-
KOSMITA
Prawdopodobnie niedługo bede sie przymierzal do zakupu takiego auta z `92 roku. Furka ma mi słuzyc przede wszystkim do jazdy po miescie w celach zawodowo- hobbystycznych :) no ale w planach mam tez stopniowy trening driftu i przygotowanie takiego samochodu w przyszlosci zeby sie nadawał. Co myslicie o tej furze, jak z eksploatacja, dostępnością części i ich cenami i pozniejszym tuningiem. Aha i czy sa jakies szczególne rzeczy na które trzeba zwrócić uwage przy kupnie tej fury? -
Anonim
na sr.pl przewaznie polecaja swapa na szesciocylindrówki :)
drift pewnie tylko na mokrym, bo mocy nie ma zbyt wiele... -
Romek
Kolega z Raszyna ma do sprzedania IS-a właśnie z 92 roku - może to ten sam od Janka ? Jeśli tak to szczerze polecam - bo jest w stanie b.dobrym. -
Anonim
IS ma mocy za mało ??
IS ma wystarczająco mocy zeby poleciec godnie bokiem. Jeszcze jak schudnie mu dupa to już w ogóle nie widze problemu. Trzeba po prostu umiec to zrobić.
Natomiast problem jest inny, IS szybko Ci sie znudzi ... proponuje 325, 328 zeby było akurat i żebyś nie myślał po pół roku o swapie/zamianie. -
-
Anonim
podejrzewam, że iS jeździ podobnie do 320i... zatem mam pytanie do Miłka: jak Ci się driftowało na suchym asfalcie? (do tego niezdarte opony i nieodchudzane wnetrze) -
Anonim
-
Anonim
>Starrski. napisał
>Ręce mi opadają ...
Starr zapewne nie znam się na BMW aż tak dobrze jak Ty, ale jeździłem 320i i wiem, że ciężko latać tym bokiem na suchym (chociaż może to wina kierowcy czyli moja)...
a to, że 318is jeździ podobnie to tylko moje przypuszczenia... popraw mnie jeżeli się mylę i wytłumacz dlaczego się mylę... -
Romek
Słuchaj.. ciężko.. Trzeba nadrabiac predkością. Jak wchodzisz bokiem np 70 km/h to mozna zarzucić.. gorzej z wyprowadzeniem - brak mocy.
Na mokrym mozna się pobawić. Na suchum nie za bardzo. Dopiero jak zaspawałem na sztywno dyfer można było driftować - lecz było to uciążliwe w normalnym codziennym użytkowaniu.
I nie gadaj Starr że is-em lata się po suchym fantastycznie - bo wprowadzasz gościa w błąd. -
Anonim
-
Anonim
Tak masz racje, IS jest za słaby by świetnie driftować na suchym, zwłaszcza gdy ma dobre opony. Ja u siebie mam Toyo T1R i zgadza się, w normalnej jeździe cięzko zerwać nawierzchnie.
Natomiast, jeżeli mówimy o samej jeździe w zakrętach, to naprawde nie trzeba wielkiej filozofii/siły/mocy by ten samochód jechał bokiem.
130/140 koni na początkującego to jest aż za dużo, ja parokrtonie niedoceniłem tego samochodu.
Moim skromnym zdaniem, nie driftera, bo takim nie jestem, to 150-160 koni (czyli 320, 323) najlepiej się nada na początek. Jednak znając polskie realnia i zasobność naszych portfeli lepiej celować wyżej, by nie mieć problemów ze swapem, czy sprzedażą później samochodu.
Z IS'a wiele mocy się nie wyciśnie, nie będzie to nigdy killer, nie będzie ta jazda tak efektowna jak mocniejszymi samochodami.
Ale mi post wyszedł ...
Ja widze pare rozwiazań w tej sytuacji:
-Po pierwsze kupić sobie IS'a i jeździć po bułki i z dziewczyną do kina, a do driftu kupić mocniejsze e30, Sierre, czy inne padło rwd, ... zeby się nauczyć. Bo to nie takie hop siup dla poczatkującego. I zeby nie było płaczu jak jedyny samochód polegnie na placu boju.
