Streetracing [3403]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Madej

"Metro": Takich zakupów w policji jeszcze nie było. Komenda Główna zamówiła 70 tysięcy narkotestów najwyższej jakości. Urządzenia te potrafią w minutę, dwie wykryć, czy w ślinie, moczu albo pocie kierowcy są środki odurzające. Wykryją wiele narkotyków, od tych najpopularniejszych np. marihuany, amfetaminy, kokainy, po morfinę, opiaty, konopie czy narkotyki syntetyczne.
    Testery są szybsze i tańsze niż badania krwi. Te trzeba będzie wykonać tylko po pozytywnym wyniku testu. - Nie trzeba będzie kłuć każdego podejrzanego. Dzięki narkotestom można szybciej i taniej sprawdzić, czy kierowca jest pod wpływem środków odurzających - mówi Marcin Szyndler z Komendy Głównej Policji.

Policjanci codziennie zatrzymują w kraju kilkunastu kierowców "na haju". Są rozkojarzeni, mają problemy z koncentracją i opóźnioną reakcję. Czasem maskują odurzenie, np. zakraplając oczy. - Najczęściej zatrzymujemy kierowców odurzonych konopiami i amfetaminą - mówi Szyndler.

Kierowanie pojazdem pod wpływem środków odurzających czy leków psychotropowych jest traktowane tak samo jak jazda po pijanemu.

http://wiadomosci.onet.pl/1490156,1...
  • Anonim

I bradzo dobrze że podjeli taką inicjatywę !

pzdr
  • Banano(RNR)

A co jeśli zapaliłem sobie dzień wcześniej małego jointa???
  • Anonim

>Freak Inside gn11.WASyL napisał
    >I bradzo dobrze że podjeli taką inicjatywę !
    >
    >pzdr

a moze powinni jeszcze wylapac i pozamykać wszystkich stritrejserów?

IMO to smutna informacja, bo wachanie bylo jedyna alternatywa dla picia, ale koniec z tym...
  • Doris.

ciekawe, jesli tydzien wczesniej ktos cos zapalił albo wciągnąl to teoretycznie jest mozliwosc ze zostanie to wykryte... i co wtedy...?
  • Anonim

Nie ma czegoś takiego jak dopuszczony limit w moczu/pocie. Teoretycznie może więc być słabo...
  • Borys

Te wczesniejsze testy jakie były dostępne działały w obrębie około 3 godzin co do jointów ...teraz jakieś nowe...przekonywać sie nie mam zamiaru;]
  • Anonim

pffff ... ehhh :( państwo policyjne
    http://www.youtube.com/watch?v=CfcR...
  • i am what i am

z tego co mi wiadomo to te testy sa w stanie wykryc cos w przyciagu kilku godzin od zazycia wiec teoretycznie jak ktos bakal dzien wczesniej to powinien byc czysty :)
  • Banano(RNR)

Z tedo co napisał doJoven wynika że jak zapale wieczorkiem to moge rano wsiąść w fure i normalnie jeździć!!??Mam nadzieje że tak bo lipa by była!!
  • Anonim

miejmy tylko nadzieje ze zanim ktorego kolwiek najaranego zlapia to juz im te 70 tys testow sie skonczy a kontrola bedzie polegala na "prosze spojrzec mi w oczy" bo nie mam zamiaru poraz kolejny oddawac im prawka;)
  • Anonim

Ja tam ostatnio pani policjant chuchałem, bo nie mieli alkomatu na pokładzie, a jej nie podobało się moje zachowanie :))
    Też nie mogli mnie ukarać za predkość, bo nie mieli zadnego sprawnego urzadzenia, więc ze złości dostałem mandat za skręcenie na zakazie i stworzenie zagrożenia w ruchu na zupełnie pustej drodze o 2 w nocy :)
  • zokko magnifico

hehe, trzeba jeździć tak by nie budzić podejrzeń - pełna pizda niezależnie od ilości patroli, i na pewniaka; ))))

POZDRO
  • Anonim

>a moze powinni jeszcze wylapac i pozamykać wszystkich
    >stritrejserów?

Uwielbiam retoryczne pytania :D

>IMO to smutna informacja, bo wachanie bylo jedyna
    >alternatywa dla picia, ale koniec z tym...

po kim jak po kim ale po tobie takiej wypowiedzi się nie spodziewałem

pzdr
  • Anonim

>Gruby vel Luxurious Men napisał
    >miejmy tylko nadzieje ze zanim ktorego kolwiek najaranego
    >zlapia to juz im te 70 tys testow sie skonczy a kontrola
    >bedzie polegala na "prosze spojrzec mi w oczy" bo nie mam
    >zamiaru poraz kolejny oddawac im prawka;)

świetna wypowiedź, ciekawe ilu policjantów czyta to grono ROTFL

pzdr
  • i am what i am

z tch 70 tys testow polowa powinna pojsc na badanie funkcjonariuszy na sluzbie i pewnie znaczna czesc wyszlaby pozytywnie :)
  • Anonim

Powiem jak nasz Rodak - nie lękajcie się; )
  • i am what i am

"bąbel nie śpij" :) "bunkrów nie ma ale też jest zajebiście" :D i po co im te narkotesty... wszystko widac jak na dloni :P
  • Anonim

A miał ktoś może taki teścik??? jak to jest bo tak po godzince po przypaleniu to już nie sieka jak trzeba, więc po jakim czasie test wyjdzie negatywnie?
  • .:CHAŁABAŁA'h :.

po takim jaki zejdą Ci blanty ze skóry.mi nie schodzą nigdy hehe
  • 1
  • 2
| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)