SWPS [6162]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Yoasia

Pokrywa się, pokrywa, ale nie ma tam wszystkiego, co najważniejsze, np nie widziałam nic o piętnie. Poza tym wiadomo, ze Skarzyńska dużą uwagę zwraca na nazwiska, a w tych notatkach niewiele jest takich informacji, tam jest b. ogólnie. Ale lepszy rydz niż nic :P
  • Maciek P.

Macie jakies przykladowe egzaminy/testy oraz notatki ktore moga byc pomocne do zdania tego przedmiotu? Aha i czy latwo u niej zdac czy trzeba liczyc na poprawke? jak cos to wysylajcie materialy na fe_n_ix@o2.pl pozdrawiam i czekam na jak najszybsze maile.
  • Mateusz

Tak przyszłościowo- czy ktoś ma inne notatki (poza tymi z chomika)? Na wypadek gdyby (odpukać) okazały się niezbyt użyteczne...
  • Kika.

Tak :P z copyshopu koło naszej szkoły.
  • Mateusz

Mam na myśli notatki konkretnie z tych wykładów. Bo pani w cs pewnie ma materiały z 1974 roku, które nijak mają się do obecnych.
  • gaba

w tym roku nastapily roznice programowe i jako (w ogóle) pierwszy rocznik macie spoleczna w jednym tylko sem (poprzednio bylo rozlozone na dwa). jakiekolwiek inne mat sprawdzaly sie co roku w systemie 2 miesiecznym, a teraz nie mam pojecia jak to wogole bedzie wygladalo
  • gaba

jedynym plusem jest to co zauwazylam, mianowicie kryska juz nie podklada foli pod rzutnik pisanych recznie tylko tworzone w poincie slajdy; ) (pochwala); D
  • Ziuta/ K..../ Iksińska/ K.........../

I jak humorki po wynikach ze społecznej.....? POSZUKIWANE PYTANIA Z TERMINU A ŁĄCZNIE Z ODPOWIEDZIAMI!!!!!........ :(

HELLO!HELP DLA ŻYCIA Z POPRAWKĄ ZE SPOŁECZNEJ!!:P
  • Martuś

tak tak . ! Ja sie dołączam do apelu :))))
    HELPPPP ! ! !:))))

ja pamietam jedynia piotra i janka i jeden nic nie ogarniał a drugi ogarniał :D:) - (czyt. sytuacja z tymi samochodami):))))

Bylo pytanie na bank o tym kiedy rozpoczely sie pierwsze pytania nad konformizmem Ascha-to chyba w latach 50tych? Bylo tez pytanie z jej testow-o dziwo-co nie jest skryptem<??>gdzie były odpowiedzi-topienie marzanny,wyscigi konne,podroz w nieznane...Hm...Myślmy...o jakiejs teorii ktora wziela sie z perspektywy-ewolucjonizmu,pozn awczej czy cuś;/ ale o czym ona była to nie wiem;/ Ale lipa!!
  • Yoasia

Chodziło chyba o teorię osobowości autorytarnej Adorno, i tam chyna trzeba było zaznaczyć, że behavioryzm był punktem wyjścia tej teorii. Ale pewności nie mam.

Tylko tyle pamietacie...?:(
  • Paulinka

Było też o przyczynach pomagania - endo i egzogenne.
  • ....

pytania o skrypty, atrybuje, odpowiedzialność Jacquesa, pytania dotyczące teorii Hobfolla :)))

MORE MORE!!:D

oj,widzę że ciężko będzie i łatwo też nie będzie...:(
  • Karolina_bce

Jeśli się nie myle to było pytanie odnoście wpływu agresji prezentowanej w tv na zachowanie dziecka.
  • Karolina_bce

*Jeśli się nie myle to było pytanie odnoście wpływu agresji prezentowanej w tv na zachowanie dziecka.
    *komunikacja w grupach
    *style kierowania
    *różnice w procesie atrybucji z perspektywy aktora a obserwatora
    *Asch prowadził pierwsze eksperymenty nad konformizmem w latach
    *Tak zwane dyskretne metody badań w psych. społecznej charakteryzują się
    *skrypty
    *błąd atrybucji/ Podobne pytanie Janek wybił szybe w samochodzie grając w pikę. świadkowie tego wydarzenia rozmaicie ją wyjaśniają. Kto z niżej podanych osób najłatwiej popełnij tzn. błąd atrybucji.
    -sam Janek
    -przyjaciel Janka
    -przypadkowy obserwator
    -właściciel samochodu
    *strategie autoprezentacji (dlaczego je stosujemy?)
    *Piotr zostawiając samochód starannie zamknięty w centrum Warszawy. Jan otwarty. Co można powiedzieć na podstawie porównania tych zachowań
    -zach. janka jest bardziej odpowiednie dla dokonywania atrybucji dyspozycyjnych niż zach. Piotra
    -żadne zach. nie jest odpowiednie dla wnioskowania o dyspozycjach aktora
    -oba zachowania sa jednakowe do atrybucji dyspozycyjnej
    -zach. Piotra jest bardziej odpowiednie dla czynienia atrybucji dyspozycyjnych
    *Myślenie grupowe

Myślicie, że pytania się powtórzą?

o,dyskusja zaczęła się rozkręcać... na bank trzeba bd przerzeć pytania z testów,bo o dziwo były 2 czy 3 z nich.. a co do auta janka w warszawie-jaka jest dobra odpowiedz??;]
| |

czyli... Szkoła Wyższa Patologii Społecznej, Szkoła Wyższa Psycholi i Świrów, a wszystko t...

Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (7)