Streetracing [3403]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam,

Chyba kiedyś był ten temat, ale chciałbym szczegółowo poznać opinie dot. opon z tej półki. Sam stoje przed wyborem czy pozostać z PZero Rosso czy przejść na Bridgestona RE50A ???

Moja lista:

Toyo T1 R 17"- ocena średnia, nie odprowadzają dobrze wody, na zakrętacj nie trzymają najlepiej, średnio-twarde.

F1 GSD3 17". 19"- poza błyskawicznym zużyciem (10.000km) nie ma aż znaczącej różnicy do GS D2. Dobre odprowadzanie wody.

Yokohama Sport V102 17"- Głośna, ale dobra do limuzyn o średniej i dużej mocy. Bardzo trwała , skład mieszanki dobry na polskie warunki.
    Btw, Advan Sport V103 - Szału nie ma, podobno bardzo głośna, ale dobrze trzyma. Rewelacyjna cena 19 i 20".

PZero Asimmetrico 18", 20" - zdecydowanie godna polecenia, b.dobre prowadzenie na mokrym i suchym, w miarę komfortowa jak na sportowe aspiracje.

Dziękuje za wszelkie komentarze i opinie,

Pozdrawiam,

P.
  • Anonim

>F1 GSD3 17". 19"- poza błyskawicznym zużyciem (10.000km)
    >nie ma aż znaczącej różnicy do GS D2. Dobre
    >odprowadzanie wody.

To Twoje obserwacje ? Moje sa zgola odmnienne... miedzy GSD2 a GSD3 jest przepasc.
  • ...

Do mnie się takie opony nie nadają...za szybko by sie spaliły; p
    ja mam komplet opon Michelin Pilot Sport II i mi w zupełności wystarcza.

Chciałbym przetestować Goodrich GE-Force 2 i 3; )
    W E60 19stki BMW sie strasznie na Polskich dziurach rozwalają a przez to na oponach robią się ,,purchle/bomble"niezaleznie od wykonania/jakości opon jakie mam...

Polskie drogi są do dupy!
  • Anonim

>Szabla napisał
    >
    >>F1 GSD3 17". 19"- poza błyskawicznym zużyciem (10.000km)
    >>nie ma aż znaczącej różnicy do GS D2. Dobre
    >>odprowadzanie wody.
    >
    >To Twoje obserwacje ? Moje sa zgola odmnienne... miedzy GSD2
    >a GSD3 jest przepasc.

Hmm w odprowadzaniu wody? Mam takie wrazenie, że przy lekkim zużyciu czuć wyraźne pogorszenie w prowadzeniu na morkej nawierzchni. A co do trakcji dla Ciebie jest?

Btw, wybrałem teraz do testów POTENZA RE50A - zobaczymy :)))
  • Specter

Z opon najbardziej podobaja mi sie BFGoodrich Mud Terrain; ) Moze to nie max performance, ale pieknie zbieraja bloto, piasek, snieg, wyrywaja trawe z korzeniami itp, formuluja w ksztalt malych jabluszek i wyrzucaja na kilka metrow w gore; )
  • Jasiek ®

teraz powleczone mam na felgach Pirelki PZero 225/40ZR18 przód i 255/40ZR18 tył - spisują się świetnie :)))

pzdr
  • Anonim

A ja zarówno na 17" jak i teraz na 19" używam Conti SportContact2 i jestem zadowolony!!!
  • Anonim

A która ma najlepszą przyczepność na suchym?
  • HETMAN vel Makinen

na suchym to Conti SportContact2, na mokrym jest słabiutka. Teraz mam w 19" Uniroyal Rainsport. To samo co Conti tylko w drugą strone...
  • Anonim

Podobne opinie slyszałem, choc dalej jestem przekonany na Potenze,
    w piątek montaż zobaczymy - w PZero mam juz 1 mm bieżnika;)
    przejechalem na nich 20.000km :)
  • Anonim

W 2-ch autach potenza wytrzymała ok 20 tyś km (auto ojca!!) i brata..

Jednak przyczepność jest b.dobra...
  • Anonim

>*cichy* Nik napisał
    >W 2-ch autach potenza wytrzymała ok 20 tyś km (auto
    >ojca!!) i brata..
    >
    >Jednak przyczepność jest b.dobra...

No i tyle ma wytrzymać , po co więcej; ) sezon się konczy i wymiana kompletu; )
  • Anonim

Na RE050A jezdze okazjonalnie w lancerze i wogole te opony nie zachwycaja, na suchym potwornie piszcza i puszczaja a na mokrym sa mocno niepewne.

