- 1
- 2
-
Anonim
Niestety poziom wiedzy motoryzacyjnej naszego społeczeństwa jest dramatycznie niski. W najnowszym numerze Motoru jest wzmianka o I rundzie Toyo Drifting Cup (która była jednocześnie pierwszą rundą KoE). Oprócz błędów merytorycznych (klasyfikacja końcowa) i zmroził mnie tytuł - "Palenie gumy po polsku". Jak bardzo trzeba być opoznionym, żeby coś takiego napisać? Oceńcie sami... -
**GAWRON**
To jest normalka, jak ktoś o czymś pisze i nie ma pojęcia o czym to tak wychodzi. Tak było bo nie wiem czy jest (nie czytam już) w BMW TRENDS, wszystko tam mylili, nowe 5 z nową 7! M z Alpiną, po tym zwątpiłem w ich wiedze. A wracając do tematu to dla niektórych "chodzenie bokami" zawsze będzie sie kojarzyło z katowaniem samochodów i paleniem gum. -
Marlon
Ostatnio mnie zraził magazyn ClassicAuto - w artykule o hamulcach twierdzą, że dobrze jest wymienić płyn hamulcowy DOT3 na DOT4 lub DOT5. Gdyby napisali DOT5.1 byłoby dobfrze, ale DOT5 to zupełnie inna bajka, wymaga chociażby wzmocnienia przewodów.
Drugi błąd - stwierdzenie że nie warto lać płynu Castrol SRF, bo chłonie wodę bardziej niż inne :-/ Może i tak, ale to płyn z zasady wymagający częstszych wymian i o wyższej temperaturze wrzenia. (o cenie się nie wypowiadam) -
-
Anonim
Czym innym jest opinia (vide płyny hamulcowe) czy nawet drobny błąd (zdarza się najlepszym), a czym innym całkowita ignorancja w temacie. To tak, jakby komentując mecz piłki nożnej nazywać uparcie piłkę krążkiem... Niestety nie mając zielonego pojęcia o czym się pisze nie powinno się podejmować tematu. Amatorszczyzna...eh... -
Anonim
Jeśli ktoś pragnie zwrócić uwagę dziennikarzom Motoru, że drifting to jednak nie palenie gumy proponuję zrobić tak jak ja i wysłać maila na adres redakcja@motor.com.pl. Może pomoże? Może będzie jakiekolwiek sprostowanie? -
Marlon
>Ju-beusz napisał
>Czym innym jest opinia (vide płyny hamulcowe) czy nawet
>drobny błąd (zdarza się najlepszym), a czym
>innym całkowita ignorancja w temacie.
Hymm... nie do końca. Akurat w tym temacie to tak jakby powiedzieć: nalej sobie oleju roślinnego do silnika, będziesz miał super smarowanie.
Akurat w przypadku driftingu - dobrze, że w ogóle coś piszą.
>Amatorszczyzna...eh...
Niestety, fakt.
-
K T
D R A M A T!!!!
niestety, spotkalem sie z odpowiedzia jednej OGROMNEJ firmy - "miedzy nami" "... sory ale wiesz co... nie wchodzimy w Palenie Gumy bo to .. sam wiesz... " Zalamalem sie wtedy... ale moze kiedys dotrze do ludzi czym jest Drifting... oby...
Maila juz wysylam.
pzdr -
Marlon
-
K T
hehehe Nie. JC chcialo mnie sponsorowac za 5 litru wspanialego oleju!!! hahahahah albo za znizke na akcesoria, gdzie bez naklejek mam dostep do takich samych cen. SMIECH NA SALI. Oczywiscie oklejenie calego auta!! ROTFL
Akurat to byl spory koncern paliwowy, ale rozmowy nie sa do konca zamkniete, wiec nie powiem ktory :) maja byc przedstawiciele 3maja na bemowie zeby sie przekonac ze to nie jaranie lacza; )
pzdr -
Gruby lost in the world
Łatwiej będzie o sponsora jak wyjdzie juz F&F3 to powiesz poprostu panie idz se zobacz jak wygląda i niegadaj gupot :). hehe -
Lukasz
Widzialem przedwczoraj trailer F&F i moge sie zalozyc o co tylko ktos chce ze tak jak po jedynce swiat sie zajaral 1/4 mili i wszyscy zachcieli byc streetracerami, tak po 3ce drifting stanie sie nowa religia wielu.. niestety w naszych polskich warunkach czuje ze bokiem glownie beda chodzily poldki , maluchy, no i wszystkie drechy w swoich starych betach... (tylko nie podnoscie lamentu ze tu jade komus, bo nie o to chodzi - wiemy o jaki typ ludzi mi chodzi - a fanem bmw jestem ogromnym ) tylko ze to chodzenie bokiem w zakretach zapewne ograniczy sie do palenia gumy po okregu o promieniu dlugosci wlasnego samochodu...
Ale fakt latwiej bedzie gadac z ludzmi "nie w temacie" delikatnie mowiac.. Wiec nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo czy jakos tak; )
P.S. F&F na straszna bajke sie zapowiada ale efektowna.. wiem ze OT ale dla zainteresowanych: http://www.apple.com/trailers/unive... a jesli admini uznaja ze to opor OT to prosze swobodnie wywalic :) -
Kuba
>Tery napisał
>hehehe Nie. JC chcialo mnie sponsorowac za 5 litru
>wspanialego oleju!!! hahahahah albo za znizke na akcesoria,
>gdzie bez naklejek mam dostep do takich samych cen. SMIECH
>NA SALI. Oczywiscie oklejenie calego auta!! ROTFL
>
>Akurat to byl spory koncern paliwowy, ale rozmowy nie sa do
>konca zamkniete, wiec nie powiem ktory :) maja byc
>przedstawiciele 3maja na bemowie zeby sie przekonac ze to
>nie jaranie lacza; )
>
>pzdr
3 maja? to fajnie, bo mamy 9; ) :P -
Specter
-
-
Gruby lost in the world
-
Specter
-
Gruby lost in the world
-
Pan Pit.
-
Romek
a ja słyszałem że zawody Driftingowe nie mają się jednak odbyć w Wawie - to jak to jest w końcu ? -
KOSMITA
musza byc!! czekam na nie megadługo
a co do tematu maila tez poslalem. -
Anonim
Odbędą się w Warszawie, najprawdopodobniej jednak pod koniec czerwca.
- 1
- 2