- 1
- 2
-
soomsiad
hejka
mam do sprzedania skylina 94 rok moc ok 350 kucykow zaczepista maszyna mam go pol roku i chce r34 lub gtr wiec tego sprzedaje
tych maszyn jest chyba mniej niz 10 w polsce moj byl 6-lub 7. mechanicznie cudo przyjechalem nim osobiscie z anglii i jechal na wlasnych kolach, mega uczucie wpelni prawdziwa legenda . mechanicznie nie mam nic mu do zarzucenia wizualnie kilka mini rysek glownie bo jest obnizony. czekam na kontakt
zdjecia w mojej galerii pozniej doloze wiecej
ps auto jest w gdynii -
BARTEK
a może jakaś cena, przebieg?? czy tak na słowo honoru wszystko. i żadnych zdjęć w twojej galerii nie ma. -
Anonim
-
BARTEK
-
-
k
-
Anonim
-
BARTEK
>michael7s napisał
>troche nie fair takie banowanie.
>
>
>i ma zdjecia w profilu, nawet 2.
jak wystawiał ogłoszenie to nie miał -
RIKOPOLAND
-
Anonim
Już są zdjęcia, ogłoszenie wprawdzie nie w tym dziale, ale ok. Ban zdjęty. -
soomsiad
sorki
zdjecia dodawalem ale nie zaakceptowalo a skapnolem sie o tym nastepnego dnia :)
co do przebiegu jak ostatnim razem patrzylem to bylo 82034 km i od tamtego czasu przejechalem nim moze 100 km wiecej. cena powiem w ten sposob mieszkam w anglii wiec nie mam czasu nim jezdzic pozatym jak pisalem chce r34 gtst lub r33 gtr cena jest rowna kosztom zakupu w lipcu + kosztom sprowadzenia czyli wtedy wynioslo mnie to 32 tys zl z groszem. przy czym tak jak wspominalem przyjechal na wlasnych kolach ze mna za kolkiem i powiem ze niezapomniane uczucie i swietna zabawa jak wracalem 2 tygodnie pozniej do anglii alfa 156 to sie nudzilem :)co do opisu
mowisz masz :) sorki jezeli zly dzial ale myslalem ze w street racinig bedzie sii:
Nissan Skyline R33 Gts-t 2,5 Turbo
Auto ma komplet dokumentow
V5 dowod rejestracyjny
MOT czyli przeglad wazny do maja 2008
i tax czyli oplacony podatek za auto
Zacznijmy od dobrych stron :)
- Pelen fabryczny bodykit
- 2 czesciowe alufelgi 17' TRY-FORCE
235/40 przod
255/40 tyl
- Intercooler od modelu GT-R (najszybszego z serii) zamontowany dodatkowo
- Re mapowany ECU
- Zawieszenie HKS z mozliwoscia regulowania wysokosci zawieszenia
- Filter powiewtrza APEXi
- GReddy zawor upustowy
- SILENCER wydechu APEXi (mozliwosc wyciszania wydechu z pozycji kierowcy)
- HKS electronic boost controller ( kontroler doladowania - pozwala na zwiekszenie doladowania nawet do 1,8 bara)
- dodatkowy zegar doladowania firmy APEXi
- HKS TURBO TIMER - Pomaga schlodzic Turbo
- galka zmiany biegow firmy RAZO
- MD/CD/RADIO STereo firmy ECLIPSE - na 6 plyt i mini dysk.
- Przyciemnione tylne szyby
Auto posiada moc 350 km + tzn w zaleznoci od tego jak ustawimy poziom doladowania osiaga min 350 km i ponad, nie mialem niestety czasu zrobic testu na hamoni
Tapicerka jest w bdb stanie bez przypalen rozdarc lub pekniec
Orginalne dywaniki SkYLINE w BDB stanie
Auto chodzi jak Marzenie silnik i skrzynia biegow w BDB STANIE, nie ma dymu albo niepokojacych odglosow z silnika
Nowe oryginalne sprzeglo z dociskiem zostalo zamontowane posiadam rachunki i zdjecia z montarzu w listopadzie
Uszczelka pod kolektorem wymienione
AUTO JEST SWIETNYM EGZEMPLARZEM DO DRIFTU LUB NA 1/4 MILI NIEMOWIAC JUZ O TYM ZE DAJE NIEPOWTARZALNE WREAZENIA PODCZAS JAZDY ULICZNEJ
PRZEJECHALEM NIM PONAD 2500 KM W TYM PODROZ Z ANGLII
A TERAZ CZAS NA ZLE STRONY :)
Prosze miec na uwadze ze to auto ma 13 lat
- blacharka - przedni zderzak ma kilka zadrapan od kamieni i nierownych drog glownie przez bycie obnirzonym
- jest mala rysa na masce
- farba na lusterkach lekko wyplowiala
Wnetrze
kierownica, kskora hamulca recznego i dzwigni zmiany biegow sa wytarte wynikajace z normalnego uzywania auta
W razie pytan prosze o kontakt ze mna :
00447969127772
lub panem Kuba pod nr 664770666
Auto jest na terenie Polski w Gdynii mozna je obejrzec w kazdym momencie poniewaz jest osoba ktora je udostepnia
pozdrawiam ju-by
p.s. jezeli jeszcze jakies pytania z checia odpowiem
bede w pl od 29 grudnia do 3 stycznia wlacznie -
BARTEK
>soomsiad napisał
cena jest rowna kosztom zakupu w lipcu + kosztom
>sprowadzenia czyli wtedy wynioslo mnie to 32 tys zl z
>groszem. - CZYLI TERAZ JAKIEŚ 29 TYS. BO FUNT SPADŁ DO TEGO TRZEBA DOLICZYĆ KOSZTY PRZEKŁADKI + CZĘŚCI
>i tax czyli oplacony podatek za auto - ALE TYLKO W ANGLII CO W POLSCE NIKOMU SIĘ NIE PRZYDA BO PODATEK TRZEBA ZAPŁACIĆ TUTAJ
>Auto posiada moc 350 km + tzn w zaleznoci od tego jak
>ustawimy poziom doladowania osiaga min 350 km i ponad, nie
>mialem niestety czasu zrobic testu na hamoni - SKORO NIE HAMOWAŁEŚ TO SKĄD WIESZ JAKĄ MA MOC?
-
soomsiad
>BUJANY® PUERTO WuWuA napisał
>>soomsiad napisał
> cena jest rowna kosztom zakupu w lipcu + kosztom
>>sprowadzenia czyli wtedy wynioslo mnie to 32 tys zl z
>>groszem. - CZYLI TERAZ JAKIEŚ 29 TYS. BO FUNT SPADŁ DO
>TEGO TRZEBA DOLICZYĆ KOSZTY PRZEKŁADKI + CZĘŚCI
- tak ale licz koszty utrzymania auta przez ten czas a nie stoi on pod drzewem tylko jest garazowany na podziemnym parkingu strzezonym zi jest odpalony i jezdzony raz na tydzien
co do przekladki niekoniecznie poniewaz ja teraz mojego chce rejestrowac i dostac odstepstwo ze wzgledu ze mam go pol roku
i bedzie rejestrowany jako mienie przesiedlencze, dodatkowym aspektem jest ze te auta byly robione tylko na japonie wiec nie ma wersji r33 z kierownica po naszej stronie (coprawda doszly mnie sluchy o sztukowych egzemplarzach robionych na zamowienie ale jakos nikt ich nie widzial dopiero r34 gtr widzialem z kierka po naszej ale tak samo na zamowienie i podobno jest ich kolo 10 na swiecie0 wiec oficjalnie mamy auto nieprodukowane z kierownica po naszej stronie, osobiscie nie chce przekladac bo byly by to czesci od 200sx czyli po przerobce nie bylo by juz to samo chyba ze ktos chce miec auto tylko do jezdzenia i pokazywania sie ja wole miec oryginal i wykorzystywac jego wlasciwosci jezdne w pelni . jezeli bedzie na polskich blachach z odstepstwem wbitym w dowodzie cena bedzie inna gosc z wladka zyczy sobie za swojego 45000 do negocjacji na polskich po przekladce ja bede chcial pewnie kolo 39000 zl wtedy
>>i tax czyli oplacony podatek za auto - ALE TYLKO W ANGLII
>CO W POLSCE NIKOMU SIĘ NIE PRZYDA BO PODATEK TRZEBA
>ZAPŁACIĆ TUTAJ
- to info dla osob ktore by chcialy jezdzic na terenie polski na angielskich rejestracjach nadal wystarczy tylko ubezpieczyc go a tax po to wszystko bylo po legalu bo w razie wypadku lub czegos w tym stylu wyplaca kase a bez tego nic nie dostaniesz ale pewnie to wiesz skoro siedzisz w londynie :)
>>Auto posiada moc 350 km + tzn w zaleznoci od tego jak
>>ustawimy poziom doladowania osiaga min 350 km i ponad,
>nie
>>mialem niestety czasu zrobic testu na hamoni - SKORO NIE
>HAMOWAŁEŚ TO SKĄD WIESZ JAKĄ MA MOC?
