Streetracing [3403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Przy okazji wiosennych porządków- lakier mi się zmęczył na aucie trochę i myslę o jego reanimacji. Nie mam zamiaru go malować ani korzystać z usług typu Diamond B, na wystawy Astrą latać nie będę. Chodzi mi raczej o usunięcie rysek po myjni automatycznej i jakiś delikatnych obtarć od krzaków. Czy wosk koloryzujący to dobre rozwiązanie? Cena za całe auto - 30zł, wydaje się być atrakcyjna, nawet chyba ciut za bardzo (razem z myciem zamkną się w 50-55zł). Zakładam, że mogę wydać ciut więcej, ale pomysły żeby nałożyć siuwać za 600-800zł odpadają. Niech wartością graniczną będzie 100-150zł. Gdzie w Warszawie to zrobić i co zrobić? Póki co myślę o wosku koloryzującym w myjni "Hery" (zrobili na mnie mega dobre wrażenie tak przy nocnym odszampianiu auta jak i dziś przy zwykłym myciu). Jakieś inne pomysły, adresy?
  • Anonim

Wosk koloryzujący zejdzie Ci po paru myciach.
    Te ryski które powstały po myjniach są na lakierze bezbarwnym, więc należy je lekko spolerować. Samo to ostatnio w becie robiłem.
    Byłem mocno uprzedzony do pasty Tempo, ale spróbowałem na małym kawałku i wychodziło całkiem nieźle. Pasta jest naprawde lekko ścierna i można dobry efekt uzyskać.
    Po prostu to spolorować delikatnie, ręcznie i położyc nową warstwe wosku.
    Mnie to kosztowało 10 zł i 3 godziny pracy (bez wosku) ... 7 zł pasta, 3 zł ściereczki.
    Miałem jeszcze paste Autosol, która potraktowałem chromy i polerowane elementy wyszło elegancko.
  • Anonim

potwierdzam... pasta Tempo bardzo dobrze się sprawdza...
  • Anonim

A zakładając, że chciałbym to komuś zlecić? Czy jak powiem na myjni - spolerujcie mi pastą samochód zrobią wielkie oczy i krzykną "pięć baniek" czy jest szansa żeby się zmieścić w logicznym budżecie?
  • Anonim

Podjedz do jakiejś myjni ręcznej, tam często mają rozbudowaną karte usług. Np. na Gocławiu na Bora Komorowskiego, za BP taka jest.
    Gdzie jeszcze ... nie wiem.
  • Anonim

Fieldorfa, nie Bora Komorowskiego ; )
  • Anonim

Aligatorze niestety zebys uzyskal porzadany efekt musisz auto spolerowac maszyna. i muszi to zrobic dobry lakiernik. Pasta tempo pomoze napewno ale jesli chcesz miec auto jak new niestety musisz wydaj te 250 zl i zrobic to jak nalezy. Jak chcesz moge ci pomoc w tym a jesli chodzi o tempo to polece ci moich znajomych z malej myjni co prawda ale Piotrek zrobi to super jak go poprosze.
  • Anonim

Pastą tempo to można wypolerować sobie czoło. Ju-by masz wiele możliwości wyboru sposobu i rodzaju "powłoki ochronnej na lakier".
    Jednak rysy i likwidacja zadrapań to musisz pomyslec o polerce mechanicznej zanim zabezpieczysz auto.

Min. masz:
    McQuiers-a
    Diamond B.
    Cartec itd.

Pozdr.
  • Anonim

Czoło to Ty, co najwyżej możesz sobie wypolerować, będzie bardziej lśniło i błyszczało. Ciekaw jestem czy kiedykolwiek coś sam zrobiłeś przy samochodzie. Jeżeli nawet, to pewnie z marnym skutkiem, bo z czytaniem to masz na pewno problem.
  • Lewy

W Norauto za 60PLN kupisz taką elektryczną zabaweczke do polerowania która się naprawdę sprawdza i oczywiscie pasta Tempo!! Zejdzie ci się krócej i lepiej nież ręcznie..a samochodzik będzie CACY :D
  • Anonim

tylko i wylacznie meguiars. drogo, ale the best jakosc, puszka wosku starczy na rok (jesli woskujesz w kazdy weekend). Zeby usunac ryski, musialbys wydac troche kaski na kosmetyki od nich (w Polsce sa drogie). podeslij mi pare zdjec furki, moge doradzic czego potrzebujesz.
  • Anonim

Rób co chcesz .... Tempo robiłem na trzech autach ....

Astra czerwona odzyskała swój normalny kolor, punto pewny błysk.

Jedynie marea była cały czas od nowości woskowana to nie było większej różnicy niż po użyciu normalnego wosku. Podobno pasty lekko ścierne nie powinny być używane na metalikach!
  • Tricky Kid

>Komor napisał
    >Podobno pasty lekko ścierne nie powinny być używane na
    >metalikach!

Mam znajomego, który zawzięcie wyTempował swojego Merca w całości, i efekt był zadziwiająco dobry. I był to lakier zielony metalic z palety starych MB.

• FaNtAsS Bamboocha :P

Tempo moze byc ale jest lepsza G3, ja zawsze nia polerowalem i efekt zajebisty
  • Anonim

Jak się trochę wóz ubrudzi to go zawiozę do myjni Hery i tam powiem, że mają mi zrobić dobrze; ) A właściwie Astrze.
  • Anonim

Na Fieldorfa możesz looknąć, jak narazie dobrze robią.
    Byłem i jestem zadowolony. No i mam do nich blisko :)
    Jest jeszcze jedna gdzie też fajnie robią. I mają otwarte 24h.
    Zapytam Kapki o adres, to zapodam.
  • Anonim

Na metalic można też tempo stosować, byle by lakier nie był zbyt stary.
    Tak, czy siak po kilkudziesięciu takich zabiegach trzeba by zapodać
    choć ze 2 warstwy bezbarwnego lakieru.
    Aha, na "cameleony" nie radzę stosować tempo.
    Pozdro.
  • Anonim

>Starr. napisał
    >Czoło to Ty, co najwyżej możesz sobie wypolerować,
    >będzie bardziej lśniło i błyszczało. Ciekaw jestem czy
    >kiedykolwiek coś sam zrobiłeś przy samochodzie. Jeżeli
    >nawet, to pewnie z marnym skutkiem, bo z czytaniem to masz
    >na pewno problem.

Ogólnie Star to pięknie się poruszasz w tematyce "Zrób to Sam", dlatego gratuluje ... istny Wieszcz z Ciebie.
  • Anonim

heheh :)