-
Anonim
Jakie gumy kupić do Astry? Komplet lato się kończy, nie mam sensu kłaść opon z bieżnikiem +/- 6-7mm. Nie chce opon high performance, wodotrysków, chciałbym dobre gumy za rozsądne pieniądze. Nie interesują mnie wynalazki z Chin, raczej dobry producent, ale model nie koniecznie topowy. Chce na nich zrobić +/- 50k km. Budżet na komplet - 2k zł. Nie interesują mnie używki, opony z roku 2004 i inne takie atrakcje. Jakieś pomysły, bo mam pustkę w głowie. -
Anonim
-
Anonim
-
Janek
CONTINENTAL ContiPremiumContact
GOODYEAR EXCELLENCE
DUNLOP SP SPORT 9000
ja osobiscie bym bral dunlopy, sam mam takie (tylko ze sp sport 01) i swietnie sie na nich smiga, te co wymienilem to zmiescisz sie w 2k spokojnie -
-
Anonim
Do tej pory miałem Continentale, ContiSportContact bodajże i byłem zadowolony. GY mi wulkanizator odradza, nie wiem dlaczego, ponoć na polskich drogach bardzo szybko się kończą. Dunlopy imo najładniejsze; ) -
Janek
-
Anonim
-
Wojtek
W tej cenie Uniroyal RainSport1. Dobra opona do spokojnego auta, którym nie ma być pobijany żaden rekord. -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
>Doktor Ju-Bitch napisał
>Cytat : "Nie chce opon high performance"; )
Nie przesadzaj .. V102 czy V103 to średnia półka :) -
Romek
Toyo Proxes T1-R.
Szczerze polecam. W dwóch samochodach montowałem i nie ma zastrzeżeń.
no i .. jak Cię coś napadnie to i 300 km/h możesz polecieć z dużej górki - bo sa w indeksie V - nie znajdziesz opony o takich parametrach jak TOyo w tak niskiej cenie.
Dwa tygodnie temu za 215/55/16 płaciłem w Everpolu jakieś 2200 zł z montażem i wyważeniem... pożadnym oczywiście. -
Anonim
-
Anonim
>Miłek ® napisał
>Toyo Proxes T1-R.
>
>Szczerze polecam. W dwóch samochodach montowałem i nie ma
>zastrzeżeń.
t1r sa dobre na mokrym, ale jesli dostaniesz jeszcze to T1S sa o wiele lepsze na suchym.
w porownaniu, po prostu przekombinowali i t1r gorzej prowadza sie w zakretach, boki maja słabsze.
jesli w cenie w okolicach 2tys dostaniesz Toyo to mozna sie decydowac. -
<<Majkel>>
Podlacze sie do pytania: tez jestem wlasnie na etapie szukania letnich gum i zaslyszalem ze Pirelli PZero Nero sa dosc dobre (zawsze jezdzilem na Dunlopach i bylem zadowolony), ktos jezdzil moze na takich gumach i moze ma jakas o nich opinie jak sie sprawuja, scieraja i zachowuja na mokrej nawierzchni?
rozmiar jaki mnie intersuje to 215/45 R17
jesli nie Pirelli to chyba najrozsadniejszym wyborem bedzie Toyo badz Dunlop...podobne relacje cenowe i chyba jakosc?
-
Anonim
No i są oponki... Dunlop SP Sport 01. Ładne, ciche - tyle mogę napisać po przejechaniu na nich jakiś 30 kilometrów. Po weekendzie i pierwszej trasie powiem co myslę o ich pozostałych walorach. -
Anonim
http://b12.grono.net/185/55/gallery... . Tak się prezentują na wiecznie brudnym, a tymczasowo względnie czystym dieselu; ) -
Anonim
Powiesz coś więcej, bo właśnie zamówiłem 205/60R15 do drgiego Saaba i zastanawiam się czy wybrałem najlepiej? Cena 270 pln za sztuke. Chyba dobra?
-
Janek
>Doktor Ju-Bitch napisał
>No i są oponki... Dunlop SP Sport 01. Ładne, ciche - tyle
>mogę napisać po przejechaniu na nich jakiś 30
>kilometrów. Po weekendzie i pierwszej trasie powiem co
>myslę o ich pozostałych walorach.
to ja moge powiedziec szybciej. To sa bardzo dobre gumy. Dobrze sie trzymaja i sa ciche, a przejechanych mam na nich kilka kkm. -
Anonim
Katalogowo moje kosztują ~450zł/sztuka, ja zapłaciłem 1150 za komplet + montaż + wyważenie + składowanie opon zimowych. Już wiem, że fajnie kleją na mokrym i są bardzo komfortowe.
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne