Streetracing [3403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Mam pytanie... jaki powinien być rozmiar opon zimowych w stosunku do letnich... czy najkorzystniej jest zakładać opony o takim samym rozmiarze? Jeżdże na 175/75/R14.. Czy ktoś z was wie gdzie najtaniej można kupić ( po za allegro) opony używane....?
  • Panicz Życiem Zmęczony...

Z reguly montuje sie opony ciut wezsze niz zimowki, ale nie jest to zasada. Przy letniej oponie np. 255/19 zimowka (np. 225/17) jest wezsza z kilku wzgledow. Po pierwsze na sliskim lepsza jest kontrola przy wezszych oponach. A druga sprawa to cena takich zimowek 19".
    Aczkolwiek przy kolach 15" i mniejszych, najczesciej zaklada sie opony o tej samej szerokosci (lub 10mm wezsze).
    Do siebie mozesz spokojnie zalozyc:
    175/75/14
    175/70/14
    165/75/14
    165/80/14
    i pare innych...

Co do miejsca-popytaj w zakladach wulkanizacyjnych, choc tuz przed zima moze byc juz z uzywkami problem. Sprobuj w zakladzie wulkanizacyjnym na Taśmowej. Kiedys mi znalezli konkretna opone i jeszcze cena byla bardzo rozsadna.
  • Anonim

Załóż takie same. Testowałem już teorie o węższych niż seryjne. Jeśli nie jeździsz tylko po śniegu i lodzie (a zakładam, że nie) to nie ma najmniejszego sensu. Na mokrym asfalcie samochód zrywał przyczepność zarówno przy ruszaniu, jak i w zakrętach.
  • Anonim

dzieki
  • Anonim

I pamiętaj żeby nie kupić opon starszych niż 4 lata bo to tylko na śmietnik.
  • Specter

Opony masz na tyle waskie, ze spokojnie mozesz zalozyc takie same jak letnie
    Ja w tym roku wogole nie zmieniam opon w obydwu samochodach. W Suprze mija sie to z celem, najmniejsza opona jaka wchodzi na ta felge to 255, a Nissan ma MTeki M+S
  • o oł

a ktoś może mi pomóc w znalezieniu w miare tanich i jednoczesnie prawie nieuzywanych (ale wymagania)/ ewentualnie nowych zimówek do mojego super streetracingowego pojazdu?
    Potrzebuję
    Przód 135/70/15
    Tył 155/60/15 lub 175/55/15

Pozdrooooo :]
  • Jerry Evo

Zamiast używanych bez znanej historii kup sobie najtańsze ale nowe zimówki choćby jakieś PL.
| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)