• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

ej sluchajcie jaka trzeba miec srednia zeby "refundowali" czesc oplat? czy to w ogole jeszcze dziala czy tylko dostane zasranego visa ktory i tak mi jest nie potrzebny?????
    anybody? help!!! ja juz nie chce placic !!! :)))
  • Karina

Komisja przyznaje stypendia naukowe wszystkim studentom SWPS, którzy otrzymali średnią z egzaminów i średnią z zaliczeń powyżej 5,00.

Stypendia mogą być przyznawane również studentom, którzy uzyskali jedną średnią równą 5,0, a drugą powyżej 5,0. Ich liczba zależy od empirycznego rozkładu wyników dla danego roku studiów. Dotyczy to tylko studentów lat I, II i III ze względu na dużą liczbę egzaminów i zaliczeń na tych rocznikach.

Stypendia mają formę zniżki w czesnym i przyznawane są na rok. Ich wysokość dla danego rocznika jest każdorazowo ustalana przez Komisję w zależności od rozkładu najlepszych wyników.

Stypendia twórcze

§ 5

Stypendia twórcze przyznawane są na wniosek dziekanów i prorektora ds. studenckich przez komisję w tym samym składzie, co w przypadku stypendiów naukowych.

Stypendia twórcze przyznawane są za nagrodzone wystąpienia na Sesjach Naukowych, autorski współudział w badaniach naukowych oraz twórczość naukową, literacką i dziennikarską.

§ 6

Dodatkowym warunkiem otrzymania stypendium twórczego jest:

uzyskanie po zaliczeniu roku studiów średniej ocen co najmniej 4.00 z egzaminów i co najmniej 4.00 z zaliczeń;

wzorowe wypełnianie obowiązków studenta określonych w regulaminie studiów.

§ 7

Stypendium twórcze nie może być przyznane studentowi powtarzającemu rok studiów lub przebywającemu na urlopie.

• Syla

Od tego roku akademickiego jest jeszcze stypendium w postaci kaski z MEN.
    To jest najbardziej realne- tak sądze.

W tym roku przyznano je wszystkim studentom, którzy mieli srednia przynajmniej 4,5 oddzielnie z zaliczen i oddzielnie z egzaminow. Kwota którą dostajemy miesiecznie to 350; , niby nic a cieszy!
  • Syla

Co ja gadam, że nic - to w końcu prawie jeden semestr nauki gratis!
  • tita

a ja nienawidzę naszej komunistycznej szkoły... wszystkim po równo tralalala... jakbym była na której kolwiek państwowej uczelni to bym dostawała 800 zł... chlip chlip...
    życie jest niesprawiedliwe;)
  • Syla

I tu Tituś zgadzam sie z Tobą, jak usłyszałam ze na zarządzaniu na UW daja po 850; to mi tchu zabrakło!
  • tita

no bo oni tam maja wszędzie stopniowane stypendium... moja siostra ma na SGGW średnia cos ponad 4 niewiele i dostaje sto pare zł... co prawda oni nie mają 6... ale i tak mi by przypadalo to stypendium koło 800... kurna;)
  • Anonim

a ja osobiscie nie narzekam! :)
    350 to niezla kasa, ja sobie odkladam na egzotyczna podroz..
    i te menowskie stypendia dostaje sie tez na IV i V roku-cos dla ciebie pat!

ps.wole studiowac psychologie i dostawac tyle niz na zarzadzaniu sie meczyc; p
  • Bartek

Ludzie, 350 zł, co miesiąc nowe buty, albo książki, albo co tam ktoś jeszcze chce. Dla mnie super. Nie trzeba się denerwować na VISa, a stypendium MEN można łatwiej zdobyć.
  • tita

ja mam VISa... i co z tego??? nic a nic mi to nie daje... dzień wczesniej się zapisuje... gdyby nie to, że akurat z VISem tak się złożyło, ze mam to celowo napewno bym się specjalnie nie starała... ehhh

a 350 zeta to zawsze coś i to całkiem fajne coś....
  • Maciek

mam pytanie czy to stypendium menu mozna ubiegac sie dopiero po roku i czy liczy sie srednia ze wszystkich egzaminow to znaczy tych za semestr zimowy i letniii
    ???
  • Anonim

eeeeeeee! zaraz ja mam powyzej 4,5!!!! gdzie sie zglasza po pieniadze???? :)
  • rybakowa królowa

no wlasnie mnie tez to interesuje ale podejrzewam ze biora pod uwage caly rok mam racje???

tu prosze o komentarz was kochane starszaki;)))

a i jeszcze jedno o co chodzi ze srednia z zaliczen?????
    jak to sie liczy???
    przeciez zal. to zal!!!!!
  • Maciek

ja nie wiem przeczytalem w na jedny forum ze jest cos takiego jak stypendium MEN i pytam dlatego jakie obowiazuja zasady
  • Bartek

Co rok, średnia z egzaminów i zaliczeń oddzielnie powyżej 4.5(lub równo). Mam rację?
  • Grono.Net

nie może być równo 4.5. musi byc powyzej choc 0.01. Znajoma miala z zaliczen pow. 5.0, a z egzaminow rowniutenko 4.5 i nie dostala tych 350,-.
  • Anonim

czyli jak utrzymam do konca roku to zasilek na wakacje? ok
  • ankap

hmm na wakacje to chyba nie
    oni daja w pazdzierniku z wyrownaniem
  • Anonim

dowiadujesz sie o tym stypendium pewnego pieknego dnia gdy na twoja swpsowska skrzynke przychodzi wykaz wszystkich nr.albumu ktore to stypendium dostaly..

wiec nie martwcie sie..jak bedziecie mieli to sie o tym dowiecie!tylko sprawdzac skrzynke, jak to u nas :P
  • Bartek

na wakacje nie. Tylko przez 10 miesięcy. Czyli w sumie 3500zł.
  • 1
  • 2
| |

czyli... Szkoła Wyższa Patologii Społecznej, Szkoła Wyższa Psycholi i Świrów, a wszystko t...

Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (7)