SWPS [6162]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Starbuck

UWAGA UWAGA. Niniejszym ogłaszam,że pierwsze w tym semestrze spotkanie Koła Naukowego Społecznej Psychologii Klinicznej odbędzie się we wtorek, 1go marca o godz. 17.15 w sali 110. Nie wiem jak się pomieścimy ale na pewno będzie fajnie,więc zapraszam :).
  • Anonim

jak bylo?
  • Starbuck

jak było co?
  • aGa

Olala czy możesz mi po krótce napisać co dzieje się na tym kole, co tam porabiacie, kto prowdzi? itp.... może się wybiorę (?)
  • aGa

hej olala!!!! NApiszesz coś?????
  • Anonim

wróbelku, a co chcesz wiedziec??? zamysl kola to zajmowanie sie psychoterapia w nurcie psychodynamicznym oraz odroinke psychopatologia, w zasadzie nie zajmujemy sie badaniami, bardziej teoretyczno/praktycznymi rozwazaniami nt psychoterapii. A co do praktyki w ubiegłym roq w wakacje prawie całe kolło było w jego ramach na treningu interpersonalnym. To tyle :)
  • Starbuck

wróbelku, jaki ty niecierpliwy :)
    Koło działa od roku, spotkania na początku były 2 razy w tygodniu a od
    kwietnia 1raz w tyg (wszystko zalezy od tego, jak to między soba
    ustalimy)-do tej pory były we wtorki ale wiemz e teraz wielu osobom to nie pssuje, wiec zobaczymy. Koło prowadzi młody chłopak(Marcin Golański), sam jest psychoterapeuta, pracuje w ośrodku dla osób psychotycznych,więc zna
    się na rzeczy. jesli chodzi o tematyke i formę spotkań to wszystko zalezy
    od wewnetrznych ustaleń- do tej pory dyskutowalismy na temat
    poszczególnych zaburzeń oraz form terapii, ostatnio rozpoczlismy równiez
    superwizje dla osób , które odbywają staże ,we wrześniu był 7 dniowy wyjazd-trening interpersonalny itp. To tak w skrócie ... :)
  • Anonim

Rozumiem, że ludzie z innych kierunków nie powinni brać udziału?! A może?!
  • Starbuck

wszyscy sa mile widziani i serdecznie zapraszani :)
  • aGa

wielkie dzięki za info! :*
  • Anonim

Przydałaby się reaktywacja na zbliżający się rok akademicki - czy to koło jeszcze działa? Czy byliby chętni za zebranie się, pomyślenie i zrobienie w niniejszej dziedzinie czegoś ambitnego razem, pomysł na jakiś projekt i próba zrealizowania go? Nie musi to być od razu coś 'wielkiego', ale na pewno pożytecznego. Psychologia międzykulturowa ma swoje dni i realizuje ciekawy program. To koło też może mieć wiele możliwości. Czekam na propozycje osób zainteresowanych i pozdrawiam :) Może się coś uda :) Z teorii w praktykę ludzie :)
  • Bańka

Jestem chetna :)
  • Anonim

Bardzo się cieszę :)
    Czekamy zatem na innych :)
  • Anonim

i ja też:)
  • Magda

ja też :)

(oczywiście, to zależy od terminu spotkań, czy dam radę)
    ale jestem chętna :)
  • Anonim

Super, super :)

P.S. Obserwuję właśnie różne projekty, które realizują studenci również psychologii na innych uczelnianych kołach. Bardzo ciekawie wygląda to w stowarzyszeniu studentów i absolwentów psychologii (looknijcie na stronę wydziału warszawskiego ---> http://pssiap.ktech.forall.pl/

Bardzo ciekawy projekt realizowany był swego czasu przez studentów psychologii na wydziale psychologii UJ, spójrzcie tutaj ---> http://www.neolution.pl/ Wszak projekt absolutnie nie dotyczył psychologii klinicznej, chodzi o sam pomysł - ludzie chcieli wspólnie coś zrobić, mieli dużo pomysłów i wykorzystali wiedzę w sposób praktyczny.

Myślę, że my też możemy i mamy ku temu różne możliwości :) Mamy o tyle dobrze, że każdy z nas realizuje inne ścieżki specjalizacyjne, jedni szkolenia, inni rekrutację, lub psychoterapię - każdy może wnieść swój mały potencjał.

" Gdyby wszyscy mieli po równo, nikt nikomu nie byłby potrzebny" :)
  • Anonim

A tu już strona naszych absolwentów, którzy zaczynali tak jak my :) --> http://www.manzana.org.pl/index.php...
  • Anonim

Bardziej poważnie a la grono :) ---> http://www.goldenline.pl/
  • Anonim

Dzięki za linki :)
  • Anonim

I ja : )

Ale koło? Koła są staromodne, może trójkąt?; P
| |

czyli... Szkoła Wyższa Patologii Społecznej, Szkoła Wyższa Psycholi i Świrów, a wszystko t...

Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (7)