Streetracing [3403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kuba

witam, niedawno dostalem lanosa 1,5 (107 KM), ma przejechane 160 000 km i byl wczesniej autem firmowym. Planuje sie za niego porzadnie zabrac. Na poczatku mysle o turbinie, pozniej o nitro. Moze ktos z was ma jakies doswiadczenie z tymi autami i moze cos wiecej powie na ten temat. pozdro
  • Gruby lost in the world

Pytanie czy naprawde chce się robic te auto. Bo podtlenek z montazem to ok 2.5 tys zł turbo ok 5-6 tys zł. Niemówiąc o modyfikacjach potrzebnych na silnik jak tłoki wałek itp. A osiągi niebędą aż tak powalające. Chyba lepiej odłozyc kase i kupic cos bardziej podatnego na tuning. Oczywiscie jesli chce się jednak w lanosa inwestowac wszysko da się zrobic. Martwi mnie tylko żywotnośc silników.
  • Przekładki BMW

>Kuba napisał
    >witam, niedawno dostalem lanosa 1,5 (107 KM), ma przejechane
    >160 000 km i byl wczesniej autem firmowym. Planuje sie za
    >niego porzadnie zabrac. Na poczatku mysle o turbinie,
    >pozniej o nitro. Moze ktos z was ma jakies doswiadczenie z
    >tymi autami i moze cos wiecej powie na ten temat. pozdro

a ja proponuje nie zapomnieć o przyczłapie bo bez tego nie pojedzie ...................
  • Anonim

Grabowski chyba zrobił Lanosa turbo nitro, to było raczej 1.6, ale głowy nie daje ... nie moja działka.

Tu ogólne rozważania jakieś są ... nie czytałem, ale pewnie jak znam zycie wyjdzie na to, ze lepiej zrobić swap, albo zmienić samochód. Przynajmniej najtaniej i najbezpieczniej dla psychiki.

http://www.streetracing.pl/forum/vi...
  • Budzik

Nie jestem znawca Lanosow, ale proponuje zrobic swapa, silniki C20XE sa w miare dostepne. Byly montowane w kadettach, astrach, vectrach i calibrach, z tego co slyszalem to nie trzeba duzo modyfikacji robic by go tam wrzucic. W nexii z tego co dzisiaj przypadkiem czytalem, koles nie mial wiekszych problemow by zaszczepic tam ten silnik. Poza tym jest to bardzo dobra podstawa, jak masz troche grosza to bez wiekszych problemow robisz kilka modyfikacji (glowica costcast, kolektor dolotowy i wydechowy lexmaul, troche zabawy z komputerem, szlify i tak dalej) i krecisz go do 8.5 tys/obr, a moc oscyluje pomiedzy 200ps/220ps i 230Nm/250Nm (seria 150ps/198Nm).

Pozdr
  • Anonim

jesli bedziesz zainteresowany to mam nitro Wizzard of Nos, mogłbym Ci odsprzedac. kupiłem do mojego, ale nie wiem czy bede zakładał, a cash by sie przydał.
  • Anonim

Może to i szczegół, ale jak seryjny Lanos 1.5 to raczej nie 107 koni..
  • marty

>Budzik( is good)... napisał
    >Nie jestem znawca Lanosow, ale proponuje zrobic swapa,
    >silniki C20XE sa w miare dostepne. Byly montowane w
    >kadettach, astrach, vectrach i calibrach, z tego co
    >slyszalem to nie trzeba duzo modyfikacji robic by go tam
    >wrzucic. W nexii z tego co dzisiaj przypadkiem czytalem,
    >koles nie mial wiekszych problemow by zaszczepic tam ten
    >silnik. Poza tym jest to bardzo dobra podstawa, jak masz
    >troche grosza to bez wiekszych problemow robisz kilka
    >modyfikacji (glowica costcast, kolektor dolotowy i wydechowy
    >lexmaul, troche zabawy z komputerem, szlify i tak dalej) i
    >krecisz go do 8.5 tys/obr, a moc oscyluje pomiedzy
    >200ps/220ps i 230Nm/250Nm (seria 150ps/198Nm).
    >
    >Pozdr

Prosze Cie... Troche wiecej potrzeba niz szlify, kolektory i "zabawa z komputerem" zeby zakrecic C20XE do 8500 rpm. Poza tym na 200 ps 7500 w zupelnosci wystarczy.

| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)