Streetracing [3403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Spoglądając na SR.pl, widze taki o to temat, założony przez hwojtka.
    Pozwoliłem sobie przekopiować jego opis i zdjęcia, mam nadzieję, że nie spotka się to z Twoim negatywnym odbiorem. Pokazane czysto informacyjnie.
    Lektura 'ciekwawa', ...

"Czcigodny tygodnik "Motor", który obchodzi swoje 55 urodziny (gratulujemy!) ogłosił w jubileuszowym numerze koniec nielegalnego streetracingu.
    Z artykułu autorstwa Bartosza Sapoty dowiadujemy się, że policja załatwiła już ten problem za pomocą zmasowanych kontroli, dzięki uporowi i konsekwencji specbrygad d/s nielegalnych wyścigów oraz naturalnej eliminacji uczestników. Cieszy również informacja, że ścigać można się legalnie dzięki (padnij!)SSS(powstań!), supermarkety z chęcią udostępniają do wyścigów swoje parkingi, a driftować można na szeroko dostępnych niezabudowanych placach o równym asfalcie.
    Ten optymistyczny materiał bogato ilustrowany jest zdjęciami autorstwa nieocenionego Adriana Matusika, dzięki którym dowiadujemy się między innymi, że nielegalny streetracing łączy wrocławian z warszawiakami."
    http://img214.imageshack.us/my.php?...
    http://img214.imageshack.us/my.php?...
    http://img72.imageshack.us/my.php?i...
  • marty

Czyli to już definitywnie koniec? Szkoda.
  • Anonim

No koniec koniec, już nic nie da się poradzić. Takie życie, taki lajf ...
  • Romek

Koniec.. ale dżolero pedałka... zwanego Matusik...

ku woli przypomnienia :
    http://www.bezik.eblog.pl/glowna_no...
  • Anonim

serio mowicie, czy sie nabijacie?
    :)
  • Anonim

>Miłek ® napisał
    >Koniec.. ale dżolero pedałka... zwanego Matusik...
    >
    >
    >ku woli przypomnienia :
    > http://www.bezik.eblog.pl/glowna_no...

hehe Miłek zawsze musisz to wtrącić :D:D

btw. za co Ty nazbierałeś te 8 ostrzeżeń na tamtym forum ? :D
  • HypeR

>marty napisał
    >Czyli to już definitywnie koniec? Szkoda.

Marty, sprzedaj Astre, kup jakiegos ekonomicznego dieselka i ciesz sie zdrowiem do konca swoich dni :) bez ryzyka, bez presji, bez mandatow :D

BTW. - kolejny artykul potepiajacy streetracing i znow zdjecia Bio........ no ale od tego problemu odcinalem sie od samego poczatku, wiec i teraz zakoncze...

• Anonim

Mi tak tylko przyszło do głowy, że skoro autor zdjęć z pamiętnego WNO, tak lekko i frywolnie rozsprzedaje zdjęcia uczestników imprez typu WNO/SSS/czy jakiejkolwiek imprezy z samochodami, to powinien zapytać o zdanie ludzi zamieszczonych na tych zdjęciach :) To pobierzne, nieudolne zamazanie twarzy średnio się na cokolwiek zda.
    Ja, na przykład startując w SSS/czymkolwiek, niechciałbym by moja twarz/samochód/but/paznokieć został upubliczniony.
    A tutaj ... mamy pięknie przygotowane zdjęcia, które miałby być, a raczej zostały wysłane do Motoru.
    http://www.adrianmatusik.com/motor/

Jak ten łach to skasuje z serwera, to jakby co mam zapisane na dysku (pewnie nie tylko ja) i moge wrzucić gdzieś :)
  • marty

Teraz te fotki lawinowo nabieraja wartosci, bo wiecej takich nie bedzie - to juz koniec. Moze ktos wreszcze zaplacil sensowna kase...
  • Romek

>czachson http://www.alko.glt.pl napisał
    >>Miłek ® napisał
    >>Koniec.. ale dżolero pedałka... zwanego Matusik...
    >>
    >>
    >>ku woli przypomnienia :
    >> http://www.bezik.eblog.pl/glowna_no...
    >
    >hehe Miłek zawsze musisz to wtrącić :D:D
    >
    >btw. za co Ty nazbierałeś te 8 ostrzeżeń na tamtym forum
    >? :D

Jestem tak zwanym kolekcjonerem; )

a ostrzeżenia ?

za przekorę... Panie.. przekorę...
  • Wojtek

>Starr. napisał
    >Spoglądając na SR.pl, widze taki o to temat, założony
    >przez hwojtka.

A proszę.; -)
  • Anonim

"Nie odchodzę, to jeszcze nie koniec, choć mam co zostawić po sobie".
    Skoro kończy się SR, to zaraz skończy się performance tuning, jak performance to i styling i tuning jako taki... ma ktoś oferte pracy w innej branży?; ) Póki się tłumy nie zrobią...
  • Przekładki BMW

ciekaw jestem czemu w jego portfolio niema faktu o fakcie
  • Anonim

tja...
    małe php-injection i po portfolio; D
    hehehe...
    wystarczy pogrzebać w sieci i coś się znajdzie:)
  • rISky

jak sobie pomysle że już NIGDY nie stanę nielegalnie na kresce to mi sie łezka w oku kręci :)))
  • Con Passione

Widzę, że szpiegowskie zapędy rodem z PRLu coś przytłumiło. skoro dopiero po 3 dniach udało Wam się namierzyć ten artykuł. Pewnie w ferworze przygotowań do Bemowa umknęło to uwadze.
    Po tym co naczytałem się o sobie po publikacji fotek w SE, (których notabene nie sprzedałem, a tym, którzy twierdzą inaczej proponuje przedstawić jakikolwiek dowód) uznałem, że do Motoru sprzedam zdjęcia na mocy umowy licencyjnej na publikację. To, że jestem stałym współpracownikiem tej redakcji nie jest żadną tajemnicą.