>
fakt nie hamowalem auta jednagrze opinia o mocy oparta jest na slowach poprzedniego wlasciciela ktory jest importerem i kolesi z Redline Imports z Hadleigh essex ktorzy sa specami od jdm zajmuja sie ich importem z japonii, serwisem podkrecaniem ich, ocenili ze z tymi modyfikacjami co ma pod maska powinien wyciskac min 350 jak nie wiecej przy zwiekszonym doladowaniu a ustawia sie je u mnie dzieki turdo boost controler HKS z kolumny kierownicy .
wersje ta potwierdzili takze goscie z klubu skylina z southend ktorzy ciskaja maszynkami po 500 km
pozdrawiam
-
BARTEK
>soomsiad napisał
>- tak ale licz koszty utrzymania auta przez ten czas a nie
>stoi on pod drzewem tylko jest garazowany na podziemnym
>parkingu strzezonym zi jest odpalony i jezdzony raz na
>tydzien
NIKT NIGDY NIE ZWRÓCI CI ZA TO ILE PIENIĘDZY WŁOŻYŁEŚ W AUTO I ILE KOSZTUJE CIĘ JEGO UTRZYMANIE TO W NAWIĄZANIU DO TWOJEJ ARGUMENTACJI, JA NIE TWIERDZĘ ŻE CENA JEST ZŁA...
>
>- to info dla osob ktore by chcialy jezdzic na terenie
>polski na angielskich rejestracjach nadal wystarczy tylko
>ubezpieczyc go a tax po to wszystko bylo po legalu bo w
>razie wypadku lub czegos w tym stylu wyplaca kase a bez tego
>nic nie dostaniesz ale pewnie to wiesz skoro siedzisz w
>londynie :) O ILE MI WIADOMO TO NIE UBEZPIECZYSZ AUTA W POLSCE SKORO JEST ZAREJESTROWANE ZA GRANICĄ ALE MOGĘ SIĘ MYLIĆ A JEŻELI KTOŚ Z POLSKI CHCIAŁBY JE UBEZPIECZYĆ TUTAJ (CZYLI W ANGLII) TO ZJADŁA BY GO TA CENA DLA PRZYKŁADU PODAM BO OSTATNIO SPAWDZAŁEM TAKĄ OPCJĘ: BMW E30 2.5L 90R. TRZYMANY NA PARKINGU STRZEŻONYM, ROCZNY PRZEBIEG DO 1000 MIL CZYLI ZNIŻKI ZA TO, PRAWO JAZDY POWYŻEJ 10 LAT CZYLI KOLEJNE ZNIŻKI, PŁATNE JEDNORAZOWO ITD. CENA 1500f)
-
Miśku
auto ubezpieczy bez problemu w PL w PZU na 31dni po tym okresie moze przedluzyc na kolejne 31 itd. (na legalu) bez stresu -
BARTEK
>J4NK1 napisał
>auto ubezpieczy bez problemu w PL w PZU na 31dni po tym
>okresie moze przedluzyc na kolejne 31 itd. (na legalu) bez
>stresu
a jaki koszt takiego miesięcznego ubezpieczenia w polsce? -
Anonim
bujany, to gdzie ty mieszkasz, ze insurance tyle? o ile pamietam to zachodni Londyn, wiec ubezp. tansze troche.
cos zle szukales, bo na taki samochod z 90r to max 800-900, a z takimi znizkami powiedzialbym 450.
co do tego skylina to kolego nie wiesz, co znazy przekladka w samochodzie do ktorego nie istnialy nigdy czesci.
To nie tylko deska (ktorych nie ma nigdzie do kupienia, ostatnio kupilem taka w Stanach). Mnostwo innych czesci, bardzo duzo pracy, kilka czesci na zamowienie zrobic trzeba.
W PL sa dwa przelozone R33, Jarkowy i MiszaGT (moj kumpel).
No chyba, ze jednak ktos zechce jednak jezdzic RHD, ktore jest wygodniejsze niz po europejskiej :)
Co do ubezpieczenia to potwierdzam, ze jest jak mowi, choc PZU juz sie wycofalo z tego.
Z tym mieniem przesiedlenczym to cos sie komus pomylilo. Jakie mienie, w Uni jestes, a Unia polega na wolnym przeplywie uslug i dóbr. Nie ma juz "mienia" od lat. -
soomsiad
z mieniem chodzi tylko i wylacznie o kolejny argument do faktu aby go nieprzekladac no i + dla mnie nie bede musial placic akcyzy
aby zarejestrowac go po legalu trzaeba miec wbite w dowodzie odstepspstwo od art 66 ktory mowi wyraznie ze aby auto bylo dopuszczone do ruchu drogowego w pl musi miec kierownice po lewej stronie
tak jak wspomnialem chce miec to auto po pelnym legalu zrobione z tym odstepstwem w dowodzie, nie ma wiekszego problemu aby np zarejestrowac go i jak to sie mowi zapomniec wspomniec o kierownicy z drugiej strony i na przegladzie przy rejestracji podplacic kogos tatakie cos to w kazdej chwili moge zalatwic. Problem w tym ze jak trafisz upierdliwego policjanta doczepi sie i za brak odstepstwa w dowodzie zrekfiruje auto i wtedy mozna juz tylko pomachac na dowidzenia
trzeba pisac pismo do ministerstwa transportu moje argumenty bede proste
- jdm czyli auto produkowane tylko na japonie czyli brak wersji z kierownica po naszej stronie
- brak oryginalnych czesci do przelozenia kierownicy na chrzescijanska strone co zmusza do uzycia czesci z innych modeli i
po pierwsze ingeruje w uklad jezdny auta ktory jest oparty na 2 osiach skretnych tylnej i przedniej wiec ingerencja w uklad przedniej osi spowoduje utrate synchronizacji osi przedniej z tylna czyli auto utraci fabryczne parametry i moze spowodowac powazne zagrozenie w ruchu drogowym.
po drugie w momencie zmiany deski i reszty auto utraci swoja wartosc kolekcjonerska poprzez zmiany od stanu orginalnego
- mala liczba egzemplarzy
- udokumentowane historyczne osiagniecia modelu
- posiadanie w celu kolekcjonerskim i do sportu czyli potencjalnie maly roczny przebieg ( a prawda taka ze jezdzisz ile chcesz)
i to tak jak mowilem ze auto posiadam od pol roku wiec kolejny atut zeby starac sie o dopuszczenie go jako ze pojazd specjalistyczny poniewaz jestem obywatelem polski a auto przedstawia dla mnie wartosc sentymentalna
ta ostatnia opcja to pierdola chodzi glownie o nie placenie wiekszych oplat ale tez moj rzeczoznawca stwierdzil ze im wiecej takich argumentow tym lepiej
a no i ostatnia najwazniejsza rzecz
pan z lodzi podobno czlonek blue cafe ma dokladnie takiego samego jak moj ten sam kolor nawet felgi i tu niespodzianka polskie blachy a kierownica po prawej i ma twardy dowod
co do ubezpieczenia zalezy od miejsca gdzie mieszkasz mi powiedzieli 150 funtow u mnie w southend bez znizek bo nie mialem papierow z pl. i 25 lat
pozdrawiam
-
Miśku
>soomsiad napisał
>z mieniem chodzi tylko i wylacznie o kolejny argument do
>faktu aby go nieprzekladac no i + dla mnie nie bede musial
>placic akcyzy
>
>aby zarejestrowac go po legalu trzaeba miec wbite w dowodzie
>odstepspstwo od art 66 ktory mowi wyraznie ze aby auto bylo
>dopuszczone do ruchu drogowego w pl musi miec kierownice po
>lewej stronie
>
>tak jak wspomnialem chce miec to auto po pelnym legalu
>zrobione z tym odstepstwem w dowodzie, nie ma wiekszego
>problemu aby np zarejestrowac go i jak to sie mowi zapomniec
>wspomniec o kierownicy z drugiej strony i na przegladzie
>przy rejestracji podplacic kogos tatakie cos to w kazdej
>chwili moge zalatwic. Problem w tym ze jak trafisz
>upierdliwego policjanta doczepi sie i za brak odstepstwa w
>dowodzie zrekfiruje auto i wtedy mozna juz tylko pomachac na
>dowidzenia
>
>trzeba pisac pismo do ministerstwa transportu moje argumenty
>bede proste
>- jdm czyli auto produkowane tylko na japonie czyli brak
>wersji z kierownica po naszej stronie
>
>- brak oryginalnych czesci do przelozenia kierownicy na
>chrzescijanska strone co zmusza do uzycia czesci z innych
>modeli i
>po pierwsze ingeruje w uklad jezdny auta ktory jest oparty
>na 2 osiach skretnych tylnej i przedniej wiec ingerencja w
>uklad przedniej osi spowoduje utrate synchronizacji osi
>przedniej z tylna czyli auto utraci fabryczne parametry i
>moze spowodowac powazne zagrozenie w ruchu drogowym.
>
>po drugie w momencie zmiany deski i reszty auto utraci swoja
>wartosc kolekcjonerska poprzez zmiany od stanu orginalnego
>
>- mala liczba egzemplarzy
>
>- udokumentowane historyczne osiagniecia modelu
>
>- posiadanie w celu kolekcjonerskim i do sportu czyli
>potencjalnie maly roczny przebieg ( a prawda taka ze
>jezdzisz ile chcesz)
>
>i to tak jak mowilem ze auto posiadam od pol roku wiec
>kolejny atut zeby starac sie o dopuszczenie go jako ze
>pojazd specjalistyczny poniewaz jestem obywatelem polski a
>auto przedstawia dla mnie wartosc sentymentalna
>
>ta ostatnia opcja to pierdola chodzi glownie o nie placenie
>wiekszych oplat ale tez moj rzeczoznawca stwierdzil ze im
>wiecej takich argumentow tym lepiej
>
>a no i ostatnia najwazniejsza rzecz
>pan z lodzi podobno czlonek blue cafe ma dokladnie takiego
>samego jak moj ten sam kolor nawet felgi i tu niespodzianka
>polskie blachy a kierownica po prawej i ma twardy dowod
>
>co do ubezpieczenia zalezy od miejsca gdzie mieszkasz mi
>powiedzieli 150 funtow u mnie w southend bez znizek bo nie
>mialem papierow z pl. i 25 lat
>
>pozdrawiam
>
hmm clever; ) -
soomsiad
heheh
clever moze tak w kazdym innym kraju by to przeszlo bez problemu
ale w polsce wdszystko sie moze zdazyc miejmy nbadzieje ze sie uda
w styczniu bede wysylal ta specyfikacje z prosba o odstepstwo i miejmy nadzieje ze bedzie rozpatrzona z pozytywnym aspekcie powem szczerze chce sprowadzac ich wiecej nie dla niewiadomo jakiego zysku tylko dla fanatykow ktorych te auta sa pasja
mojego staram sie utrzymywacv w jak najlepszym stanie bo chodzi mi o to by osoba ktora go odemnie kupi byla zadowolona a nie miec opinie czlowieka ktory sciaga szroty
pozdrawiam
kkb -
BARTEK
>michael7s napisał
>bujany, to gdzie ty mieszkasz, ze insurance tyle? o ile
>pamietam to zachodni Londyn, wiec ubezp. tansze troche.
>cos zle szukales, bo na taki samochod z 90r to max 800-900,
>a z takimi znizkami powiedzialbym 450.
w11 4dx:) i naprawdę tyle mi krzyknęli, wiek powyżej 27 lat żadnych pnktów karnych, żadnych kolizji, przebieg do 1000 mil rocznie i trzymany na parkingu strzeżonym, poszukam link to ci podeślę
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne