- 1
- 2
-
Anonim
ej sluchajcie jaka trzeba miec srednia zeby "refundowali" czesc oplat? czy to w ogole jeszcze dziala czy tylko dostane zasranego visa ktory i tak mi jest nie potrzebny?????
anybody? help!!! ja juz nie chce placic !!! :))) -
Komisja przyznaje stypendia naukowe wszystkim studentom SWPS, którzy otrzymali średnią z egzaminów i średnią z zaliczeń powyżej 5,00.
Stypendia mogą być przyznawane również studentom, którzy uzyskali jedną średnią równą 5,0, a drugą powyżej 5,0. Ich liczba zależy od empirycznego rozkładu wyników dla danego roku studiów. Dotyczy to tylko studentów lat I, II i III ze względu na dużą liczbę egzaminów i zaliczeń na tych rocznikach.
Stypendia mają formę zniżki w czesnym i przyznawane są na rok. Ich wysokość dla danego rocznika jest każdorazowo ustalana przez Komisję w zależności od rozkładu najlepszych wyników.
Stypendia twórcze
§ 5
Stypendia twórcze przyznawane są na wniosek dziekanów i prorektora ds. studenckich przez komisję w tym samym składzie, co w przypadku stypendiów naukowych.
Stypendia twórcze przyznawane są za nagrodzone wystąpienia na Sesjach Naukowych, autorski współudział w badaniach naukowych oraz twórczość naukową, literacką i dziennikarską.
§ 6
Dodatkowym warunkiem otrzymania stypendium twórczego jest:
uzyskanie po zaliczeniu roku studiów średniej ocen co najmniej 4.00 z egzaminów i co najmniej 4.00 z zaliczeń;
wzorowe wypełnianie obowiązków studenta określonych w regulaminie studiów.
§ 7
Stypendium twórcze nie może być przyznane studentowi powtarzającemu rok studiów lub przebywającemu na urlopie.
-
Syla
Od tego roku akademickiego jest jeszcze stypendium w postaci kaski z MEN.
To jest najbardziej realne- tak sądze.
W tym roku przyznano je wszystkim studentom, którzy mieli srednia przynajmniej 4,5 oddzielnie z zaliczen i oddzielnie z egzaminow. Kwota którą dostajemy miesiecznie to 350; , niby nic a cieszy! -
Syla
-
-
tita
a ja nienawidzę naszej komunistycznej szkoły... wszystkim po równo tralalala... jakbym była na której kolwiek państwowej uczelni to bym dostawała 800 zł... chlip chlip...
życie jest niesprawiedliwe;) -
Syla
I tu Tituś zgadzam sie z Tobą, jak usłyszałam ze na zarządzaniu na UW daja po 850; to mi tchu zabrakło! -
tita
no bo oni tam maja wszędzie stopniowane stypendium... moja siostra ma na SGGW średnia cos ponad 4 niewiele i dostaje sto pare zł... co prawda oni nie mają 6... ale i tak mi by przypadalo to stypendium koło 800... kurna;) -
Anonim
a ja osobiscie nie narzekam! :)
350 to niezla kasa, ja sobie odkladam na egzotyczna podroz..
i te menowskie stypendia dostaje sie tez na IV i V roku-cos dla ciebie pat!
ps.wole studiowac psychologie i dostawac tyle niz na zarzadzaniu sie meczyc; p -
Bartek
Ludzie, 350 zł, co miesiąc nowe buty, albo książki, albo co tam ktoś jeszcze chce. Dla mnie super. Nie trzeba się denerwować na VISa, a stypendium MEN można łatwiej zdobyć. -
tita
ja mam VISa... i co z tego??? nic a nic mi to nie daje... dzień wczesniej się zapisuje... gdyby nie to, że akurat z VISem tak się złożyło, ze mam to celowo napewno bym się specjalnie nie starała... ehhh
a 350 zeta to zawsze coś i to całkiem fajne coś.... -
Maciek
mam pytanie czy to stypendium menu mozna ubiegac sie dopiero po roku i czy liczy sie srednia ze wszystkich egzaminow to znaczy tych za semestr zimowy i letniii
??? -
Anonim
eeeeeeee! zaraz ja mam powyzej 4,5!!!! gdzie sie zglasza po pieniadze???? :) -
rybakowa królowa
no wlasnie mnie tez to interesuje ale podejrzewam ze biora pod uwage caly rok mam racje???
tu prosze o komentarz was kochane starszaki;)))
a i jeszcze jedno o co chodzi ze srednia z zaliczen?????
jak to sie liczy???
przeciez zal. to zal!!!!! -
Maciek
ja nie wiem przeczytalem w na jedny forum ze jest cos takiego jak stypendium MEN i pytam dlatego jakie obowiazuja zasady -
Bartek
Co rok, średnia z egzaminów i zaliczeń oddzielnie powyżej 4.5(lub równo). Mam rację? -
Grono.Net
nie może być równo 4.5. musi byc powyzej choc 0.01. Znajoma miala z zaliczen pow. 5.0, a z egzaminow rowniutenko 4.5 i nie dostala tych 350,-. -
Anonim
-
ankap
-
Anonim
dowiadujesz sie o tym stypendium pewnego pieknego dnia gdy na twoja swpsowska skrzynke przychodzi wykaz wszystkich nr.albumu ktore to stypendium dostaly..
wiec nie martwcie sie..jak bedziecie mieli to sie o tym dowiecie!tylko sprawdzac skrzynke, jak to u nas :P -
Bartek
- 1
- 2