- 1
- 2
-
Anonim
Witam,
Chyba kiedyś był ten temat, ale chciałbym szczegółowo poznać opinie dot. opon z tej półki. Sam stoje przed wyborem czy pozostać z PZero Rosso czy przejść na Bridgestona RE50A ???
Moja lista:
Toyo T1 R 17"- ocena średnia, nie odprowadzają dobrze wody, na zakrętacj nie trzymają najlepiej, średnio-twarde.
F1 GSD3 17". 19"- poza błyskawicznym zużyciem (10.000km) nie ma aż znaczącej różnicy do GS D2. Dobre odprowadzanie wody.
Yokohama Sport V102 17"- Głośna, ale dobra do limuzyn o średniej i dużej mocy. Bardzo trwała , skład mieszanki dobry na polskie warunki.
Btw, Advan Sport V103 - Szału nie ma, podobno bardzo głośna, ale dobrze trzyma. Rewelacyjna cena 19 i 20".
PZero Asimmetrico 18", 20" - zdecydowanie godna polecenia, b.dobre prowadzenie na mokrym i suchym, w miarę komfortowa jak na sportowe aspiracje.
Dziękuje za wszelkie komentarze i opinie,
Pozdrawiam,
P. -
Anonim
>F1 GSD3 17". 19"- poza błyskawicznym zużyciem (10.000km)
>nie ma aż znaczącej różnicy do GS D2. Dobre
>odprowadzanie wody.
To Twoje obserwacje ? Moje sa zgola odmnienne... miedzy GSD2 a GSD3 jest przepasc. -
...
Do mnie się takie opony nie nadają...za szybko by sie spaliły; p
ja mam komplet opon Michelin Pilot Sport II i mi w zupełności wystarcza.
Chciałbym przetestować Goodrich GE-Force 2 i 3; )
W E60 19stki BMW sie strasznie na Polskich dziurach rozwalają a przez to na oponach robią się ,,purchle/bomble"niezaleznie od wykonania/jakości opon jakie mam...
Polskie drogi są do dupy! -
Anonim
>Szabla napisał
>
>>F1 GSD3 17". 19"- poza błyskawicznym zużyciem (10.000km)
>>nie ma aż znaczącej różnicy do GS D2. Dobre
>>odprowadzanie wody.
>
>To Twoje obserwacje ? Moje sa zgola odmnienne... miedzy GSD2
>a GSD3 jest przepasc.
Hmm w odprowadzaniu wody? Mam takie wrazenie, że przy lekkim zużyciu czuć wyraźne pogorszenie w prowadzeniu na morkej nawierzchni. A co do trakcji dla Ciebie jest?
Btw, wybrałem teraz do testów POTENZA RE50A - zobaczymy :))) -
-
Specter
Z opon najbardziej podobaja mi sie BFGoodrich Mud Terrain; ) Moze to nie max performance, ale pieknie zbieraja bloto, piasek, snieg, wyrywaja trawe z korzeniami itp, formuluja w ksztalt malych jabluszek i wyrzucaja na kilka metrow w gore; ) -
Jasiek ®
teraz powleczone mam na felgach Pirelki PZero 225/40ZR18 przód i 255/40ZR18 tył - spisują się świetnie :)))
pzdr -
Anonim
A ja zarówno na 17" jak i teraz na 19" używam Conti SportContact2 i jestem zadowolony!!! -
Anonim
-
HETMAN vel Makinen
na suchym to Conti SportContact2, na mokrym jest słabiutka. Teraz mam w 19" Uniroyal Rainsport. To samo co Conti tylko w drugą strone... -
Anonim
Podobne opinie slyszałem, choc dalej jestem przekonany na Potenze,
w piątek montaż zobaczymy - w PZero mam juz 1 mm bieżnika;)
przejechalem na nich 20.000km :) -
Anonim
W 2-ch autach potenza wytrzymała ok 20 tyś km (auto ojca!!) i brata..
Jednak przyczepność jest b.dobra... -
Anonim
>*cichy* Nik napisał
>W 2-ch autach potenza wytrzymała ok 20 tyś km (auto
>ojca!!) i brata..
>
>Jednak przyczepność jest b.dobra...
No i tyle ma wytrzymać , po co więcej; ) sezon się konczy i wymiana kompletu; ) -
Anonim
Na RE050A jezdze okazjonalnie w lancerze i wogole te opony nie zachwycaja, na suchym potwornie piszcza i puszczaja a na mokrym sa mocno niepewne.
Jezeli szukasz allrounderow to tylko Pilot Sport 2, boskie na suchym, stabilne na mokrym i nie zuzywaja sie tak szybko, czego chciec wiecej.
PZ rosso ma znajomy na RX-8, bardzo dobre na suchym, na deszczu kiepsko, szczegolnie jezeli sa nie dogrzane ale to sie tyczy kazdej opony UHP.
Na rosso stoi tez snowflake ze zdjecia, ale w jego przypadku ciezko ocenic co jest dobre a co zle :P -
Anonim
A nie myslałeś może o oponach Michelin PILOT SPORT CUP ...
Też starczą na sezon... -
Anonim
>jps napisał
>Na RE050A jezdze okazjonalnie w lancerze i wogole te opony
>nie zachwycaja, na suchym potwornie piszcza i puszczaja a na
>mokrym sa mocno niepewne.
>
>Jezeli szukasz allrounderow to tylko Pilot Sport 2, boskie
>na suchym, stabilne na mokrym i nie zuzywaja sie tak szybko,
>czego chciec wiecej.
>
>PZ rosso ma znajomy na RX-8, bardzo dobre na suchym, na
>deszczu kiepsko, szczegolnie jezeli sa nie dogrzane ale to
>sie tyczy kazdej opony UHP.
>
>Na rosso stoi tez snowflake ze zdjecia, ale w jego przypadku
>ciezko ocenic co jest dobre a co zle :P
No właśnie opinie są podzielone, właściciele Evo i Sti bardzo pochlebnie wypowiadają się o Potenza RE050A o jej trzymaniu na suchym i mokrym, a upalają trochę kompletów. Ja niestety należę do tego grona, które musi namacalnie sprawdzić jak to będzie :)))
W seryjnie RS4 posiada PZero, Conti Sport Contact lub Pilot Sport 2, jednak chciałem sprobowac czegos innego. Natomiast z tego co pamietam RE50A wychodzi do wyposazenia seryjnego 997TT.
PS2 mialem w A6 3.0 TDI w 18", nie miałem zarzutów to tej opony, ale nie rzuca na kolana. Jesli nie sprawdzi się POTENZA wrócę do PZero Rosso lub postawie jedną kartę na PZero HERO;)
Chyba snowflake wie co dobre:)
-
Anonim
Pablo zwroc uwage na to ze opony ktora ida na pierwszy montaz w porscha maja czasami dodatkowy parametr N-approved o ile dobrze pamietam. Roznia sie indeksem nosnosci i TWARDOSCIA bocznej scianki, warto znalezc te N-approved. Ja kupowalem PS2 do beemki na szybkosci a na te N trzeba bylo troche czekac. -
Anonim
PZero NERO mam w Mercedesie na przedniej osi - opony wcale nie trzymają tak świetnie...nie wiem czym się różną od Rosso... -
Anonim
>jps napisał
>Pablo zwroc uwage na to ze opony ktora ida na pierwszy
>montaz w porscha maja czasami dodatkowy parametr N-approved
>o ile dobrze pamietam. Roznia sie indeksem nosnosci i
>TWARDOSCIA bocznej scianki, warto znalezc te N-approved. Ja
>kupowalem PS2 do beemki na szybkosci a na te N trzeba bylo
>troche czekac.
Tutaj akurat miałem to na uwadze, ale też dystrybutor opon nadmienił tą różnice i jak sam stwierdził RE50A w indeksie prędkości >300km/h oraz zwiększonej nośności właśnie mają N-approved. Nie wiem czy tak będzie fizycznie, ale zdaje się na niego:)
Dobrze, że dyskusją się powoli rozwija, będzie można poznać bardzo istotne szczegóły.
Pozdr.
Btw, Snowflake to niezly wyjadacz - jak wypada w konfrontacji z 997TT, słyszałem że wcale nie tak tragicznie. Nie miałem jeszcze okazji porównania bezpośredniego tak jak w wypadku R8. -
...
A ja mam tekie pytanie jakie opony tylko i wyłącznie z założenia na tor??? -
HETMAN vel Makinen
mój ojciec jeździ na Potenza RE050A RSC, słabo. Na suchym nieźle ale na mokrym to cieniutko. Ogólnie bez rewelacji.
Kiedyś miałem GoodYeara GSD3, bylem zachwycony. I na deszczu i na suchym rewelacja. Minus tych opon to taki że w Pugu 307 1.6 starczały na 25.000 :(
Apropo torowych, to mój kolega ma Pirelli Racing i jest nimi zachwycony (opony dopuszczone także do ruchu publicznego)
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne