- 1
- 2
-
Spadam
http://ww6.tvp.pl/5321,200705225017...
Dzis zginal mlody, bogu ducha winny motocyklista. Zostal zepchniety przez kierowce renault megane wprost na latarnie, co skonczylo sie natychmiastowya smiercia.
Generalnie akcja jest taka: patrzcie w lusterka, miejcie na wzgledzie to, ze motocyklisci rowniez poruszaja sie po drogach, a to, co dla Was jest drobna stluczka, dla nich moze skonczyc sie tragicznie. Jesli widzicie, jak moto przeciska sie w korku, nie utrudniajcie, bo po co. Jemu nie jest lepiej - Wy macie klime, radio, mozecie sie napic i zapalic.
W razie niebezpiecznej sytuacji wy depniecie hebel i juz - motocyklisa musi myslec o wszystkim, nawet o trasie hamowania, by nie hamowac na bialych liniach, piachy, wybojach, czy innych tego typu akcjach. Samochod latwiej zmienia kierunek, latwiej sie zatrzymuje i prowadzac go nie trzeba myslec za 30 innych kierowcow...
To nie jest zadna agresja, czy cos... Chodzi o ludzkie zycie. -
Jasiek ®
-
Specter
Wypadaloby tez, zeby motocyklisci byli bardziej uwazni. W weekend majowy prawie sam jednego zdjalem Patrolem. Skrecajac w lewo nie byl nawet laskaw popatrzec, czy z naprzeciwka nic nie jedzie. Przeskoczyl mi przed maska na centymetry, mialem na liczniku 90km\h. Droga prosta na przestrzal w lesie, pomiedzy Lipskiem a Augustowem. Przy tej predkosci po spotkaniu z orurowaniem w terenowce nic by z niego nie zostalo. Takze motocyklisci, wiecej wyobrazni. Blache sie wyklepie, ale ze zdrowiem i zyciem juz nie tak latwo... -
Anonim
>SPeCTeR XTTTГ napisał
>Wypadaloby tez, zeby motocyklisci byli bardziej uwazni. W
>weekend majowy prawie sam jednego zdjalem Patrolem.
>Skrecajac w lewo nie byl nawet laskaw popatrzec, czy z
>naprzeciwka nic nie jedzie. Przeskoczyl mi przed maska na
>centymetry, mialem na liczniku 90km\h. Droga prosta na
>przestrzal w lesie, pomiedzy Lipskiem a Augustowem. Przy tej
>predkosci po spotkaniu z orurowaniem w terenowce nic by z
>niego nie zostalo. Takze motocyklisci, wiecej wyobrazni.
>Blache sie wyklepie, ale ze zdrowiem i zyciem juz nie tak
>latwo...
słuszna uwaga
-
-
Anonim
"tragiczny final sprzeczki"..
Jeśli faktycznie tak było, facet z Renault powinien odpowiedzieć za zabójstwo.. -
J A
nie wiadomo jak było, więc można polemizować,
ale prawda jest taka że wielu kierowców motorów zajeżdża bezczelnie bo się mieści a potem zamula przed maska, lub na światłach wyjeżdża na 'przód' a na zielonym zamula i wk*rwia , a wypadek może być tego następstwem..
_szkoda chłopaka_ -
Anonim
-
Doris.
przykre to...
tym bardziej ze coraz wiecej agresji wsrod kierowcow.... jeden drugiemu robi na zlosc... kazdy przed kazdym sie popisuje...
a przeciez chodzi nam o jedno- o bezpieczny powrot do domu dla nas i naszych bliskich.... -
Anonim
> przykre to...
> tym bardziej ze coraz wiecej agresji wsrod kierowcow.... jeden drugiemu robi na zlosc... kazdy przed kazdym sie popisuje...
> a przeciez chodzi nam o jedno- o bezpieczny powrot do domu dla nas i naszych bliskich....
no tak chodzi o bezpieczny powrot do domku,ale prawda jest taka ze czasem przez kogos kto wlasnie ma zly dzien i chce sie wyszalec na ulicy ktos zupelnie bez winy traci zycie....
-
Anonim
-
Anonim
moze zamiast tu o tym gadac, co po niektorzy powinni sie do tego zastosowac i zmienic taktyke jazdy ?! -
Anonim
jaką "taktykę jazdy" ? :/
ja nie mam żadnej taktyki...
trzeba patrzeć w lusterka i mieć trochę wyobraźni... i to zarówno kierowcy samochodów, motorów i innych pojazdów... -
Anonim
Jak to mawia moja matula:
"...trzeba mieć oczy wszędzie, a nawet w dupie...",
a przede wszystkim głowę na karku nią myśleć. -
<<Majkel>>
szkoda chlopaka
duzo kierowcow nie patrzy w lusterka to fakt, najwiecej chyba kobiet (mimo wszystko), latwo mozna tego doswiadczyc jadac nieco szybciej po trasie... czesto zdarza sie ze nie zjezdzaja i nie widza ze ktos im siedzi na ogonie od minuty.. a skoro nie widza auta to tym bardziej nie zobacza motocyklisty
sam kiedys mialem zdarzenie drogowe z motocyklista ktory nie wyhamowal i wjechal mi w tyl auta, lecz w tym przypadku nie bylo mojej winy, koles poprostu przegial ostro ale na szczescie poza odrapaniami calego ciala nic mu sie chyba wiecej nie stalo (karetka go wziela na wszelki wypadek) i tak prawde mowiac nie tylko kierowcy aut sa winni bo motocyklistow lubi poniesc fantazja... -
Anonim
>Majkel napisał
>szkoda chlopaka
>
>duzo kierowcow nie patrzy w lusterka to fakt, najwiecej
>chyba kobiet (mimo wszystko), latwo mozna tego doswiadczyc
>jadac nieco szybciej po trasie... czesto zdarza sie ze nie
>zjezdzaja i nie widza ze ktos im siedzi na ogonie od
>minuty.. a skoro nie widza auta to tym bardziej nie zobacza
>motocyklisty
>sam kiedys mialem zdarzenie drogowe z motocyklista ktory nie
>wyhamowal i wjechal mi w tyl auta, lecz w tym przypadku nie
>bylo mojej winy, koles poprostu przegial ostro ale na
>szczescie poza odrapaniami calego ciala nic mu sie chyba
>wiecej nie stalo (karetka go wziela na wszelki wypadek) i
>tak prawde mowiac nie tylko kierowcy aut sa winni bo
>motocyklistow lubi poniesc fantazja...
Pewnie, ze tak. Chodzi jedynie, by nie dochodziło do takich sytuacji z naszej strony.
http://wypadek.na.motorze.patrz.pl/
-
Spadam
wlasnie - klasyczny przyklad. Nie wiem, czy to byl isiota, czy naprawde nie widzial, choc nie mial co wyprzedzac, bo do nastepnego samochodu bylo daleko. I wcale predkosc nie duza - zaczelo sie przy 77km/h...
Dla takiego debila nie ma raczej wytlumaczenia -
Anonim
>czachson http://www.alko.glt.pl napisał
>jaką "taktykę jazdy" ? :/
>ja nie mam żadnej taktyki...
>trzeba patrzeć w lusterka i mieć trochę wyobraźni... i
>to zarówno kierowcy samochodów, motorów i innych
>pojazdów...
o tej taktyce mówie g.....; /
niektórzy nie mają zwyczaju spojrzec w lusterka -
Anonim
no wlasnie ale co my garstka ludzi mozemy zrobic??
my wiemy ze trzeba spojrzec gdzie sie tylko da i byc skupionym za kierownica,ale bardzo bardzo duza liczba ludzi jezdzacych po drogach uwaza sie za mistrzow kierownicy a lusterka sa im zupelnie zbędne...
kijem wisly nie zawrocisz...... -
RIKOPOLAND
-
Anonim
Można w sumie sporo zrobić.
A może by tak akcję w stylu "Stop ślepym kierowcom" ?
Było już o % za kierownicą, a to jest kolejny powód wypadków.
Czasem wystarczy się zwyczajnie obejrzeć do tyłu, by uniknąć
kolejnej tragedii...
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne