-
Ozik'
132 kontrole pojazdów, 37 mandatów karnych na kwotę 6750 zł, 38 zatrzymanych dowodów rejestracyjnych to tylko niektóre efekty działań prewencyjno - kontrolnych mających na celu przeciwdziałanie nielegalnym wyścigom ulicznym na terenie Warszawy, które policjanci ruchu drogowego przeprowadzili wczoraj na Wale Zawadowskim.
Dobra pogoda, sucha jezdnia, brak opadów to doskonałe warunki do tego, aby mocniej przycisnąć nogę na gaz w samochodzie - tak myśli niestety wielu kierujących. Szybka, niebezpieczna jazda wyzwala w nich dodatkową adrenalinę, bez której jak tłumaczą nie potrafią żyć. Na drodze szukają wrażeń, ryzykując życie własne i innych użytkowników drogi. Wybierają miejsca, na których można przeprowadzić nielegalne wyścigi, po to by sprawdzić siebie i swoje „podrasowane maszyny”. Umawiają się na Internecie starając się do końca ukryć przed policją miejsce, gdzie takie pseudo - zawody się odbywają. Mimo to policjanci ze stołecznego wydziału ruchu drogowego systematycznie sprawdzają takie miejsca, śledzą Internet i pojawiają się wszędzie tam, gdzie najczęściej młodzi ludzie próbują rywalizować łamiąc wszelkie zasady ruchu drogowego. Jeden z takich wyścigów funkcjonariusze namierzyli wczoraj na Wale Zawadowskim. Na miejsce wysłano policjantów ze specjalnej grupy przeciwdziałającej nielegalnym wyścigom motocyklowym i samochodowym. Natychmiast przystąpiono do kompleksowej kontroli wszystkich znajdujących się tam pojazdów. Skontrolowano dokładnie 137 samochodów i motocykli. Efekt tych kontroli to 38 zatrzymanych dowodów rejestracyjnych, 37 mandatów na łączną sumę 6750 złotych.
Jeden z 37 dowodów należy do mnie. -
Anonim
-
Romek
-
Anonim
no w sumie racja, ale podobno nie 300, a 137...
ale nie wiem, bo mnie tam nie bylo...
tak czy owak - było was za DUŻO
psy wleciały i wszystko popsuły -
-
Specter
Moglo byc i 300, spokojnie z setka przejechala walem przez szlaban. My sie dobrze ukrylismy i wyjechalismy dopiero jak bylo po "wszystkiemu". -
nrz...
-
Yanek F.
-
tagerz
jak to zwykle bywa pierd...na policja musiala wszystko spierdo..ć-skrócik przez wał uskuteczniony-mozna bylo liczyc na reszte zeby auta nie dachowały wiec jak by nie było dobrze sie skonczylo-szkoda tylko ze nie dla wszystkich-ale coż bywa...taka kolej rzeczy -
Anonim
fajnie ze tak o tym szlabanie piszecie, następnym razem i jego zablokują
pzdr -
<<Majkel>>
>Freak Inside gn11.WASyL napisał
>fajnie ze tak o tym szlabanie piszecie, następnym razem i
>jego zablokują
>
>pzdr
trafna uwaga...
widze ze niezly spocik byl, medialny napewno; ) -
marty
90% aut, które się pojwily to seryjne trupy załadowane po dach bydłem :/ Fajny spot normalnie, oby takich wiecej...
Może i dobrze, że władze przeprowadziły taką akcję - następnym razem żądni wrażeń małolaci pewnie zastanowią się dwa razy zanim tłumnie załadują się do maminej Toyotki aby pojechać obejżeć "nocne nielegale". -
Romek
Tylko co z jakimś alternatywnym miejscem ? jest mega problem... a na wale.. przynajmniej mam blisko; ) -
...
Wczoraj jako turysta byłem na FR...i dawno nie widzięłm takiej akcji...
3 motocykle
Trasit z diagnostyką
4 focusy
Mondeo
307
fabia
terano
i ponoć coś tam jeszcze było...
poza tym widziałem po pare punktów sprawdzających auta...(i niełatwo bylo się wydostać)
A teraz apeluje do Policji Miasta Stołecznego Warszawy(niektórzy napewno czytają to grono);
,,Jaśnie wykształceni funkcjonariusze...na nic wam te mandaty...bo to jest jak walka z wiatrakami...a największym błędem jest rozganianie towarzystwa...bo jak ludzie się bawia w zacisznym miejscu na peryferiach...a pozniej wpada paru skautów i mysli że zrobiło porządek to się grubo myli...wszyscy bowiem wyjezdzaja na ten cały ,,Kaczogórd" i ścigaja się po ulicach centrum miasta(niektórych guzik obchodza reguły...bo nie są na smyczy..i chca sie troszke nieraz oderwać od szarej/czasem nudnej rzeczywstości)..."
ale...to tylko taka skormna uwaga. -
Anonim
no to sie działo...
kumpel mówił, że w życiu nie widział tyle aut na streecie...
i jak ma się ukryc taka wielka gruba streetracingowców ??
albo raczej gdzie ?? ...hihi
pzdr -
Ozik'
-
Maciej zwany Zyzy
sezon w pełni rozpoczęty.
Marty masz racje trzeba sie umawiac w małych grupkach tylko na sprawdzenie 4-6 autek i do domu -
Specter
>Freak Inside gn11.WASyL napisał
>fajnie ze tak o tym szlabanie piszecie, następnym razem i
>jego zablokują
>
Wasyl nie ma znaczenia, czy o nim piszemy czy nie, ok polnocy radiowoz wjechal na wal i lapal ostatki tych, ktorzy przez niego przejezdzali, wiec niebiescy ( a za niedlugo unijnie srebrni ) i tak doskonale wiedza o jego istnieniu. -
Specter
>Ozik' napisał
>Specter długo czekaliście az odjadą ??
Do 1.30, moze chwilke dluzej. -
[mJk]MaJkI[mJk]
ozik widze ze temacik zapodałes.... co do psów to trzeba im przyznać sie wjebali ze to szok..... przez ten szlaban jakie akcje odchodziły.... kangoorem jak przejezdzał to tylne kolo w powietrzu az miał tylko patrzyłem co sie bedzie działo;p....
szkoda ze sie wbiły bo sie dobra zabawa tam robiła.. a tu lipa... a na moje oko to było duzo wiecej samochodów niz te 130... bo tez paru udało sie wyrwac bez kontroli;d;d;d -
Anonim
Jakoś przed 2 latalismy w tych okolicach mały off-road i nie było ani pół policjanta...
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne