest mniejszy i nie ma tego klimatu chodz maszyna do barszczu jest wciaz ta sama (przynajmnniej tak samo wyglada) i barszczyk jak zawsze pierwsza klasa :] niestety ten swietny bar zostal wygryziony prze fastfoody. Przewaznie swieci pustkami, ale wciaz dziala i mam nadzieje ze bedzie tam zawsze:] (stanie kiedys w kolejkach po paszteciki albo oczekiwanie az zwolni sie jakies miejsce hehe)
  • dyingbride

zwoluje znajomych i robie w nastepny weekend nalot na Szczecin. Formujemy kolejke pod "Pasztecikiem" :o)

A moze by tak "flashmob" wykręcic pod barem??
  • kowal

Ojjjj tak paszteciki na Woj. Polskiego to, to co tygrysy lubią najbardziej.
    Pamiętam jakby to było dziś, jak mi mama tam takie dobre pasztety kupowała...mniam
    te dzisiejsze zwłaszcza w hipermarketach to już nie to samo blleeee
    Ps. Mój kuzyn z Poznania śiga przez pół miasta, żeby sobie kupić paszteta na Wojska, szkoda, że nie wie jaki tramwaj tam dojeżdża ajjjj
  • dyingbride

na pewno drewniany tramwaj (obity wewnątrz boazerią)!; o) Bardzo proste połączenie linią nr 1 jesli ktoś od strony Głębokiego podąża.
  • ngL

żeby wszystkiego było mało - na Wojska Polskiego i na Wyszyńskiego to 2 oddziały jednej filii więc i smak ten sam.
    Pycha a barszczu to się po prostu nie da podrobić.
  • Duncan Rebel

szkoda tylko, ze taki pasztecik kosztuje juz tyle co hamburger w glupim macdonaldzie - tak czy siak pasztecik rulez; D
  • Anonim

to nie pasztecik kosztuje tyle co hambux tylko hambux tyle co pasztecik - co akurat swiadczy o tym ze SracDonald's chce podkopac jego pozycje stosujac ceny dumpingowe - ale nic paszteta nie wypchnie, predzej skonam u wrot baru niczym rejtan z barszczem na klacie niz zobacze jka nedzne czisburgery zajmuja miejsce tej szlachetnej potrawy
  • Grono.Net

Na Wojska Polskiego mrr, 100 metrów od zakładu szewskiego mojego Dziadka, smak dzieciństwa mrr :) I barszczyk i ta pani na kasie jak żywcem wyjęta z reklamy GS-u :D
  • Duncan Rebel

No przeca! az mam ochote udac sie tam na jakies randewu z niecna dziewczyna; -)
  • jogaa

Jest pasztecik, bardzo maly ale smaczny naprzeciw Univ na Cukrowej, w Chacie Polskiej;]
  • cani

Wyszyńskiego 10
  • majer.Com

Moje ulubione...z zoltym serem i pieczarkami:D
| |

Piękny gród Gryfa! Pięknych marketów Pięknych pubów Pięknych ludzi TYCH właśnie!

Fotki

Miejsca grona (5)