SWPS [6162]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • doc. lena

nie iwecie dlaczego ta p..... szkoła karze nam płącić dodatkowo za powtórzenie kursu mimo że mieści się w tych PIE****** PUNKTACH??????
    przyszła własnie do mnie fakturka na dodtkowe 340 zeta bo w semestrze zimowym zaliczłam coś czego nei zaliczyłam w poprzednim semstrze... a nie wyszłam poza te PIE***** punkty przy zapisach
    idę gryźć
    na szczęście do szkoły jadę 1,5 godziny inaczej panie z kwestury/bss/bos/dziekan itp byliby zagrożeni
  • Anonim

ja sie podpisuje pod ta prozba o wykasnienia. to najglupszy przepis jaki wprowadzono w tej szkole. nie dosc ze czlowiek buli grup szmal to jeszcze mu sie dopierdala dodatkowych kosztow...
  • Anonim

Mam inne zdanie w tej sprawie, ale boję się linczu!
  • ::Paulhus::

może dodakowe koszty są na każdej uczelni ale zdecydowanie za dużo to kosztuje
  • doc. lena

no t9o bejsi powiedz o co chodzi? dlaczego ja rezygnując z fakultetu po to by zaliczyć kurs z zeszłego roku mam za to płacić jeszcze? mimio ż emeiszcze się w tych tzw pkt kredytowtch??????
  • Anonim

ja obiecuje nie linczowac. a tez jestem ciekaw dlaczego masz inne zdanie.
  • Anonim

Widzisz studiuję zaocznie, więc mam inne kryteria zaliczeń. Powtarzasz kurs to oznacza, że ktoś drugi raz musi Cię tego nauczyć. To jego czas, więc i pieniądze dla szkoły. Rezygnujesz z kursu, to Twój wybór.
    Nie traktuj tego jako atak na Twoją osobę, też mi się wiele rzeczy nie podoba, ale... taką szkołę sobie wybraliśmy.
    Swoją drogą jeśli w odpowiednim czasie zrezygnujesz z kursu to nie musisz za niego płacić. Tak było w moim przypadku.
  • Anonim

to jest argument jak najbardziej na tak. i faktrycznie to jest madre myslenie.

z drugiej strony, ja zsglosilem przed 15 grudnia zgodnie z regulaminem ze wypisuje sie z kursu, podanie mi przyjeto jednak mimo to musze zaplacic. mam zamiar sie od tego odwolac... ale sam fakt ze szkola stara sie za wszelka cene wyciagnac kase jest hmm no nie fajny; ))
  • doc. lena

bejsi ok ale mówimy o sytuacji kiedy płącąc standardowe czesne otrzymuję pewną pulę godzin do wykorzystania

do kiedy mieszcze się w niej wiem z enie muszę płacić za nic dodatkwo

zmieściłam się w tej tzw "puli" (czyli opłaciłam to że ktoś ma mnie po raz drugi nauczyć tego materiału) ale etraz się okazuje ż epomimo tego muszę dopłacić 340 złotych
    to o co chodzi?
  • Anonim

Widzisz w Polsce tak jest, że jak nie upomnisz się o swoje to będziesz płacić.
    Ta szkoła na pewno nauczyła mnie jednego: pisz, pisz i jeszcze raz się odwołaj od decyzji.
    W ten sposób dużo zaoszczędziłam, czyt. nie wydałam.
    Więc polecam tą metodą.
    Rozumiem Twoją reakcję, więc dlaczego sie nie odwołujesz?

• doc. lena

dlatego ze dopiero dostałam to zawiadomienie i musiałam odreagować

przestałam gryźć

mogę zacząć pisać odwołanie

:]
  • Anonim

Jkaby co zawsze możesz mnie ugryźć!
  • doc. lena

;)
  • m.

powiedzcie mi jak to wlasciwie jest: zeby podchodzic jeszcze raz do egzaminu z jakiegos przedmiotu, ktorego nie zaliczylo sie w poprzednim semetrze, 3ba placic za caly kurs i jeszcze raz na niego chodzic czy wystarczy ze sam egz?
  • Sajmon

Możesz zapisać sie na sam egzamin- koszt 170zł. lub na cały kurs za 370zł.

polecam sam egz. jednak
    200 w kieszeni. :))
    Możliwość zapisu będziesz miała jak sie sesja B skończy. wejdziesz sobie w zapisy i tam ci się takie ładne okienko pokaże( raczej powinno...?) ,,na sam egzamin" czy coś w tym rodzaju.

Po cichu ci powiem, że przecież możesz chodzić jako wolny słuchacz na powiarzany kurs jeżeli nie będzie ci sie pokrywał z innymi zajeciami.

Pozdrawiam!!!
    ;))
  • m.

dzieki za info.
    problem w tym, ze ja tego kursu nie widze w sem letnim :/
  • Kru

Droga Sarenko :) kolega Sajmon to chyba pilny student i nigdy na takowy "sam egz." sie nie zapisywal chyba :) a ja wprost przeciwnie...mialam ta sytuacje w zeszlym sem. i podaje do wiadomosci ze wspomniane wczesniej okienko nigdy nie dziala :)...wiec trzeba napisac liscik do: KONTAKT i oni dopiero zapisuja na sam egz. :) powodzenia
  • Sajmon

Właśnie w tym semestrze niestety kopnął mnie ten zaszczyt i równiez bede podelmował takie kroki.
    Także ja również dziękuje za info.
    Pozdrawiam!!!
    A z tą pilnością to bym sie kłucił...
  • m.

Kasiulka, Sajmon :)
    a powiedzcie mi czy zakres tematyczny jest inny na tych egzaminach zima i latem? czy chodzic jeszcze raz na wyklad czy wystarczy wiedza z poprzedniego? i co zrobic, jesli tego wykladu nie ma w sem letnim? :(
  • Kru

ja nie chodzilam :) ale to specyficzny przedmiot w moim studenckim zyciu :) zakres ten sam tylko czasem cos sie moze zmienic w lektorach albo ktoregos wykladu nie ma...wystarczy sie skonsultowac z kims kto chodzi :] ....

a jak nie ma w letnim to bedzie w zime ale za rok :) ... nie masz innej opcji :)
  • 1
  • 2
| |

czyli... Szkoła Wyższa Patologii Społecznej, Szkoła Wyższa Psycholi i Świrów, a wszystko t...

Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (7)