-Po drugie kupić przynajmniej 325, a lepiej 328 i nie miec problemów z brakiem mocy, ale liczyć się z większymi wszystkimi opłatami.
-Po trzecie zbudowac samochód do driftu (patrz -> Tery, Stan), a do przemieszczania się miec byle co aby jeździło, albo bilet miesięczny.
-Po czwarte, wziąc tego IS'a nauczyć się podstaw i sprzedac jako 'nówke sztuke nie śmiganą', kupić coś co ma większe jaja.
No offence Czacha, ale na IS'e można sie naprawde przejechać nie doceniając go, nawet na suchym przy dobrych oponach.
To dobry samochód, ... ale jak wiadomo są lepsze. -
Anonim
>Miłek ® napisał
>I nie gadaj Starr że is-em lata się po suchym
>fantastycznie - bo wprowadzasz gościa w błąd.
Nigdzie nie napisałem, ze się fantastycznie lata.
Napisałem, że nie ma z tym większych problemów.
A jednocześnie poruszyłeś ważną kwestie, ja u siebie mam szpere, a Ty nie miałeś. To też ma znaczący wpływ.
-
Anonim
A ja nigdzie nie napisałem, że is`a nie da się w ogóle bokiem postawić... miałem na myśli raczej to, że efektowne długie drifty raczej nie są temu modelowi przeznaczone...
i jeszcze jedno pytanie: is ma seryjnie LSD??? jeżeli tak, to jaki % ? -
Marcin..
zwróć uwagę na silnik czy jest na pasku czy na łańcuch niewiem jak 318 is ale 320 jest na łańcuch jak ktos umie jezdzic to 320 wystarczy jak na poczatek
-
Anonim
-
KOSMITA
no właśnie akcja wygląda tak, ze ja wiem ze najlepiej min 325 a juz super 328 ale nie mam funduszy zeby takie auto kupic a potem utrzymac bo jest mi potrzebny do normalnej jazdy (jeżdze tylko po miescie). Wymyslilem ze taki samochod bedzie mial wystarczajaco duzo mocy zeby opanowac podstawy (poza tym to bedzi emoj pierwszy rwd i nie chcialbym sie rozjebac na pierwszym zakrecie :)) Czesci sa chyba w miare tanie, spalanie moze tez mnie nei zabije a na nauke wystarczy i pod tym wzgledem przymierzam sie do tego samochodu. A jakie sa mozliwosci podkrecenia tego silnika?? Tak do jakis 170 koni da sie?? i jakie sa mniej wiecej koszta?
Milek to BMW z raszyna to od Mruka? -
KOSMITA
ta nie popatrzyłem ale Mruku to chyba nie Janek :) a jaka jest cena i stan tej beemki od tego Janka?? jak cos to priv. -
Ten zly...::SVS Rider::..
co do driftu beemką...nie ma co kupowac polsrodka(318is) tylko od razu zainwestowac w cos mocniejszego...chociaz 320i ze wzgledu na wyzszy moment obr. nie wspominajac juz o 325(wydaje mi sie ze e36 325 mialo 25% szpere) -
Romek
>KOSMITA napisał
>ta nie popatrzyłem ale Mruku to chyba nie Janek :) a
>jaka jest cena i stan tej beemki od tego Janka?? jak cos to
>priv.
Spytaj się go osobiście :
http://w8.grono.net/users/773314/de...
Będzie na święta w Raszynie. Cena - na pewno atrakcyjna - i stan b dobry.
tel: 500050458 -
J A
-
Anonim
ja bym minimum 325 bral chyba ze znaczenie ma spalanie itd ale moge cie potwierdzic ze Janka 318is to jeden z najladniej utrzymanych samochodow jakie widzialem i mowie to ze 100 % odpowiedzialnoscia
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne