- 1
- 2
-
"Metro": Takich zakupów w policji jeszcze nie było. Komenda Główna zamówiła 70 tysięcy narkotestów najwyższej jakości. Urządzenia te potrafią w minutę, dwie wykryć, czy w ślinie, moczu albo pocie kierowcy są środki odurzające. Wykryją wiele narkotyków, od tych najpopularniejszych np. marihuany, amfetaminy, kokainy, po morfinę, opiaty, konopie czy narkotyki syntetyczne.
Testery są szybsze i tańsze niż badania krwi. Te trzeba będzie wykonać tylko po pozytywnym wyniku testu. - Nie trzeba będzie kłuć każdego podejrzanego. Dzięki narkotestom można szybciej i taniej sprawdzić, czy kierowca jest pod wpływem środków odurzających - mówi Marcin Szyndler z Komendy Głównej Policji.
Policjanci codziennie zatrzymują w kraju kilkunastu kierowców "na haju". Są rozkojarzeni, mają problemy z koncentracją i opóźnioną reakcję. Czasem maskują odurzenie, np. zakraplając oczy. - Najczęściej zatrzymujemy kierowców odurzonych konopiami i amfetaminą - mówi Szyndler.
Kierowanie pojazdem pod wpływem środków odurzających czy leków psychotropowych jest traktowane tak samo jak jazda po pijanemu.
http://wiadomosci.onet.pl/1490156,1... -
Anonim
-
Banano(RNR)
-
Anonim
>Freak Inside gn11.WASyL napisał
>I bradzo dobrze że podjeli taką inicjatywę !
>
>pzdr
a moze powinni jeszcze wylapac i pozamykać wszystkich stritrejserów?
IMO to smutna informacja, bo wachanie bylo jedyna alternatywa dla picia, ale koniec z tym... -
-
Doris.
ciekawe, jesli tydzien wczesniej ktos cos zapalił albo wciągnąl to teoretycznie jest mozliwosc ze zostanie to wykryte... i co wtedy...? -
Anonim
Nie ma czegoś takiego jak dopuszczony limit w moczu/pocie. Teoretycznie może więc być słabo... -
Borys
Te wczesniejsze testy jakie były dostępne działały w obrębie około 3 godzin co do jointów ...teraz jakieś nowe...przekonywać sie nie mam zamiaru;] -
Anonim
pffff ... ehhh :( państwo policyjne
http://www.youtube.com/watch?v=CfcR... -
i am what i am
z tego co mi wiadomo to te testy sa w stanie wykryc cos w przyciagu kilku godzin od zazycia wiec teoretycznie jak ktos bakal dzien wczesniej to powinien byc czysty :) -
Banano(RNR)
Z tedo co napisał doJoven wynika że jak zapale wieczorkiem to moge rano wsiąść w fure i normalnie jeździć!!??Mam nadzieje że tak bo lipa by była!! -
Anonim
miejmy tylko nadzieje ze zanim ktorego kolwiek najaranego zlapia to juz im te 70 tys testow sie skonczy a kontrola bedzie polegala na "prosze spojrzec mi w oczy" bo nie mam zamiaru poraz kolejny oddawac im prawka;) -
Anonim
Ja tam ostatnio pani policjant chuchałem, bo nie mieli alkomatu na pokładzie, a jej nie podobało się moje zachowanie :))
Też nie mogli mnie ukarać za predkość, bo nie mieli zadnego sprawnego urzadzenia, więc ze złości dostałem mandat za skręcenie na zakazie i stworzenie zagrożenia w ruchu na zupełnie pustej drodze o 2 w nocy :) -
zokko magnifico
hehe, trzeba jeździć tak by nie budzić podejrzeń - pełna pizda niezależnie od ilości patroli, i na pewniaka; ))))
POZDRO -
Anonim
>a moze powinni jeszcze wylapac i pozamykać wszystkich
>stritrejserów?
Uwielbiam retoryczne pytania :D
>IMO to smutna informacja, bo wachanie bylo jedyna
>alternatywa dla picia, ale koniec z tym...
po kim jak po kim ale po tobie takiej wypowiedzi się nie spodziewałem
pzdr -
Anonim
>Gruby vel Luxurious Men napisał
>miejmy tylko nadzieje ze zanim ktorego kolwiek najaranego
>zlapia to juz im te 70 tys testow sie skonczy a kontrola
>bedzie polegala na "prosze spojrzec mi w oczy" bo nie mam
>zamiaru poraz kolejny oddawac im prawka;)
świetna wypowiedź, ciekawe ilu policjantów czyta to grono ROTFL
pzdr -
i am what i am
z tch 70 tys testow polowa powinna pojsc na badanie funkcjonariuszy na sluzbie i pewnie znaczna czesc wyszlaby pozytywnie :) -
Anonim
-
i am what i am
"bąbel nie śpij" :) "bunkrów nie ma ale też jest zajebiście" :D i po co im te narkotesty... wszystko widac jak na dloni :P -
Anonim
A miał ktoś może taki teścik??? jak to jest bo tak po godzince po przypaleniu to już nie sieka jak trzeba, więc po jakim czasie test wyjdzie negatywnie? -
.:CHAŁABAŁA'h :.
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne