Streetracing [3403]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Grześ

Chce zestrojc X20sed turbo(nubira),czy oprocz PowerT zajmuje sie tym ktos jeszcze???(oczywiscie w rozsadnych pieniadzadzach)
  • Anonim

Coobcio z RP ci to wystroi na SMT6 lub Ecumasterze

pzdr
  • Grześ

Mam SMT6...Masz moze jakis nr telefonu lub adres?
  • Skuniosan

602233236

• Anonim

>Grzes napisał
    >X20sed turbo(nubira)

o ciekawy projekt... podaj jakieś szczegóły uturbiania silnika (np. co zmieniałeś, co wkładasz, ile planujesz)...

• Grześ

Dzieki za nr dzwonilem i wszystko oki!:))))
    Wiec:
    Uszczelka od z20let,suszarka T25,wtryski od saba 2,3t,kolektor seryjny+adapter do turbo,IC od safrany diesla,wydech i dolot 2,5",pompa walbro gs i masa innych drobiazgow:)
    To juz ewo3.kiedys juz zaturbilem nubi tylko ze naszczescie turbawka(jakis diesel) sie urwala bo instalacja byla prowizoryczna:)
    Potem zabawa z wolnossakiem i w koncu nadszedl czas na solidne turbo tak wiec:
    Glowica otrzymala wieksza komore spalania poprzez usuniecie specyficznego progu,wypolerowane zostalo wszystko co mozliwe,nowe popychacze itd
    Korby (okazalo sie ze opel sprezentowal korby z c20 let z natryskiem oleju)zostaly wypolerowanwe i wywarzone
    nowe pierscionki + panewki
    Chlodnica oleju zaadoptowana od x20xev
    itd,itd
    Moc jaka by mnie zadowalala to ok 250ps i 300-330nm choc wiem ze mozliwe jest wyduszenie 260ps i 350 nm przy doladowaniu 0.8 bar (pozdro dla klonka:)
  • Anonim

tyle, ze Klonek na nieodprezonym silniku dmuchał z tego co pamiętam...

powodzenia przy projekcie... kolejne cichociemne auto :twisted:
  • marty

>czachson http://www.alko.glt. pl napisał
    >tyle, ze Klonek na nieodprezonym silniku dmuchał z tego co
    >pamiętam...
    Tak czy inaczej, Nubira 2.0 ma seryjnie stopień sprężania chyba 9,2:1 z tego co pamiętam, czyli prawie taki sam jak C20LET (9,0:1), więc odprężanie nie jest konieczne.
  • Anonim

taa, ale on chyba na koniec dmuchnął 1,5 bara :)
  • Anonim

poprawka: dmuchnął 1,4 bara i powiedział papa tłokom :)

tak czy inaczej Marty słuszna uwaga...
  • Grześ

W komorze jest taki specyficzny prog,klonek go tylko liznol ja zdjolem go calkowicie.Dmuchnol 1.4 ale niestety tloki poplynely! Ale z tego co wiem zakupil kuty srodek-sie bedzie dzialo.....
  • Grześ

Marty a jak twoje evo(16?)
  • Anonim

zawsze podziwialem ludzie ktorzy tak mocno kochaja swoj samochod i taaaaaaaaaaak olbrzymia kase w niego wkladaja co i tak najprowdopodobniej skonczy sie albo wybuchem albo wieloma innymi problemami. Moze jestem juz stary ale nadal twierdze ze madrzej byloby kupic np a4 1.8t lub cos innego bo szanse zeby pozniej ktos oddal chociaz centa za to wszystko sa bardzo marne.
  • Grześ

Tylko takich audiolek jest w h..... a nubiry turbo ?
  • Anonim

też mam takie zdanie... jak bym miał przykładowo 15 tys. to wolałbym sobie Lanosa pomodować, którego stan techniczny i blacharski znam od podszewki niż kupić coś o czym nie wiem nic poza tym, że kiedyś podobno miało być szybkim samochodem...
  • Grześ

Moge sie mylic ale sa chyba tylko 4szt:
    1.Zakute 1.6(chyba nubi1)
    2.Nubi na lecie(nubi 1)
    3.Klonek na x20sed(nubi2)
    4.Moja na x20 sed(nubi1)
    Wiec wynikaloby ze jako jedyny mam taki silnik w takiej budzie:)))))
  • Anonim

w Korei uturbiają na potęgę te silniki :)
  • Anonim

gwarantuje ci ze modyfikacja vag 1.8t bedzie o niebo prostsza i o niebo mniej pracy bedzie wymagac i mniej kosztowac niz zabawa z uturbianiem np lanosa. Kazdy ma prawo do swojego zdania i swoje wyrazilem i podtrzymuje nadal wole 1.8t quattro niz uturbionego lanosa.
  • Grześ

Jakiego lanosa?Chyba nie jestes w temacie...
  • marty

>Klasa 'STREET' napisał
    >Jakiego lanosa?Chyba nie jestes w temacie...
    >
    Wszystko ma swoje ograniczenia, 1.8T tez. Silnik z Nubiry to blizniacza konstrukcja do oplowskiego i wiekszosc czesci pasuje, wiec potencjal jest spory...
  • 1
  • 2
| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)