Streetracing [3403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

>mgr HETMAN vel Makinen napisał
    >mój ojciec jeździ na Potenza RE050A RSC, słabo. Na suchym
    >nieźle ale na mokrym to cieniutko. Ogólnie bez rewelacji.
    >Kiedyś miałem GoodYeara GSD3, bylem zachwycony. I na
    >deszczu i na suchym rewelacja. Minus tych opon to taki że w
    >Pugu 307 1.6 starczały na 25.000 :(
    >
    >Apropo torowych, to mój kolega ma Pirelli Racing i jest
    >nimi zachwycony (opony dopuszczone także do ruchu
    >publicznego)

Przepraszam, a jakie to są Pirelli Racing? Masz na mysli semi-slicki ?
    P Zero Corsa ?

• Anonim

>Mr.Pablo napisał

>Tutaj akurat miałem to na uwadze, ale też dystrybutor opon
    >nadmienił tą różnice i jak sam stwierdził RE50A w
    >indeksie prędkości >300km/h oraz zwiększonej nośności
    >właśnie mają N-approved. Nie wiem czy tak będzie
    >fizycznie, ale zdaje się na niego:)

Nie mam pojecia jak jest w przypadku RE050A, micheliny N-approved sa inaczej oznaczone na sciankach i sa inna pozycja w cenniku.

>Btw, Snowflake to niezly wyjadacz - jak wypada w
    >konfrontacji z 997TT, słyszałem że wcale nie tak
    >tragicznie. Nie miałem jeszcze okazji porównania
    >bezpośredniego tak jak w wypadku R8.

Podobno to jednakowo szybkie auta, nie jezdzilem nigdy 997TT, spotkalem kiedys jedna na A6 ale widac bylo ze auto jest swiezak i kierowca nie bardzo wiedzial co sie dzieje :) Auta sa porywnywalne ale sadze ze feeling jest zupelnie inny.

Co do R8 to mam mieszane uczucia, kosztuje naprawde sporo a rzeczywistosc jest brutalna, to space-frame z g + wiadomy motor :D Nawet klamki sa takie same ...

Co do opon, to jechalismy bialasem, w zeszlym roku w listopadzie do poznania na testy FXS. Prognozy byly fatalne wiec przed wyjazdem dostal komplecik Sotto Zero's 240(w serwisie w wiedniu maja tego spory zapas :D)

Cala droge lalo jak z cebra a jechalismy naprawde potwornie szybko, na letnich rosso's auto nie jest tak 100% pewne w deszczu, te sotto zero to idealnie zimowki na podroze po autostradach w strugach deszczu, na sniegu pewnie tak samo jak gowniane 210 ktore swojego czasu przeklinalem w 4x4 !
  • Anonim

Hmm co do zimówek z wyższej półki zawsze mam zaufanie do Dunlop Wintersport M3 lub 3D, a o Pirelli SottoZero słyszałem też dobre opinie. Nie testowałem ale ufam w jakim sensie użytkownikom:) Co do głębokiego śniegu na to dobre są "terenówki" z reduktorem; )

BTW, Zawsze będzie inaczej jak masz wolnossący silnik vs turbodoładowany, a wiec 520nm vs 680 nm przy overboost. Mi właśnie tego w RS4 brakuje, ale w codziennej jezdzie spisuje sie rewelacyjnie. A co do R8 - jak ktoś jedził RS4 czy o podobnych parametrach to nie będzie szału. Natomiast wyglad czyt. Lans to gra w pierwszej lidze!

• Anonim

Nawet nie chodzilo mi o silniki ale oczywscie to tez gra role, ale bardziej o odczucia z jazdy jezeli chodzi o balans, umiejscowienie silnika, naped i sposob prowadzenia.
  • HETMAN vel Makinen

>Mr.Pablo napisał
    >Przepraszam, a jakie to są Pirelli Racing? Masz na mysli
    >semi-slicki ?
    >P Zero Corsa ?

Hmm, nie wiem szczerze. Wizualnie to mają jakkby 2 obok siebie romby i nic więcej (widok z góry) oznaczenie jest specyficzne gdyż jest to opona 225/45/18 - Mondeo ST220, a napisane na niej jest 225-625

• Anonim

Hmm no to rzeczywiscie wskazuje na przeznaczenie do sportu wyczynowego ... Szczerze mówiąc nie wiem jak to sie sprawdza w jezdzie codziennej ...
  • marty

>mgr HETMAN vel Makinen napisał
    jest to opona 225/45/18 - Mondeo ST220

ST220 to 225/40/18
  • HETMAN vel Makinen

może i 225/40, na oponie jest napisane napewno 225-625. Kolega mówi ze na suchym perfekcyjnie ale na mokrym słabiutko. Są bardzo podatne na aquaplaning
  • Anonim

Trudno zeby bylo inaczej; )
  • Anonim

>jps napisał
    >Trudno zeby bylo inaczej; )

Dlatego konkluzja jest prosta, kolega jezdzi sezon letni na semi-slickach Pirelli, więc to normalne ma fun gdy temp. jest w granicach 30st. choc sądze, że i tak nie wykorzysta możliwości. A na mokrym to mu współczuje i gratuluje wyboru opon do jazdy codziennej.

Nie wiem czy widzieliście P Zero The Hero?
| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)