-
M G
o co chodzi z tymi jezykami ktore podobno sa nowoscia na swps..mozna z nich robic specjalizacje ?wybrac sobei jako przedmiot?czy jako cos dodatkowego?i czy jest to jedynie na psych stosunkow miedzykulturowych>?jak to wogoole z tym jest..ja zorbilam, sobie rok uciech i zaabw i narazie na swps mnienie ma i niemoge zdecydowac sie miedzy psychologia spoleczna a stosunmkow miedzykulturowych -a z jezykiem szwedzkim akurat chetnie bym sie zzapoznala.. -
Anonim
z tego co zrozumialam to te wszystkie jezyki sa tylko dla osob na miedzykulturowych
ja chetnie bym wziela hiszpanski jako fakultet, ale dla osob na psych. spolecznej sie nie da ): -
tita
o, ja widze ola że Ty coś wiesz... czyli, ze w ogóle opcja z hiszpańskim jest dla któregoś kierunku dostępna?? No bo skoro można załtwić sobie francuski w ramach fakultetów, to w takim razie hiszpańki też by można pewnie wywalczyć... -
Anonim
wiem, ze znajoma chodzi na hiszpanski w ramach albo filologii albo miedzykulturowej (niestety mam luki pamieci)
musialabym sie doinformowac, bo mysle, ze nie bylabym jedyna chetna aby podszlifowac ten piekny jezyk (: -
-
tita
hmmm... to trzeba się koniecznie dowiedzieć co i jak, a potem zasypać ich podaniami... uwielbiam opodaniowywać naszą szkołę...szczególnie, że sami nas do tego zmuszają... -
Anonim
nalezy to uskutecznic; ) szkoda tylko, ze bss jest wiecznie zamkniete -
victoire defaite
mi sie wydaje ze ten norweski itd jest tylko dla filologii angielskiej noi moze dla miedzykulturowej
jesli chodzi o hiszpanski,fr,włoski to są tez tylko dla filologii i dla psych społecznej po angielsku(zamiast ang tak jakby) -
tita
a propos dyskusji czy można sobie wziąć język, zapytałam naszych specjalistów. Oto odp.:
powinna Pani napisać podanie poprzez internetowy system podań:
http://www.swps.edu.pl/podania/
wybierając typ podania: podjęcie decyzji w sprawie fakultetów.
I żadnej odpowiedzi na moje pytania właściwie... ale cóż...
Podanie złożyłam (jego treść to 1 zdanie;))... jak mi odpowiedzą w ciągu 30 dni to i tak już pewnie będzie po zapisach...
kocham SWPS:) -
dark violet
filologii skandynawskiej na sciezce norweskiej w tym roku nie bedzie;( musze isc na szwedzka -
K.
Może z was ktoś lepiej się orientuje jak jest ze szkoła językową na naszej uczelni... bo mi zależy żeby od tego roku zacząć się uczyć norweskiego ( nie jako studia filologiczne tylko tak dla siebie)...tylko szczerze mówiąc nic nie "łapie" z informacji podanych na stronie, a na uczelnie niestety w najbliższych dniach nie mam możliwości dotarcia.
A tu może ktoś się znajdzie, kto wie jak to działa i powie czy w ogóle u nas warto czy lepiej iść gdzie indziej.
Pozdrawiam K.
-
Anonim
>ola. napisała:
>z tego co zrozumialam to te wszystkie jezyki sa tylko dla
>osob na miedzykulturowych
>
>ja chetnie bym wziela hiszpanski jako fakultet, ale dla osob
>na psych. spolecznej sie nie da ):
ot popieram, też się zastanawiałem czy można się hiszpańskiego uczyć... -
Orzech Ziemny
jest filologia hiszpańska- z tego, co wiem, to mają tam naprawdę intensywny kurs hiszpańskiego na 1 roku. może by się dało na sam język zapisać, a resztę przedmiotów sobie darować... może tak się da, ciekawe ile by kosztowało.. -
Anonim
Hm, intensywny to mnie chyba nie bawi, jako że wolę się jednak bardziej poświęcić pierwszemu roku społecznej. -
Anonim
Język Szwedzkiego - KURS PODSTAWOWY (A1)
tryb normalny:
obejmuje 50h lekcyjnych (45 min), zajęcia 2 razy w tygodniu po 2 h lekcyjne w godzinach popołudniowych, przewidywany czas trwania zajęć - ok. 3 miesiące z przerwami na dni świąteczne
Terminarz:
wtorek i czwartek od 16:30 do 18:00 Grupa podstawowa A1
Planowany termin rozpoczęcia zajęć:
ok 03.12.2008r. (kurs podstawowy i weekendowy)
Cena: 450zł
(istnieje możliwość płatności Ratalnej - bez prowizji)
Cena obejmuje koszt prowadzenia zajęć językowych oraz materiały szkoleniowe dla każdego uczestnika.
Osoby kontynuujące u nas naukę na wyższych poziomach są uprawnione do zniżek w opłacie za kurs.
Zapewniamy Państwu:
- Wykwalifikowanych lektorów z doświadczeniem w prowadzeniu zajęć wśród różnych grup wiekowych, nawet native speaker’ów
- Zajęcia w małych grupach, maksymalnie 15 osobowych
- Zajęcia w przyjaznej, miłej atmosferze
- Pomoc w nadrobieniu programu w przypadku nieobecności na zajęciach
- Przybliżenie nie tylko języka, ale również kultury i obyczajów danego kraju
Zajęcia odbywają się w centrum Warszawy przy Metrze Politechnika.
Dokładna lokalizacja: Politechnika Warszawska, Wydział Inżynierii Środowiska
DOKŁADNE INFO znajdziesz w Naszej STREFIE:
http://grono.net/forum/2354771/0/
lub na stronie WWW
http://www.katedra.edu.pl