Jezeli szukasz allrounderow to tylko Pilot Sport 2, boskie na suchym, stabilne na mokrym i nie zuzywaja sie tak szybko, czego chciec wiecej.

PZ rosso ma znajomy na RX-8, bardzo dobre na suchym, na deszczu kiepsko, szczegolnie jezeli sa nie dogrzane ale to sie tyczy kazdej opony UHP.

Na rosso stoi tez snowflake ze zdjecia, ale w jego przypadku ciezko ocenic co jest dobre a co zle :P
  • Anonim

A nie myslałeś może o oponach Michelin PILOT SPORT CUP ...

Też starczą na sezon...
  • Anonim

>jps napisał
    >Na RE050A jezdze okazjonalnie w lancerze i wogole te opony
    >nie zachwycaja, na suchym potwornie piszcza i puszczaja a na
    >mokrym sa mocno niepewne.
    >
    >Jezeli szukasz allrounderow to tylko Pilot Sport 2, boskie
    >na suchym, stabilne na mokrym i nie zuzywaja sie tak szybko,
    >czego chciec wiecej.
    >
    >PZ rosso ma znajomy na RX-8, bardzo dobre na suchym, na
    >deszczu kiepsko, szczegolnie jezeli sa nie dogrzane ale to
    >sie tyczy kazdej opony UHP.
    >
    >Na rosso stoi tez snowflake ze zdjecia, ale w jego przypadku
    >ciezko ocenic co jest dobre a co zle :P

No właśnie opinie są podzielone, właściciele Evo i Sti bardzo pochlebnie wypowiadają się o Potenza RE050A o jej trzymaniu na suchym i mokrym, a upalają trochę kompletów. Ja niestety należę do tego grona, które musi namacalnie sprawdzić jak to będzie :)))

W seryjnie RS4 posiada PZero, Conti Sport Contact lub Pilot Sport 2, jednak chciałem sprobowac czegos innego. Natomiast z tego co pamietam RE50A wychodzi do wyposazenia seryjnego 997TT.

PS2 mialem w A6 3.0 TDI w 18", nie miałem zarzutów to tej opony, ale nie rzuca na kolana. Jesli nie sprawdzi się POTENZA wrócę do PZero Rosso lub postawie jedną kartę na PZero HERO;)

Chyba snowflake wie co dobre:)

• Anonim

Pablo zwroc uwage na to ze opony ktora ida na pierwszy montaz w porscha maja czasami dodatkowy parametr N-approved o ile dobrze pamietam. Roznia sie indeksem nosnosci i TWARDOSCIA bocznej scianki, warto znalezc te N-approved. Ja kupowalem PS2 do beemki na szybkosci a na te N trzeba bylo troche czekac.
  • Anonim

PZero NERO mam w Mercedesie na przedniej osi - opony wcale nie trzymają tak świetnie...nie wiem czym się różną od Rosso...
  • Anonim

>jps napisał
    >Pablo zwroc uwage na to ze opony ktora ida na pierwszy
    >montaz w porscha maja czasami dodatkowy parametr N-approved
    >o ile dobrze pamietam. Roznia sie indeksem nosnosci i
    >TWARDOSCIA bocznej scianki, warto znalezc te N-approved. Ja
    >kupowalem PS2 do beemki na szybkosci a na te N trzeba bylo
    >troche czekac.

Tutaj akurat miałem to na uwadze, ale też dystrybutor opon nadmienił tą różnice i jak sam stwierdził RE50A w indeksie prędkości >300km/h oraz zwiększonej nośności właśnie mają N-approved. Nie wiem czy tak będzie fizycznie, ale zdaje się na niego:)

Dobrze, że dyskusją się powoli rozwija, będzie można poznać bardzo istotne szczegóły.

Pozdr.

Btw, Snowflake to niezly wyjadacz - jak wypada w konfrontacji z 997TT, słyszałem że wcale nie tak tragicznie. Nie miałem jeszcze okazji porównania bezpośredniego tak jak w wypadku R8.
  • ...

A ja mam tekie pytanie jakie opony tylko i wyłącznie z założenia na tor???
  • HETMAN vel Makinen

mój ojciec jeździ na Potenza RE050A RSC, słabo. Na suchym nieźle ale na mokrym to cieniutko. Ogólnie bez rewelacji.
    Kiedyś miałem GoodYeara GSD3, bylem zachwycony. I na deszczu i na suchym rewelacja. Minus tych opon to taki że w Pugu 307 1.6 starczały na 25.000 :(

Apropo torowych, to mój kolega ma Pirelli Racing i jest nimi zachwycony (opony dopuszczone także do ruchu publicznego)
  • 1
  • 2
| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)