Wyjaśniając wątpliwości Starr'a proponuje zapoznać się z Ustawą o Prawie Autorskim. Co do imprez SSS zdjęcia zarówno samochodów jak i wizerunku mogę publikować w dowolnej formie bez żadnej zgody samych zainteresowanych, a jeśli chodzi o WNO to elementy identyfikacyjne zostały na nich zamarkowane więc wszystko jest jak najbardziej zgodne z prawem. Organizatorzy WNO nie zastrzegali, że nie wolno ich publikować, więc publikacja w Motorze jest zgodna z prawem.
    Więc zasadniczo z prawnego punktu widzenia, każdy kto ma jakieś ale do tych fotek może mnie zasadniczo cmoknąć tam gdzie słońce nie dochodzi.
    Sam artykuł nie jest przeze mnie napisany więc za jego treść nie odpowiadam.
    Jeśli ktoś ma tu zamiar mówić mi co mogę a co nie robić z moją własnością to niech najpierw puknie się cegła w głowę.

Pozdrawiam, również największego dekla na tym forum. (zainteresowany na pewno wie, o kogo chodzi)

• Wojtek

>Widzę, że szpiegowskie zapędy rodem z PRLu coś
    >przytłumiło. skoro dopiero po 3 dniach udało Wam się
    >namierzyć ten artykuł.

Nie ma obowiązku kupowania Motoru...

>do Motoru sprzedam zdjęcia na mocy umowy licencyjnej na
    >publikację. To, że jestem stałym współpracownikiem tej
    >redakcji nie jest żadną tajemnicą.

Jest tajemnicą nawet dla Bauer Verlag - proponuję przeczytać stopkę redakcyjną Motoru.

>Co do imprez SSS zdjęcia
    >zarówno samochodów jak i wizerunku mogę publikować

Ale w tym artykule nie ma żadnego zdjęcia z imprezy SSS twojego autorstwa.

>jeśli chodzi o WNO to elementy identyfikacyjne zostały na
    >nich zamarkowane więc wszystko jest jak najbardziej zgodne
    >z prawem. Organizatorzy WNO nie zastrzegali, że nie wolno
    >ich publikować

Wystarczy, że nie była to impreza publiczna. To, że była w miejscu publicznym jest wtórne, istotny jest charakter zgromadzenia. Zmień prawnika, zanim narobi ci więcej kłopotów.

>Jeśli ktoś ma tu zamiar mówić mi co mogę a co nie
    >robić z moją własnością to niech najpierw puknie się
    >cegła w głowę.

Możesz robić wszystko co ci się żywnie podoba, poza naruszaniem praw osób trzecich. Chyba już ci świta, że za wykorzystanie prywatnej imprezy do własnych komercyjnych celów jesteś winien organizatorom z chwilą publikacji (nie wspominając o tym, że powinieneś niezależnie od strony finansowej uzyskać zgodę na publikację zdjęć).

Wykazałeś się kompletnym brakiem instynktu samochozachowawczego. Trudno mi sobie wyobrazić jak to możliwe - tak sobie strzelać w stopę.
  • Con Passione

Jeśli wiesz ode mnie lepiej, które że zdjęcia z SSS nie są moje to gratuluje.
    Regularnie przeglądasz moje zbiory fotek???
    Ja znalazłem tam fotki mojego autorstwa. A co do WNO, to niczyich dóbr osobistych nie naruszyłem, bo twarze nie nadają sie do identyfikacji podobnie jak samochody. Idąc dalej, jeśli nie da się jednoznacznie udowodnić, że jest to impreza prywatna a nie mój prywatny fotomontaż, to niczyjej zgody nie potrzebuje. Jestem mimo wszystko sprytniejszy niż Ci się to wydaje, a fotek z imprez nielegalnych mam jeszcze w zbiorach na kilka artykułów i jeśli ktoś wyrazi chęć ich zakupu to oczywiście jestem otwarty na propozycje.

To byłoby na tyle. Nie uważam za zasadne dalsze tłumaczenie się w tej sprawie, bo ja nie zagłębiam się w to co ty sprzedajesz a co nie należy do mnie a Ty to robisz.
    Jak masz jakieś pytania do mnie, to kontakt znajdziesz.
  • Anonim

Ciesz się ze swojego zbiuru, ciesz, już go w tym kraju nie powiększysz...
  • przemir

>Zaręczony - Zatopiony napisał
    Jestem mimo wszystko
    >sprytniejszy niż Ci się to wydaje, a fotek z imprez
    >nielegalnych mam jeszcze w zbiorach na kilka artykułów i
    >jeśli ktoś wyrazi chęć ich zakupu to oczywiście jestem
    >otwarty na propozycje.
    >

ale ja jestem glupi a myslalem ze prawda z WNO i SE lezy posrodku - jak ja sie kur.a mylilem

o sprzedajnosci chyba wszystko juz zostalo powiedziane szkoda mojego jezyka
| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)